National

Accident grav în Olanda! A fost implicat un microbuz cu muncitori: doi morți și șapte răniți. Reacție MAE – UPDATE

Publicat: 27 mai 2020

Un microbuz în care se aflau nouă muncitori români a fost implicat într-un accident cumplit în Olanda, iar în urma impactului devastator doi români au murit, iar alți șapte au ajuns în stare gravă la spital.

UPDATE: Deși inițial se vehicula că în cadrul microbuzului se aflau nouă muncitori români, Ministerul Afacerilor Externe precizează că Ambasada României la Haga s-a autosesizat ca urmare a informațiilor apărute în mass-media olandeză referitoare la accidentul rutier produs la data de 26 mai 2020, în apropierea localității Medemblik și a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale pentru informații privind identitatea și starea de sănătatea persoanelor afectate. Până la acest moment, autoritățile locale nu au notificat misiunea diplomatică cu privire la existența unor cetățeni români printre persoanele afectate, iar la nivelul ambasadei nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară în legătură cu acest accident. Ambasada României la Haga este în dialog cu autoritățile locale, fiind pregătită să acorde asistență consulară.

Cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Haga : +31 70 354 15 80, +31 70 322 86 12, +31 70 331 99 80, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de urgență sau la numărul de telefon de urgență al ambasadei: +31 (0) 651 596 107.

Știre inițială

Tragedia s-a produs, ieri dimineață, în jurul orei 05.30, în zona orașului Middenmeer din nordul Olandei.

Microbuzul în care se aflau nouă români, muncitori la o fermă din zonă, a fost izbit în plin de un autoturism condus de o tânără în vârstă de 23 de ani, care ar fi circulat pe un drum fără prioritate.

În urma impactului deosebit de puternic, doi români, un bărbat de 45 de ani și un tânăr de 25 de ani, care cel mai probabil nu purtau centurile de siguranță, au fost proiectați în afara microbuzului și au murit pe loc.

Alți șapte români au fost transportați de urgență la spitalele din apropiere, notează medemblikactueel.nl.

Adauga un comentariu