Diete si regimuri

Abdomen plat: cum să elimini grăsimea abdominală fără să te înfometezi

Publicat: 06 dec. 2020
grasime-abdomen
Grăsimea de pe burtă nu este întotdeauna ușor de eliminat.

Grăsimea de pe burtă nu este întotdeauna ușor de eliminat. Cu toate acestea, există câteva soluții care vă pot permite să pierdeți rapid acesta grăsime abdominală și fără să vă infometați. Aflați cum să scăpați de ea fără a avea soluții prea restrictive. Iata cum să elimini grăsimea abdominală!

Grăsimea abdominală, cunoscută și sub numele de grăsime viscerală, apare în principal în zona stomacului. Este considerată „grăsime proastă” deoarece nu se acumulează sub piele, ci în sistemul visceral, care se află între organele abdominale și mușchi. Anumiți factori, cum ar fi stresul cronic, modificările hormonale, lipsa activității fizice, consumul excesiv de zaharuri sau obiceiurile alimentare slabe, pot promova apariția acesteia.

Grăsimea abdominală nu doar îți mărește talia. Este dăunătoare sănătății, deoarece este asociat cu un risc de boli cardiovasculare și diabet. Această „grăsime proastă” ar provoca, de asemenea, o creștere a tensiunii arteriale și a colesterolului. Deși eliminarea acestei grăsimi poate părea dificilă, există câteva soluții care se pot face fără a vă infometa.

Reechilibrarea alimentelor pentru a pierde grăsimea abdominală

Pentru a pierde această grăsime viscerală, ar trebui să adoptați un stil de viață sănătos punctat de mâncăruri echilibrate. Pentru aceasta, este recomandabil să începeți cu o reechilibrare a alimentelor și să vă schimbați obiceiurile alimentare.

Pentru a scapa de această „grăsime proastă”, este de preferat să vă reduceți aportul de calorii fără a vă priva de anumite alimente, deoarece restricțiile pot genera frustrare. De asemenea, se recomandă limitarea consumului de paste, orez alb și evitarea produselor procesate, precum prăjiturile, băuturile cu zahăr sau feluri de mâncare oferite în restaurantele de tip fast-food.

Pe de altă parte, este recomandabil să consumați alimente bogate în fibre, deoarece acestea elimină în mod eficient această grăsime abdominală. Se recomandă și consumul de „grăsimi bune”, care pot fi găsite în uleiurile vegetale, de exemplu.

Un alt sfat: pariați pe produse pentru arderea grăsimilor. Printre alimentele care elimină în mod natural această grăsime viscerală, găsim lămâia, grapefruitul, mărul sau ananasul. Pentru a-ți maximiza șansele de a pierde această grăsime, favorizezi și amidonuri întregi, leguminoase și, desigur, fructe și legume.

Cum să elimini grăsimea abdominală? Practicați activitate fizică regulată

Stilul de viață sedentar și lipsa activității sportive favorizează dezvoltarea grăsimii abdominale. Pentru a scăpa de ea, este, prin urmare, recomandabil să practicați activitate fizică regulată. Oricine dorește să scape de grăsime poate face înot, ciclism, alergare sau exerciții fizice. Mersul pe jos este recomandat și pentru a depăși grăsimea viscerală. Pentru a obține rezultate bune, ar trebui să mergeți cel puțin 30 de minute pe zi.

Dormi bine

Pentru a fi în formă și a vă reîncărca bateriile, este recomandat să dormiți între 7 și 8 ore. Această durată de somn este necesară pentru o noapte odihnitoare, dar și pentru a elimina grăsimea viscerală. Pentru că da, somnul joacă un rol atât în ​​pierderea de grăsime, cât și în motivația de a pierde acea „grăsime proastă”.

Cum să elimini grăsimea abdominală? Evitarea stresului

Stresul este unul dintre factorii care favorizează apariția grăsimii viscerale. Când suntem anxioși, hormonul de stres cortizol crește. Ca urmare, crește nivelul de insulină, care reglează nivelul de glucoză din sânge. În acest caz, zaharurile sunt procesate și depozitate ca grăsime abdominală datorită nivelurilor ridicate de insulină.

Soluția pentru a elimina grăsimea viscerală este, prin urmare, de a ameliora stresul. Se recomandă sesiuni de meditație și yoga. Unele uleiuri esențiale, cum ar fi lavanda, pot ajuta persoanele nervoase prin scăderea nivelului de cortizol.

Adauga un comentariu