Scena artistica din Romania

A trecut un an de cand a murit actrita Aimée Iacobescu. De ce nu a fost casatorita

Publicat: 27 mart. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
A trecut un an de cand a murit actrita Aimée Iacobescu. De ce nu a fost casatorita
3

Adorabila, delicata si foarte talentata. A trecut un an de cand a murit actrita Aimée Iacobescu, doborata de un cancer la san. Se luptase zece ani cu nemiloasa maladie, dar pe 27 martie 2018 inima ei s-a oprit. ”Domnita Ralu” va ramane in memoria romanilor pentru totdeauna.

Pe 27 martie 2018, actrita Aimée Iacobescu a incetat din viata, dupa ce suferise crunt din pricina unui cancer la san. Avea 71 de ani si traia dintr-o pensie pe care o dadea pe medicamente. Va ramane in istoria cinematografiei romanesti cu roluri importante.

Aimée Iacobescu, biografia

Aimée Iacobescu a fost adorabila in filmele cu haiduci, dar si in cele regizate de Sergiu Nicolaescu in care ea a jucat.

Actrita Aimée Iacobescu s-a nascut in noaptea de Sanziene a anului 1946, intr-un sat din judetul Buzau. Tatal ei i-a ales numele, inspirat de scrisorile romantice pe care i le trimitea mamei actritei si care incepeau intotdeauna cu ”ma bien aimée” (iubita mea). A crescut intr-o casa mare, cu cinci camere si cerdac, cu o livada imensa, din parinti tineri si foarte educati. Mama, Steluta, absolventa a facultatii de desen si scenografie, si tatal, Constantin, medic militar. ”Tata ii scria mamei scrisori de dragoste care incepeau cu «ma bien aimée». Numele meu de acolo provine. Am avut probleme cu el mai tarziu, autoritatile de atunci habar  n-aveau sa-l pronunte, il citeau ca atare, ma luau la intrebari, suspiciosi, ca ce fel de nume e asta. Tot ce am mai frumos in mine s-a nascut acolo, in locurile acelea unde am copilarit. In vatra satului era o livada si in fiecare an, primavara, imi  propuneam impreuna cu fratele meu sa asteptam momentul in care vor inflori pomii. Dar adormeam, iar livada inflorea de fiecare data noaptea“, a povestit actrita.

De ce nu a fost casatorita Aimée Iacobescu

Actrita nu a fost casatorita niciodata, desi a fost indragostita lulea de Alexandru Boc, un fotbalist de-o varsta cu ea, mare crai, care care a jucat intre 1964 si 1976 pentru Petrolul, Dinamo, Rapid si Universitatea Craiova, dar si pentru echipa nationala.

Considerat unul dintre cei mai chipesi barbati ai generatiei sale, Alexandru Boc a fost logodit cu nepoata sahului Iranului, cel mai bogat om din lume in anii '60, a avut o relatie cu Corina Chiriac si cu cintareata Natalia Guberna si a cucerit zeci de alte femei frumoase, de la actrite la balerine si sportive.

Alexandru Boc a rememorat relatia cu Aimée Iacobescu intr-un interviu pentru Gazeta Sporturilor. In urma cu mai bine de 40 de ani, Boc a primit propunerea de a juca intr-un film. "Am filmat timp de o luna pentru pelicula «Castele de nisip», a lui Iulian Mihu. Am fost coleg pe platourile de filmare cu Toma Caragiu, Gheorghe Dinica, Jean Constantin, Gina Patrichi si Aimée Iacobescu. Ultima dintre ele, Aimée, ma tot batea la cap ca vrea sa se marite cu mine", a declarat Alexandru Boc.

Din pacate, povestea nu s-a terminat la altar, asa cum isi dorea Aimée Iacobescu, iar actrita a ramas singura. ”Marele ei regret a fost ca nu a avut un copil”, a declarat pentru Click! o vecina la care actrita tinea atat de mult, incat o considera fiica ei.

Aimée Iacobescu, lupta cu cancerul

Aimée Iacobescu si-a trait ultimii ani de viata luptandu-se cu grave probleme financiare, deoarece isi dadea toata pensia de actor pe medicamente. De asemenea, ea a murit cu o mare dezamagire, aceea ca nu a putut intra in posesia mostenirii lasate de tatal ei.

Aimée Iacobescu, actrita a incetat din viata duminica, 27 martie 2018, la varsta de 71 de ani, dupa ce a pierdut batalia cu cancerul la san.

Adauga un comentariu