Local

Accident rutier, în centrul Iaşului! Victima a ajuns în stare gravă la spital în urma impactului! Şoferul a scăpat de dosarul penal (EXCLUSIV)

Publicat: 01 aug. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Accident rutier în centrul Iaşului Victima a ajuns în stare gravă la spital în urma impactului Şoferul a scăpat de dosarul penal EXCLUSIV
Un şofer ieşean acuzat de producerea unui accident rutier cu victimă a scăpat de dosarul penal

Un şofer din Iaşi a scăpat de dosarul penal după un accident rutier cu victimă ce a avut loc în centrul oraşului. Astfel, la finele săptămânii trecute, magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi au dispus încetarea procesului penal în cazul lui Eusebiu Gică Băncilă. Asta, după ce victima accidentului, o femeie, şi-a retras plângerea prealabilă

Un ieşean a scăpat de dosarul penal după un accident rutier cu victimă ce a avut loc în centrul oraşului. Aşadar, magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi au dispus la finele săptămânii trecute încetarea procesului penal în cazul lui Eusebiu Gică Băncilă.

„Instanţa încetează procesul penal privindu-l pe inculpatul Eusebiu Gică Băncilă, în ceea ce priveşte săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă, ca urmare a retragerii plângerii prealabile de către persoana vătămată, Maria B. Ia act că persoana vătămată a precizat că nu se constituie parte civilă în procesul penal”, au afirmat judecătorii ieşeni.

În ediţiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Eusebiu Gică Băncilă a scăpat de dosarul penal

Demn de remarcat este faptul că sentinţa emisă de Judecătoria Iaşi nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Totuşi, cel mai probabil, decizia nu va fi atacată. Procesul şoferului ieşean, Eusebiu Gică Băncilă, a început pe data de 2 august 2021. Atunci, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi l-au trimis în judecată pe bărbat, sub acuzaţia de vătămare corporală din culpă. În ediţiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

„Pe data de 11 decembrie 2016, la ora 13.31, inculpatul a condus autoturismul marca Opel pe bulevardul Carol I, dinspre Rond Agronomie, către Rond Fundație. La trecerea pentru pietoni din dreptul Bibliotecii Centrale Universitare Iaşi, inculpatul a surprins-o şi accidentat-o pe numita Maria B., angajată în traversarea străzii pe marcajul pietonal, producându-i leziuni ce au necesitat 130-135 de zile de îngrijiri medicale pentru vindecare”, au subliniat procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.

Femeia din Iaşi şi-a retras plângerea prealabilă

În urma impactului, la faţa locului au sosit echipaje medicale şi de Poliţie. Victima a fost preluată şi transportată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe „Sfântul Spiridon” din Iaşi, pentru a beneficia de îngrijiri medicale. În acelaşi timp, oamenii legii au demarat cercetările pentru a stabili cu exactitate care au fost cauzele ce au dus la producerea accidentului rutier cu victimă. Agenţii de poliţie au constatat că şoferul nu consumase băuturi alcoolice înainte de a urca la volan. Totuşi, oamenii legii au constatat că acesta a fost vinovat de comiterea impactului.

Astfel, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi l-au trimis în judecată pe Eusebiu Gică Băncilă, sub acuzaţia de vătămare corporală din culpă. Totuşi, în timpul procesului, mai exact la termenul de judecată din data de 7 iunie 2022, victima a depus la dosar un înscris autentic (declaraţia autentificată de un notar public) din care rezultă faptul că înţelege să îşi retragă plângerea prealabilă formulată împotriva şoferului, cu consecinţa încetării procesului penal.

Astfel, şoferul a scăpat de dosarul penal pentru vătămare corporală din culpă.

Adauga un comentariu