Local

Accident cu patru victime în localitatea Lețcani, după ce mașina în care se aflau s-a răsturnat. O femeie se zbate între viață și moarte la spital – FOTO

Publicat: 08 sept. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Accident cu patru victime în localitatea Lețcani după ce mașina în care se aflau s-a răsturnat. O femeie se zbate între viață și moarte la spital - FOTO
În localitatea Lețcani, patru oameni și-au văzut moartea cu ochii după ce mașina în care se aflau s-a răsturnat

În localitatea Lețcani, patru oameni din comuna Todirești și-au văzut moartea cu ochii după ce mașina în care se aflau s-a răsturnat. Șoferul, un bărbat în vârstă de 49 de ani, a vrut să-și întreacă limitele. Ulterior, o altă mașină i-a tăiat calea, moment în care bărbatul s-a speriat și a intrat pe contrasens

Patru persoane au ajuns la Spitalul Clinic de Urgențe „Sf. Spiridon” din Iași. În starea cea mai gravă se află o femeie în vârstă de 54 de ani. Șoferul a suferit o contuzie la nivelul capului, însă nu a necesitat internare, aflându-se în afara oricărui pericol. Nicoleta Anghel, femeia în vârstă de 54 de ani, este internată în secția de Terapie Intensivă la Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Spiridon” din Iași. Rudele și apropiații acesteia sunt disperați.

„Din accidentul de miercuri (6 septembrie – n.r.) de la Lețcani este o pacientă care se află în continuare în stare gravă. A fost în sală la chirurgie pentru lacerație splenică. Este în ATI, intubată și sedată”, a declarat prof. dr. Diana Cimpoesu, şefa UPU SMURD Iaşi.

Inconștiența șoferului a băgat-o în spital. Mașina în care se aflau s-a răsturnat

poză cu o mașină răsturnată
Patru persoane au ajuns la Spitalul Clinic de Urgențe „Sf. Spiridon” din Iași. În starea cea mai gravă se află o femeie în vârstă de 54 de ani

Un moment de neatenție sau de inconștiență s-a transformat într-o tragedie. Accidentul s-a petrecut în jurul orelor 06:30. La fața locului s-au deplasat o autospecială de intervenție, un echipaj de prim ajutor calificat, un echipaj TIM (terapie intensivă mobilă) și o ambulanță tip B2 de la SAJ Iași.

„La data de 06 septembrie a.c., în jurul orei 06:30, polițiștii ieșeni au fost sesizați, prin SNUAU 112, cu privire la producerea unui accident rutier care a avut loc pe DE 583, dinspre Târgu Frumos spre municipiul Iași. Din primele cercetări efectuate la fața locului a rezultat faptul că un bărbat în vârstă de 49 de ani, în timp ce ar fi condus un autoturism, ar fi părăsit partea carosabilă și s-ar fi răsturnat.

În urma impactului, trei persoane au fost transportate la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. Conducătorul auto a fost testat alcoolscopic, rezultând o alcoolemie de 0,33 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă. Cercetările continuă”, transmit reprezentanții IPJ Iași.

Femeia are nevoie de sânge

poză cu un donator
Nicoleta Anghel femeia în vârstă de 54 de ani, are nevoie de sânge

Apropiații femeii sunt șocați. Aceștia nu înțeleg de ce dintre cei patru pasageri doar Nicoleta Anghel a ajuns într-o stare atât de gravă.

„Mătușa mea este în stare gravă la spital. A fost victima unui accident care s-a produs în localitatea Lețcani. I-a fost scoasă splina, are foarte multe leziuni interne, este intubată și cu o nevoie mare de sânge. Dintre cei patru pasageri ea a suferit cel mai mult. Șoferul a plecat pe picioarele lui, din câte am înțeles, era lovit la cap. Din ce am discutat cu șoferul, nu a fost un impact frontal, el a zis că avea 120 de kilometri la oră, i-a tăiat cineva calea și că a intrat pe contrasens. S-a speriat și a pierdut controlul mașinii, răsturnându-se.

Rog pe toți cei care au posibilitatea să facă un bine să meargă la Centrul de Transfuzie Sangvină din Iași, să doneze pentru mătușa mea”, mărturisește Carmen Avatavului, nepoata femeii, în legătură cu accidentul în urma căruia mașina în care se aflau s-a răsturnat.

Adauga un comentariu