Prima pagină » Stiri si curiozitati » Acatistul Sf. Nectarie Vindecătorul. Când și cum se citește pentru a scăpa de boală și suferință

Acatistul Sf. Nectarie Vindecătorul. Când și cum se citește pentru a scăpa de boală și suferință

26 oct. 2023, 09:44,
BZI.ro, în Stiri si curiozitati

Mulți credincioși citesc la vreme de întristare Acatistul Sf. Nectarie Vindecătorul. Acesta este făcător de minuni și de grabnic ajutor pentru cei încercați de probleme și ispite. Iată când și cum se citește pentru a scăpa de boală și suferință.

Acatistul Sf. Nectarie Vindecătorul

La vreme de grea încercare trupească sau sufletească este bine să rostim câteva rugăciuni tămăduitoare. Acestea îl ajută pe cel copleșit de probleme să își păstreze credința statornică și să treacă mai ușor peste relele lumești.

Este binecunoscut faptul că Sf. Nectarie Taumaturgul îi ajută pe cei bolnavi și chinuiți de gânduri negre. Acatistul Sf. Nectarie se citește cât mai des cu putință, la vreme de boală, dar trebuie rostit cu multă smerenie și cu mintea eliberată de gânduri negre.

,,Veniți, ucenicilor ai lui Hristos, care însetați după împărăția cea cerească, să îi aducem laude iubitorului nostru ocro­titor, Sfântul Ierarh Nectarie. Și, mulțumindu-i pentru nemăsurata sa dragoste față de noi, să-i cântăm într-un glas: Bucură-te, Sfinte Ierarhe Nectarie, mare făcătorule de minuni!

Om purtător al bucuriilor celor cerești, te-ai arătat în lume Nectarie, arhiereule al lui Hristos, în viață neprihănită petrecând, drept, cuvios și de Dumnezeu insuflat, întru toate dăruit.

Înțelepciune având, încă din tinerețe, de raza cea dumnezeiască sufletul ți-a fost luminat și strălucirii poruncilor celor sfinte ai urmat, Sfinte Ierarhe Nectarie. De aceea, în virtuți înaintând, de mic copil ai cântat lui Hristos: Aliluia!

Harul Mângâietorului cu bogăție se re­varsă prin sfintele tale Moaște și, asemenea unui izvor nesecat, adapă su­fletele chinuite și vindecă bolile trupești ale celor ce cântă ne­în­cetat către Domnul: Aliluia!”

Pe lângă acest acatist de grabnic ajutor putem citi și cea mai puternică rugăciune pentru sănătate. Aceasta se rostește dimineața și seara pentru a fi ocrotiți de boli și ispite.

Ce rugăciune să rostești pentru îndepărtarea tuturor relelor

Acatistul și rugăciunile către Sf. Nectarie sunt făcătoare de minuni și au o putere tămăduitoare deosebită. În momentele de deznădejde și neliniște sufletească sau atunci când suntem împovărați de o boală trupească, este bine să rostim cea mai puternică rugăciune către Sf. Nectarie.

,,O, preasfinte și întru tot lăudate, mare făcătorule de minuni Nectarie, primește această puțină rugăciune de la noi, nevrednicii robii tăi, căci către tine, ca la un adevărat izvor de tămăduiri și grabnic folositor și ajutător preaminunat scăpând și către sfânt chipul icoanei tale privind, cu lacrimi fierbinți ne rugăm ție: vezi, sfinte, durerile noastre, vezi sărăcia și ticăloșia noastră. Vezi rănile sufletelor și ale trupurilor noastre.

Ne rugăm ție, Sfinte Ierarhe Nectarie, grăbește de ne ajută cu neîncetatele și sfintele tale rugăciuni și ne sprijinește pe noi, robii tăi. Ia aminte la suspinele noastre și nu ne trece cu vederea pe noi, ticăloșii și scârbiții, că știm, sfinte al lui Dumnezeu, că și după mutarea ta din viața aceasta trecătoare cine a năzuit la ajutorul tău și cu credință ți s-a rugat nu a rămas neajutat. Că cine te-a chemat întru ajutor și nu l-ai auzit? Sau cine, în dureri fiind și alergând spre ajutorul tău, nu i-ai ușurat suferința?

Minunile și ajutorul tău ne-au făcut și pe noi, ticăloșii și scârbiții, să te chemăm să ne vii în ajutor. Știm, o, alesule ierarh, de mulțimea tămăduirilor pe care le-ai făcut, nou doctor fără-de-arginți arătându-te. Nu cunoaștem nici sufe­rință și nici durere pe care să nu le poți alina.

Nu cunoaștem nici o boală căreia tu să nu îi poți aduce tămăduire, dar mai mult decât atât, nu numai că ai tămăduit boli despre care doctorii ziceau că nu pot fi tămăduite, ci și pe mulți bolnavi i-ai ajutat să se întărească în credință și în răbdare, și să ia plată de la Dumnezeu pentru osteneala lor.

Îngenunchind, ne rugăm ție, Sfinte Ierarhe Nectarie, ca să te rogi pentru noi lui Hristos, Cel Ce n-a trecut cu vederea rugăciunile tale cele jertfelnice, ci te-a întărit și te-a primit în cereștile locașuri.

Către Acela roagă-te, ca să fim și noi ajutați și miluiți cu rugăciunile tale, și din pagube și necazuri izbăviți, ca să binecuvântăm pe Dumnezeu Cel în Treime lăudat, totdeauna, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin!”

Acatistul Sf. Nectarie Vindecătorul este făcător de minuni și de grabnic ajutor la vreme de boală și întristare. Acesta se citește cât mai des cu putință pentru îndepărtarea relelor și alinarea suferințelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
13 iulie 2024
13 iulie 2024