Local

Accident rutier în comuna Cristeşti. Două persoane rănite, după ce un autovehicul s-a răsturnat – EXCLUSIV

Publicat: 29 apr. 2021
indicator cu accident rutier
Accident rutier în județul Iași

În urmă cu puţin timp Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Judeţean Iaşi a transmis producerea unui accident rutier. Din primele informaţii deţinute de reporterii BZI se pare că un autoturism s-a răsturnat pe raza comunei Cristeşti, pe drumul naţional DN 2.

În urma incidentului două persoane au fost rănite. Acestea sunt conştiente şi neincarcerate. La faţa locului se deplasează de urgenţă o autospecială de stingere cu modul de descarcerare de la Secția de Pompieri Pașcani și două ambulanțe tip B și tip C de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean.

„Accident rutier, DN 2, comuna Cristeşti, autoturism răsturnat, 2 victime conștiente, neincarcerate. Se deplasează o autospecială de stingere cu modul de descarcerare de la Secția de Pompieri Pașcani și două ambulanțe tip B și tip C de la SAJ”, au transmis reprezentanţii ISUJ Iaşi.

Recomandările polițiștilor ieșeni pentru șoferi

Dacă porniți la drum, țineți cont de recomandările Poliției Române și respectați indicațiile polițiștilor rutieri aflați în teren. Pentru a ajunge în siguranță la destinație, Poliția Română vă recomandă:

„Interesați-vă înainte să porniți la drum cu privire la traseul pe care urmează să-l parcurgeți.

Circulaţi cu viteză adaptată condiţiilor din trafic, în special când se circulă în coloană şi țineți cont de politeţea rutieră. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, în mers, măriţi distanţa dintre vehicule.

Conduceţi prudent, fără bruscarea comenzilor autoturismului, asiguraţi-vă temeinic înainte de efectuarea fiecărei manevre şi evitaţi depăşirile care, în condiţii de vizibilitate redusă şi carosabil umed, se dovedesc extrem de periculoase.

Respectaţi regimul legal de viteză! Viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă unul dintre principalii factori generatori ai accidentelor rutiere în România.

Vă reamintim că, în ţara noastră, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană având o imbibaţie alcoolică în sânge de peste 0,8 g/l este considerată infracţiune. Sub această valoare, fapta constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă şi cu suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.

Pe autostrăzi, semnalizați din timp intenţia de schimbare a benzii de circulaţie, nu folosiți banda de urgență și conduceți cu atenție sporită.

Conducătorii auto începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere.

Pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia şi să traverseze numai după ce sunt siguri că o pot face în siguranţă. Este recomandat să evite, pe cât posibil, folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă”, potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

Adauga un comentariu