Local

Accidente rutiere grave, comise pe străzile din Iași! Un ieșean a urcat fără permis la volanul unei mașini neînmatriculate, după care a fugit de la locul impactului! Un alt șofer a dat peste un copil! (Exclusiv)

Publicat: 31 mart. 2021
O mașină a Serviciului de Ambulanță Județean și un semn privind producerea unui accident rutier
Magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au condamnat recent doi bărbați, după producerea unor accidente rutiere destul de grave

Doi șoferi din Iași s-au ales cu pedepse din partea judecătorilor, după producerea unor accidente rutiere. Magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat pe Mihail Tiulea la 1 an și 8 luni de închisoare, cu suspendare, pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și vătămare corporală din culpă. Într-un alt dosar, instanța l-a condamnat pe David Dumitru la 1 an, 9 luni și 20 de zile de închisoare, cu amânare, pentru conducere fără permis, punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat și părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia

Două accidente rutiere grave, comise pe străzile din Iași, au dus la condamnarea unor bărbați! Astfel, un ieșean a fost acuzat că a urcat fără permis la volanul unei mașini neînmatriculate, după care a fugit de la locul impactului! Pe de altă parte, un alt ieșean a dat peste un copil! Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat recent pe Mihai Tiulea la 1 an și 8 luni de închisoare, cu suspendare, pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și vătămare corporală din culpă.

„Instanța dispune ca inculpatul să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 70 de zile, în cadrul unei instituții publice aflate în subordinea Consiliului Local al Municipiului Iași, având ca obiect de activitate fie prestarea de servicii de utilități publice, fie prestarea de servicii de asistență socială. Ia act că persoana vătămată Narcis L. și persoana vătămată minoră Robert L. nu s-au constituit în mod legal părți civile în procesul penal. Ia act că, potrivit contractului de tranzacție din 3 septembrie 2019, înregistrat la SC City Insurance SA, partea responsabilă civilmente a achitat suma totală de 2.000 de lei, cu titlul de despăgubiri civile”, au menționat judecătorii ieșeni.

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Ieșeanul Mihail Tiulea, acuzat că a comis un accident rutier cu victime

Procesul ieșeanului Mihail Tiulea a început pe data de 10 aprilie 2020. Atunci, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au trimis în judecată pe șofer. Acuzațiile aduse de anchetatori în cazul acestuia: conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și vătămare corporală din culpă.
Conform oamenilor legii, în urmă cu mai bine de un an, Mihai Tiulea a urcat la volanul unui autoturism după ce ar fi consumat băuturi alcoolice. De asemenea, anchetatorii susțin că ieșeanul ar fi comis un accident rutier, una dintre victime fiind un minor. În urma impactului, minorul și ruda sa au fost preluați de echipaje medicale și transportați la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sfântul Spiridon” și Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria”, din Iași. În plus, oamenii legii l-au testat pe șofer și au constatat că acesta consumase băuturi alcoolice. Ulterior, el a fost trimis în judecată de procurorii ieșeni.

Un alt ieșean, David Dumitru, a urcat la volanul unei mașini neînmatriculate fără permis

În alt dosar, un ieșean, David Dumitru, a fost pedepsit de magistrații din cadrul Judecătoriei Iași (). Acesta a fost condamnat recent la 1 an, 9 luni și 20 de zile de închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei, pentru conducerea unui vehicul fără permis, părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

De remarcat este faptul că nici această sentință nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul ieșeanului a început pe 8 iulie 2020. Atunci, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au trimis în judecată pe bărbat, sub acuzațiile amintite. Asta, după ce individul a fost reținut pentru 24 de ore, în perioada 14 – 15 iulie 2014. Conform anchetatorilor, ieșeanul a urcat la volanul unei mașini neînmatriculate, deși știa că nu are permis de conducere, și a comis un accident rutier, după care a fugit de la locul impactului. Ulterior, el a fost identificat și dus la audieri.
Adauga un comentariu