Local

Accident rutier în Bucium. O persoană a fost rănită – Exclusiv, Galerie Foto

Publicat: 25 feb. 2021

În urmă cu câteva minute a avut loc un accident rutier în zona Bucium din Iași. Din primele informații se pare că două autoturisme marca Volkswagen au fost implicate în coliziune. La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de poliție și o autospecială aparținând Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare (SMURD).

Accidentul s-a produs în momentul în care șoferița care se afla la volanul autoturismului gri a pierdut controlul volanului și a intrat în plin în celălalt vehicul. În urma impactului una dintre mașini a ricoșat într-un stâlp de înaltă tensiune. Unul dintre factorii care au dus la producerea evenimentului rutier este poleiul depus pe carosabil.

Bărbatul care se afla în autoturismul lovit a fost rănit și a fost transportat la o unitate medicală. Din fericire starea acestuia nu este gravă.

Recomandări pentru evitarea producerii accidentelor rutiere

Oamenii legii acționează în permanență cu scopul de a reduce riscul rutier, de a combate principalele cauze care generează accidentele rutiere și de a salva vieție, dar și pentru a sancționa participanții la trafic care nu respectă regulile de circulație, fiind un real pericol pentru siguranța circulației pe drumurile publice.

Recomandările Poliției Române pentru șoferi pentru a evita producerea accidentelor rutiere:

 • Contribuie la siguranţa rutieră! Nu conduce autovehicule dacă ai consumat băuturi alcoolice!
 • Planifică-ţi din timp călătoria! Dacă vremea este nefavorabilă renunţă la utilizarea automobilului propriu şi foloseşte transportul în comun.
 • Pe carosabil se pot forma zone alunecoase înainte ca termometrul să arate 0˚C. Ia în calcul iminenţa apariţiei poleiului!
 • Pleci la drum de sărbători? Nu risca să conduci obosit, ia pauze dese!
 • Este foarte important să ai o bună vizibilitate în trafic. Nu pleca la drum până nu ai curăţat complet toate geamurile maşinii.
 • Este ilegal să conduci sub influenţa substanţelor psihoactive, inclusiv a unor medicamente care conţin asemenea substanţe.
 • Distanţele de frânare pot fi de până la 3 ori mai mari pe drumuri alunecoase. Adaptează-ţi viteza şi circulă cu prudenţă!
 • Dacă ai consumat câteva pahare cu alcool în cursul serii, este posibil ca dimineaţa să fi încă sub influenţă. Nu risca să conduci astfel!
 • Asigură-te că sistemul de control al stabilităţii autovehiculului tău este pornit, pentru a-ţi asigura o tracţiune optimă.
 • Nu accepta să te urci într-o maşină condusă de un şofer băut! Anunţă imediat poliţia.
 • Dacă drumarii acţionează pentru deszăpezire creează-le spaţiu de lucru! Nu-i depăşi şi facilitează-le acţiunea!
 • Porneşti la drum lung de sărbători? Ca tine procedează alte câteva mii de şoferi! Ia-ţi o rezervă de timp!

 

Comentarii
 • Daca am ajuns sa laudam wc-urile astea nemtesti si sa spunem ca sunt peste japoneze e clara treaba. Se stie, Vw = dacia neamtului. Benzinarele de la vag sunt niste jeguri ordinare care nu se mai satura de ulei, macar loganu nostru e mai decent la consumu de ulei =))))

 • Cate minti luminate !!?? CNADNR ar trebui sa faca o analiza a carosabilului … nu cu o privire superficiala … structura aderenta si administrare/intretinere .. ca poate mâzga aia de pe asfalt nu s’ar mai depune daca ar fi carosabilul turnat corect si “denivelarile “ alea “mici” din Bucium sigur nu ar mai schimba gradul de aderenta .. si sa nu uitam nu toti soferii sunt la fel de priceputi .. si in zona au murit oameni cu ceva experienta la vilan cu masini relativ sigure !!

Adauga un comentariu