Local

Accident rutier cu victimă, produs pe o stradă din Iași! Șoferul urcase băut la volan! Culmea, ieșeanul a scăpat de pușcărie după producerea impactului (Exclusiv)

Publicat: 21 sept. 2021
Imagini de la locul producerii unui acident rutier
Un șofer acuzat că a produs un accident rutier cu victimă pe străzile din Iași a scăpat de temniță. Asta, în ciuda faptului că urcase băut la volan

Un ieșean a scăpat extrem de ieftin, după producerea unui accident rutier destul de grav. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-a condamnat ieri pe Dumitru Coceandrău la un an de închisoare, cu suspendare, pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului. În ceea ce privește acuzația de vătămare corporală din culpă, șoferul s-a înțeles cu victima

Accident rutier cu victimă, produs pe o stradă din județul Iași! Anchetatorii au constatat că șoferul urcase băut la volan. Culmea, ieșeanul a scăpat de pușcărie după producerea impactului. Astfel, ieri, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat pe Dumitru Coceandrău la un an de închisoare, cu suspendare, pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului. În ceea ce privește acuzația de vătămare corporală din culpă, șoferul s-a înțeles cu victima.

„Instanța încetează procesul penal având ca obiect săvârșirea de către inculpatul Dumitru Coceandrău a infracțiunii de vătămare corporală din culpă, ca urmare a încheierii cu persoana vătămată Elena H. a acordului de mediere din data de 16 aprilie 2021”, au menționat judecătorii ieșeni.

Șoferul Dumitru Coceandrău, acuzat de comiterea unui accident rutier cu victimă pe o stradă din Iași

În plus, magistrații ieșeni l-au obligat pe Dumitru Coceandrău să muncească în folosul comunității.

„Instanța dispune ca inculpatul să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 90 de zile, în cadrul unei instituții publice aflate în subordinea Consiliului Local al comunei Cozmești fie în subordinea Consiliului Local al Municipiului Iași, având ca obiect de activitate fie prestarea de servicii de utilități publice, fie prestarea de servicii de asistență socială”, au mai susținut judecătorii ieșeni.

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul ieșeanului Dumitru Coceandrău a început pe data de 17 martie 2021. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au trimis în judecată sub acuzațiile de vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Victima, transportată la spital în urma impactului

Anchetatorii au precizat că, în urmă cu câteva luni, Dumitru Coceandrău a urcat băut la volan și a produs un accident rutier cu victimă. În urma impactului, victima, o femeie, Elena H., a fost transportată la Spitalul Clinic Județean de Urgențe „Sfântul Spiridon”, iar, mai apoi, aceasta a ajuns la Spitalul de Neurochirurgie „Prof. dr. Nicolae Oblu”, din Iași.

Șoferul a fost testat alcoolscopic, oamenii legii constatând că ieșeanul consumase băuturi alcoolice înainte de a urca la volan. Între timp, șoferul a ajuns la o înțelegere cu victima, căreia i-a plătit 5.000 de lei, drept despăgubiri. În acest fel, individul a scăpat de acuzația de vătămare corporală din culpă. La scurt timp de la incident, Dumitru Coceandrău a fost reținut și, mai apoi, arestat la domiciliu, respectiv de pe 25 februarie, până pe data de 22 martie 2021. Acum, rămâne de văzut dacă sentința emisă de prima instanță va fi sau nu contestată. În eventualitatea în care se va întâmpla acest lucru, urmează ca magistrații din cadrul instanței superioare să decidă ce se va întâmpla în continuare în acest caz. Din păcate, în ultimii ani, pe șoselele din județul Iași au avut loc tot mai multe astfel de accidene rutiere, cu victime.

Adauga un comentariu