Local

Accident rutier în localitatea ieşeană Miroslava. O femeie a fost acroșată de un autoturism – FOTO

Publicat: 09 mart. 2021
Accident rutier în Miroslava

În urmă cu puţin timp a mai avut loc un accident rutier la Iaşi. Din primele informaţii deţinute de reporterii BZI se pare că evenimentul rutier s-a produs în localitatea ieşeana Miroslava.

O femeie ar fi fost acroșată de un autovehicul marca Dacia Logan pe trecerea de pietoni. Victima s-ar fi angajat într-o traversare regulamentară pe trecerea de pietoni, iar conducătorul unui autoturism nu ar fi văzut-o. Femeia a fost preluată de un echipaj medical și transportată la spital.

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Recomandările polițiștilor ieșeni

Înainte de a porni la drum, asiguraţi-vă că parbrizul, geamurile laterale şi luneta vă asigură o vizibilitate foarte bună. Trebuie să beneficiați și de o bună funcţionare a ştergătoarele şi a instalaţiei de climatizare şi dezaburire.

În condiţiile unui trafic aglomerat, precipitaţiile pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile! Nu efectuaţi depăşiri riscante!

Pe timp de ploaie, este necesară utilizarea luminilor de întâlnire şi pe timpul zilei, pentru toate categoriile de drumuri, precum şi a celor de ceaţă în cazul apariţiei acestui fenomen.

Folosiţi cu precădere frâna de motor atunci când rulaţi pe un carosabil alunecos.

Conștientizați în permanenţă pericolul de a acvaplana. În acele momente anvelopa nu mai are contact cu asfaltul, sub ea existând doar o peliculă de apă.

Atunci, controlul maşinii este practic imposibil. Această situaţie apare atunci când anvelopa nu mai poate evacua cantitatea de apă pe care o întâlneşte.

În principiu, acvaplanarea apare foarte repede la anvelopele uzate sau la trecerea prin bălţi cu o viteză prea mare. Pericolul de accident în acest caz este extrem de ridicat.

Nu îngreunați traficul și nu obstrucționați vizibilitatea prin opriri sau staționări în locuri nepermise.

În cazul rămânerii în pană, pe timp de ploaie, triunghiurile de presemnalizare trebuie aşezate la o distanţă mai mare de autovehicul.

Comentarii
Adauga un comentariu