Local

Accident rutier cu victimă, pe o stradă din Iași! Șoferul consumase băuturi alcoolice înainte de a urca la volan! (Exclusiv)

Publicat: 08 aug. 2020
Judecătorii l-au condamnat cu suspendare pe un șofer, după producerea unui accident rutier cu victimă, pe o stradă din Iași
Un șofer a fost condamnat după producerea unui accident rutier cu victimă

Un accident rutier cu victimă a avut loc pe o stradă din municipiul Iași! Oamenii legii au constatat că șoferul consumase băuturi alcoolice înainte de a urca la volan! Judecătorii l-au condamnat cu suspendare pe Mihai Valentin Păduraru, pentru conducere sub influența alcoolului și vătămare corporală din culpă. Victima a fost despăgubită de firma de asigurări cu suma de aproape 170.000 de lei, drept daune morale și materiale

Accident rutier cu victimă, pe o stradă din municipiul Iași! Șoferul consumase băuturi alcoolice înainte de a urca la volan! Magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat ieri pe Mihai Valentin Păduraru la 1 an și 9 luni de închisoare, cu suspendare, pentru vătămare corporală din culpă și conducere sub influența băuturilor alcoolice.

„Instanța dispune ca inculpatul să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 80 de zile, în cadrul Primăriei comunei Ciurea”, au afirmat judecătorii ieșeni.

De asemenea, aceștia au constatat că firma de asigurări Gothaer Versicherung AG i-a achitat victimei accidentului rutier, I.I., suma de 169.540 de lei, drept daune morale și materiale. De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Mihai Valentin Păduraru, acuzat de producerea unui accident rutier cu victimă

Procesul lui Mihai Valentin Păduraru a început pe 5 decembrie 2019. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au dispus trimiterea în judecată a individului, sub acuzațiile amintite.
Conform anchetatorilor, în seara zilei de 3 ianuarie 2017, un șofer din Ciurea, băut bine, a făcut prăpăd în zona CUG. Oamenii legii au afirmat că Mihai Valentin Păduraru se afla la volanul unui autoturism marca BMW, cu numere de Germania. Potrivit procurorilor, la un moment dat, acesta a pierdut controlul volanului în zona Capăt CUG și a lovit o femeie. Autoritățile au fost alertate cu privire la producerea acestui accident rutier la numărul unic pentru situații de urgență 112.

Accident rutier cu victimă, pe o stradă din Iași: șoferul consumase băuturi alcoolice înainte de a urca la volan!

La fața locului s-au deplasat echipaje medicale și ale Poliției Rutiere. Martorii au afirmat că șoferul circula cu viteză, iar la trecerea pentru pietoni din dreptul sediului SC Fortus SA, din cauza aburilor alcoolului, nu a sesizat că autoturismele din față au oprit pentru a-i oferi prioritate de trecere unei femei.

Bărbatul le-a mărturisit polițiștilor că ar fi consumat doar 200 de mililitri de coniac înainte de a urca la volan. Polițiștii de la Rutieră l-au testat, iar aparatul Drager a arătat peste 0,4 mg/l alcool pur în aerul expirat. Șoferul a fost dus la spital, pentru a-i fi recoltate probe biologice, cu scopul de a se stabili cu exactitate nivelul alcoolemiei din sânge. Pe de altă parte, femeia izbită pe trecere a fost preluată de un echipaj medical și transportată la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sfântul Spiridon”, din Iași, pentru primirea de îngrijiri. Mai apoi, ieșeanul a fost trimis în judecată pentru comiterea acestui accident rutier cu victimă. Acum rămâne de văzut dacă ieșeanul acuzat că a șofat după ce a consumat băuturi alcoolice va contesta sau nu decizia luată de prima instanță în cazul lui.

Adauga un comentariu