Local

Accident spectaculos, într-o localitate din Iași! A ajuns cu mașina pe cupolă! Șoferul profesionist, prins beat-criță la volanul autoturismului neînmatriculat după impact, a dat vina pe COVID-19!

Publicat: 07 nov. 2020
Judecătorii au condamnat un ieșean, după ce acesta a fost acuzat că a urcat băut și cu permisul suspendat la volanul unui autoturism neînmatriculat și a produs un accident rutier spectaculos
Un autoturism răsturnat pe cupolă, după producerea unui accident rutier spectaculos

Un ieșean a fost pedepsit de judecători după producerea unui accident rutier spectaculos. Șoferul de 38 de ani a urcat la volanul unui autoturism băut și fără permis. Mașina s-a răsturnat după ce a acroșat un cap de pod. La audieri, Iulian Gheorghe Mafteucă a recunoscut faptele, dar a spus că nu a apucat să înmatriculeze vehiculul din cauza stării de urgență generată de pandemia cu COVID-19

Un ieșean a fost pedepsit de judecători, după ce a comis un accident rutier spectaculos. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat recent pe Iulian Gheorghe Mafteucă (38 de ani) la 2 ani, 3 luni și 20 de zile de închisoare, cu suspendare, pentru punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, conducerea unui vehicul fără permis și sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

„Inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 60 de zile, fie în cadrul Consiliului Local Iași, Spitalului Clinic de Recuperare, fie în cadrul Consiliului Local Popricani – Primăria Popricani”, au precizat judecătorii ieșeni.

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Iulian Gheorghe Mafteucă, acuzat că a urcat băut și fără permis la volanul unei mașini neînmatriculate

Procesul lui Iulian Gheorghe Mafteucă a început pe 29 mai 2020. Asta, după ce ieșeanul fusese reținut, arestat preventiv, iar, mai apoi, arestat la domiciliu, de pe 9 mai 2020, până pe 26 septembrie 2020.

„Pe 8 mai 2020, la ora 19:41, inculpatul a condus autoturismul marca Ford pe Drumul Național 24, către Iași. Pe fondul neadaptării vitezei la condițiile de drum în curbă, la Km 202+60 metri, acesta a pierdut controlul direcției de mers, a acroșat un parapet de protecție din beton și s-a răsturnat pe cupolă, având exercitarea dreptului de a conduce suspendată și fiind sub influența alcoolului. Acesta avea o îmbibație alcoolică de 2,50 g/l alcool pur în sânge la momentul prelevării primei probe, respectiv 2,32 g/l alcool pur în sânge la momentul prelevării celei de-a doua probe”, au afirmat procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

La audieri, ieșeanul a recunoscut totul

După producerea impactului, ieșeanul a fost dus la audieri. În fața anchetatorilor, Iulian Gheorghe Mafteucă a declarat că recunoaște comiterea faptelor. Mai mult, șoferul a solicitat să fie judecat pe baza declarației sale de recunoaștere.

„Recunosc faptele. Nu pot oferi mai multe detalii cu privire la modul în care au fost comise… Știu că, din 28 septembrie 2019, mi-a fost suspendat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice, ca urmare a unui dosar penal instrumentat de Secția III de Poliție Rurală, în care sunt cercetat pentru refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice. Eu nu am înmatriculat autoturismul marca Ford Focus, deoarece am fost plecat o perioadă în Germania și nu am folosit mașina. Am revenit în țară în februarie 2020, ulterior fiind instituită starea de urgență pentru COVID-19 și nu am apucat să înmatriculez autoturismul, ce avea numerele expirate”, a subliniat ieșeanul în fața magistraților.

Mai mult, în timpul procesului, Iulian Gheorghe Mafteucă a solicitat instanței să se mențină măsura preventivă a arestului la domiciliu. „În cursul procesului, inculpatul nu a încălcat această măsură, nici în condițiile în care, pe parcursul măsurii, a survenit decesul bunicii sale, la ale cărei funeralii nu a putut lua parte”, au constatat judecătorii ieșeni.

Adauga un comentariu