Eveniment-Social

Accidente rutiere provocate de șoferi băuți la Iași. Polițiștii au deschis dosare penale pe bandă rulantă

Publicat: 05 oct. 2020
O parte dintre șoferii opriți de polițiști în urma controalelor efectuate s-au ales cu dosare penale
Polițiștii din Iași, prezenți pe stradă în timpul unor controale

Mai mulți șoferi s-au ales cu dosare penale în weekend după ce au fost implicați în incidente în trafic. Polițiștii din Iași au împărțit amenzi și au condus la verificări mai multe persoane

Polițiștii Biroului Rutier Iași efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și vătămare corporală din culpă. Din investigațiile efectuate până în prezent s-a constatat faptul că la data de 3 octombrie, un bărbat de 44 de ani, din municipiul Iași, în timp ce conducea un autoturism pe raza comunei Holboca, nu s-ar fi asigurat la schimbarea direcției de deplasare către stânga, intrând în coliziune cu un scuter condus de un tânăr de 20 de ani, care s-ar fi angajat în depășirea acestuia.

În urma impactului, scuterul ar fi acroșat un alt autoturism parcat, iar tânărul de 20 de ani a fost rănit. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ. În urma testării tânărului de 20 de ani cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 0,29 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. De asemenea, în urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Un șofer a provocat un accident rutier din cauza alcoolului

Un bărbat a fost cât pe ce să producă o tragedie după ce s-a urcat beat la volan. Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pașcani efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și vătămare corporală din culpă. Din investigațiile efectuate până în prezent s-a constatat faptul că la data de 18 septembrie, un bărbat de 53 de ani, din comuna Lespezi în timp ce conducea un autoturism pe DJ 208, în comuna Lespezi, ar fi pătruns pe contrasens, intrând în coliziune cu un alt autoturism.

În urma impactului, patru persoane au fost rănite. În urma testării bărbatului de 53 de ani cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 1,27 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 22 septembrie, bărbatul de 53 de ani, cercetat pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul I.P.J. Iași. La data de 23 septembrie, acesta va fi prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Pașcani.

Totul a ieșit la iveală în urma controalelor efectuate de polițiștii din Iași

Polițiștii Biroului Rutier Pașcani au depistat un bărbat de 37 de ani, din municipiul Pașcani, în timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului Pașcani, fiind sub influența alcoolului, în urma testării sale cu aparatul alcooltest rezultând o valoare de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, iar cercetările continuă.

Și polițiștii din cadrul Poliției Orașului Târgu Frumos au acționat pentru creșterea gradului de siguranță rutieră pe drumurile publice și prevenirea accidentelor rutiere. În cadrul acțiunii au fost controlate 43 de autovehicule și au fost legitimate 51 de persoane. În urma neregulilor constatate au fost aplicate 25 de amenzi conform O.U.G. nr. 195/2002, în valoare totală de 5.220 de lei.

De asemenea, au fost reținute 3 permise de conducere și au fost retrase 4 certificate de înmatriculare. De exemplu, un bărbat de 43 de ani, din județul Bacău, a fost depistat în timp ce conducea un autoturism pe DE 583, în localitatea Râzboieni, cu viteza de 114 km/h control radar, sectorul de drum fiind limitat la 50 km/h. Acesta a fost sancționat contravențional, cu amendă, fiindu-i reținut permisul de conducere, conform O.U.G. nr. 195/2002.

Adauga un comentariu