Local

Accident rutier, pe o stradă din Iași! Un adolescent, transportat de urgență la spital în urma impactului. Șoferul de pe Land Rover Freelander a scăpat de pușcărie după ce a recunoscut totul – FOTO / VIDEO (Exclusiv)

Publicat: 16 oct. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Accident rutier pe o stradă din Iași Un adolescent transportat de urgență la spital în urma impactului. Șoferul de pe Land Rover Freelander a scăpat de pușcărie după ce a recunoscut totul - FOTO  VIDEO Exclusiv
Un ieșean a fost condamnat de judecători, după ce a fost acuzat de comiterea unui accident rutier cu victimă

Un ieșean a fost pedepsit de judecători, după ce a fost acuzat de comiterea unui accident rutier cu victimă. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Răducăneni l-au condamnat recent pe Alexandru Andrieș la 1 an de închisoare, dar cu amânarea aplicării pedepsei. Anchetatorii spun că ieșeanul a provocat impact pe Drumul Național 28, în urma căruia un băiețel a ajuns la Spitalul pentru Copii „Sfânta Maria”, din Iași

Un accident rutier s-a petrecut pe o stradă din județul Iași! După impact, un adolescent în vârstă de 16 ani a ajuns la spital. Șoferul a scăpat de pușcărie, după ce a recunoscut totul. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Răducăneni l-au condamnat recent pe Alexandru Andrieș la 1 an de închisoare, dar cu amânarea aplicării pedepsei.

„Instanța admite acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat pe 10 iunie 2021 de procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Răducăneni cu inculpatul Alexandru Andrieș, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă. Stabilește în sarcina inculpatului pedeapsa de 1 an de închisoare, cu amânare, pentru vătămare corporală din culpă. Îi impune inculpatului să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 30 de zile, la Primăria comunei Răducăneni sau la Școala Gimnazială nr. 1, din satul și comuna Răducăneni”, au precizat judecătorii ieșeni.

Ieșeanul Alexandru Andrieș, acuzat de producerea unui accident rutier

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul lui Alexandru Andrieș (34 de ani) a început pe data de 11 iunie 2021.

„În dimineața zilei de 3 septembrie 2018, în jurul orei 9:15, în timp ce conducea autoturismul marca Land Rover Freelander pe DN 28, în direcția Răducăneni – Iași, în zona km 96, în afara localității Stânca-Osoi, din cauza nerespectării dispozițiilor legale privind regimul de viteză pe sectorul de drum respectiv, pe un drum național, într-o curbă deosebit de periculoasă, a celor privind depășirea vehiculelor, a intrat în coliziune cu căruța condusă de un minor, care a intenționat să vireze la stânga, încălcând marcajul longitudinal continuu, a lovit violent partea stânga-spate a atelajului, rupându-l în două fragmente, care au fost proiectate în afara carosabilului (fiind incidentă în cauză culpa concurentă a victimei – în proporție de aproximativ 55 la sută și a conducătorului auto – în proporție de aproximativ 45 la sută).

În urma accidentului victima minoră suferind leziuni care au necesitat 35-40 de zile de îngrijiri medicale pentru vindecare, fiindu-i pusă în primejdie viața„, au afirmat procurorii ieșeni.

Victima, transportată de urgență la Spitalul pentru Copii „Sfânta Maria”, din Iași

Autoritățile ieșene au fost anunțate despre producerea impactului devastator. La fața locului s-au prezentat echipaje medicale și de Poliție. Victima a fost preluată de un echipaj din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean și transportată la Spitalul pentru Copii „Sfânta Maria”, din Iași, pentru primirea de îngrijiri. Doctorii au constatat că adolescentul prezenta hemoragie intracerebrală talamic drept, edem cerebral difuz, contuzie pulmonară minoră și excoriații superficiale la mână. Leziunile au necesitat 35 – 40 zile îngrijiri medicale pentru vindecare și au pus în primejdie viața victimei. La audieri, ieșeanul Alexandru Andrieș a recunoscut partea sa de vină și a solicitat să fie încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției. De altfel, anchetatorii ieșeni au constatat că și victima a avut partea ei de vină în producerea impactului devastator.

Adauga un comentariu