Local

Accident rutier în Cristeşti. O cisternă încărcată cu motorină a intrat într-o casă – FOTO/ UPDATE/ VIDEO

Publicat: 05 nov. 2020
Un autotren, cisternă încărcată cu motorină, a intrat în coliziune cu o casă
Accident rutier în comuna Cristești

În urmă cu puţin timp s-a produs un accident rutier la Iaşi. Din primele informaţii deţinute de autorităţi, un autotren a intrat într-o casă din satul Cristeşti, comună Cristeşti, judeţul Iaşi.

Cisterna încărcată cu motorina ce se deplasa pe drumul naţional DN 2 la intersecţia cu drumul naţional DN 15 B spre localitatea Târgu Neamţ probabil a pierdut controlul volanului, a ieşit în decor şi a intrat într-o casă.

UPDATE: „Astăzi, în jurul orei 12, poliţiştii rutieri au fost sesizaţi despre un accident rutier care a avut loc pe DN 28 A, pe direcţia Motca – Cristeşti. Şoferul unei cisterne a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a părăsit partea carosabilă şi a intrat în coliziune cu un imobil. În urma acestui impact şoferul cisternei a rămas incarcercat, era conştient fiind ulterior transportat la spital. Poliţiştii continua cercetările pentru stabilirea întregii situaţii de fapt şi pentru a fi luate măsurile legale care se impun. O perioadă de timp traficul a fost restricţionat”, a transmis Anca Vîjiac, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi.

UPDATE: Victima, 59 ani a fost extrasă, predată ambulanței SAJ cu medic. Cauzele accidentului sunt cercetate de echipajele politiei rutiere prezente la locul intervenției.

La faţa locului s-au deplasat de urgenţă de la secţia Paşcani o autospecială de stingere cu apă şi spumă, o autospecială CPI, un echipaj de prim ajutor, un ofiţer şi 12 ofiţeri. De la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Paşcani a fost trimisă o ambulanţă cu medic. A fost alertat de asemenea şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Cristeşti.

Din nefericire, s-a înregistrat o victimă încarcerată. Şoferul este constienst, însă cu multiple traumatisme.

În aceste momente, activitatea se afla în dinamică.

Sursă foto: Radar Iași și ISU

Ce recomandă autoritățile să ai mereu în mașină

Autoritățile recomandă în caz de accidente și nu numai o serie de obiecte pe care trebuie să le ai la tine în mașină, acestea nu sunt multe, însă este sunt foarte utile atât în situațiile dificile, cât și atunci când ești oprit de poliție pentru un control al poliției. Astfel, toți șoferii trebuie să aibă în portbagajul mașinii lor trusa medicală, stingătorul şi cele două triunghiuri reflectorizante, necesare pentru semnalizare în caz de avarie sau accident. Trusa medicală trebuie să conțină mai multe obiecte și să aibă termenul de valabilitate valabil:

dispozitiv respirație gură la gură;
Foarfece vârfuri boante;
Leucoplast;
Pansament;
Comprese sterile;
Fașă tifon 5cm x 4m;
Fașă tifon 10cm x 4m;
Bandaj triunghiular;
Pansament steril absorbant – 2 dimensiuni;
Fașă elastică 5cm x 4m;
Mănuși examinare;
Ace siguranță;
Folie de supraviețuire izotermă;
Broșură prim ajutor.

Dacă dorești să fii și mai bine pregătit, poți avea și:

vesta reflectorizantă;
roata de rezervă;
trusă de scule;
kit de pană și pompă;
un manometru compact pentru măsurarea presiunii din roți;
manual de reparare a mașinii în cazuri extreme;
mănuși de lucru.

În ceea ce ce privește actele, acestea sunt:

actul de identitate;
permisul auto;
certificatul de înmatriculare/înregistrare;
RCA – asigurarea obligatorie de raspundere civilă auto;
rovinietă.
De la 15 septembrie, rovinieta nu mai trebuie să fie prezentă fizic pentru a o putea arăta polițiștilor. Aceasta poate fi prezentată organului de control și în varianta electronică În plus, șoferii trebuie să se asigure că mașina cu care circulă are inspecția tehnică periodică efectuată la timp, iar acest lucru apare și pe talon.

“Sunt obligați ca, la cererea polițistului rutier, să înmâneze acestuia documentul de identitate sau, după caz, permisul de conducere, documentul de înmatriculare ori de înregistrare a vehiculului condus, documentele referitoare la bunurile transportate, precum și alte documente prevăzute de lege.”, se arată în Codul Rutier.

Adauga un comentariu