Local

Accident rutier cu victimă, pe o stradă din Iași! Un biciclist a ajuns la spital după impact! Taximetristul care a provocat totul a fost condamnat! GALERIE FOTO

Publicat: 22 iun. 2021
Locul în care a avut loc accidentul rutier
Judecătorii l-au condamnat pe un taximetrist ieșean, după ce acesta a fost implicat într-un accident rutier

Un taximetrist din Iași a fost pedepsit de judecători, după comiterea unui accident rutier cu victimă. Magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat pe Gabriel Iulian Temeș la un an de închisoare, cu suspendare, pentru vătămare corporală din culpă

Un accident rutier cu victimă, care a avut loc pe o stradă din Iași, a trimis un biciclist la spital. Taximetristul care a provocat totul a fost pedepsit! Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat recent pe Gabriel Iulian Temeș la 1 an de închisoare, cu suspendare, pentru vătămare corporală din culpă. Pe lângă pedeapsă, judecătorii l-au pus pe taximetrist la muncă.

„Persoana condamnată va presta o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 60 de zile, fie în cadrul Consiliului Local Iași – la Spitalul Clinic de Recuperare, fie la Direcția de Asistență Comunitară”, au precizat magistrații ieșeni.

În plus, aceștia au constatat că a fost încheiată o tranzacție între victima Florin G. și asiguratorul Societatea de Asigurare-Reasigurare Asirom SA, cu privire la daunele morale în sumă de 75.000 de lei. Totuși, judecătorii ieșeni au obligat Asirom să îi achite victimei și daune materiale, în sumă de 4.901 de lei. De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta fiind deja contestată atât de taximetristul ieșean, cât și de firma de asigurare.

Taximetristul Gabriel Iulian Temeș, acuzat de vătămare corporală din culpă

Procesul taximetristului ieșean Gabriel Iulian Temeș a început pe 9 august 2019. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au trimis în judecată sub acuzația de vătămare corporală din culpă.

„Pe data de 15 iunie 2016, inculpatul a condus autoturismul marca Dacia Logan pe Calea Chișinăului, dinspre Baumax, către bulevardul Primăverii, iar, la efectuarea virajului la stânga, nu s-a asigurat, intrând în coliziune cu o bicicletă condusă regulamentar de către persoana vătămată F.G., care circula dinspre zona Țesătura, către Baza 3. În urma accidentului rutier, s-a produs vătămarea corporală a persoanei vătămate, care a necesitat un număr de 115 – 120 de zile de îngrijiri medicale pentru vindecare”, au menționat anchetatorii ieșeni.

Ieșeanul a declarat că accidentul rutier nu a fost atât de grav

Pe de altă parte, taximetristul ieșean Gabriel Iulian Temeș a susținut că impactul pe care l-a produs nu a fost atât de grav. De altfel, la un termen de judecată, taximetristul a subliniat că se consideră nevinovat, întrucât zilele de îngrijire medicală de care a beneficiat victima nu sunt o urmare a accidentului produs pe data de 15 iunie 2016. Oamenii legii au demarat cercetările la scurt timp de la producerea accidentului rutier și au constatat că nici taximetristul, nici victima nu consumaseră băuturi alcoolice.

De asemenea, anchetatorii au observat că taxiul marca Dacia Logan prezenta avarii la aripa dreapta-față, capota motorului și parbriz, precum și bicicleta de culoare gri, care avea avarii la roata din față. În plus, magistrații au constatat că victima a prezentat excoriații, echimoze, o fractură în treimea medie a claviculei stângi, cu minimă deplasare, leziunile putându-se produce prin cădere în urma unui accident rutier. Inițial, victima a necesitat pentru vindecare 40-45 de zile de îngrijiri medicale.

„Ulterior, în urma unei complicații (pseudo-artroză) suferite pe fondul leziunilor produse în urma accidentului rutier, pentru care s-a intervenit operator, prin concluziile certificatului medico-legal din 16 februarie 2017, s-a stabilit că persoana vătămată a prezentat o fractură de claviculă cu pseudo-artroză operată, iar leziunea traumatică s-a putut produce prin cădere în cadrul unui accident rutier, necesitând pentru vindecare 93-95 de zile de îngrijiri medicale în care se include și recuperarea fizioterapeutică pre- și post-operator”, au afirmat magistrații ieșeni.

Adauga un comentariu