Titlurile zilei

Acesta este topul școlilor de șoferi din Iași, în funcție de promovare! Pentru a obține permisul din prima contează implicarea instructorilor, dar și interesul cursanților: „Nu ne dorim ca aceștia să pice examenul, iar mai apoi să-și ia ore suplimentare” – FOTO

Publicat: 13 apr. 2024
_____ Vizualizări 18 Comentarii
Acesta este topul școlilor de șoferi din Iași în funcție de promovare Pentru a obține permisul din prima contează implicarea instructorilor dar și interesul cursanților Nu ne dorim ca aceștia să pice examenul iar mai apoi să-și ia ore suplimentare - FOTO
Recent, Direcția Generală Permise de Conducere și Înmatriculări a publicat statistica privind promovabilitatea la prima examinare a celor care au susținut examenul auto pe parcursul anului 2023

Recent, Direcția Generală Permise de Conducere și Înmatriculări a publicat statistica privind promovabilitatea la prima examinare a celor care au susținut examenul auto pe parcursul anului 2023. În județul Iași, funcționează 120 de școli de șoferi, iar unele se evidențiază datorită procentului de promovabilitate mare. Pentru aceasta, cursanții școlilor de șoferi trebuie să treacă atât de proba teoretică, cât și de cea practică de la prima examinare.

Care sunt cele mai bune școli de șoferi din Iași, în funcție de promovare?

 o masina de examen
Conform datelor publicate de Direcția Generală Permise de Conducere și Înmatriculări, în anul 2023, Auto Năstase SRL a avut cei mai mulți cursanți care au susținut probele teoretice și practice

Conform datelor publicate de Direcția Generală Permise de Conducere și Înmatriculări, în anul 2023, Auto Năstase SRL a avut cei mai mulți cursanți care au susținut probele teoretice și practice, anume 909, din care doar 232 au luat permisul, rata de promovare fiind de 25,52 la sută. În ceea ce privește numărul de cursanți examinați, poziția a doua este deținută de Auto Dol Company, cu un număr de 856 de cursanți examinați, dintre care 186 au promovat sala și traseul de la prima examinare, rata de promovare fiind de 21,73 la sută.

Lista este completată de Dalcom Auto Ase, cu 822 de cursanți examinați și 202 care au obținut permisul auto din prima încercare, rata de promovabilitate fiind de 24,57 la sută. În ceea ce privește topul școlilor de șoferi cu cea mai mare rată de promovare, acesta este cu totul diferit. Astfel, pe locul unu, cu un procent de promovare de sută la sută, se situează PFA Pralea Daniel Ștefan, unde un singur cursant a susținut examenul auto și l-a promovat din prima.

Pe locul al doilea, cu un procent de promovare de 81,58  la sută, se situează Compania de Transport Public SA, unde din cele 38 de persoane care au susținut examenul auto, 31 l-au obținut din prima încercare. A treia școală, ca procent de promovabilitate pentru anul 2023, este Auto Criss Driver SRL, care a avut un procent de promovabilitate de 62,45 la sută, fiind examinați 237 de cursanți, din care 148 au obținut permisul din prima.

O rată mare de promovare a avut și școala Amigo Art SRL. Astfel, din cei 50 de cursanți care au susținut examenul auto, 25 au reușit să promoveze atât sala, cât și traseul de la prima examinare.

„Contează foarte mult și instructorii, și mașinile, și profesorul de legislație, toate acestea cumulate ne-au dus la acest procentaj, ceea ce înseamnă că suntem buni”, a declarat reprezentantul școlii de șoferi Amigo Art SRL.

Fănel Susanu: „Am selectat cu atenție instructorii auto la angajare, astfel că aceștia sunt foarte implicați și serioși”

o masina de examen
De la școala de șoferi Auto Juv SRL, în anul 2023, au fost examinați 159 de cursanți, iar 53 au promovat și examenul teoretic și pe cel practic din prima

În anul 2023, au susținut examenul auto 246 de cursanți de la școala de șoferi de Autocontrol Iași SRL, dintre care 102 au reușit să obțină permisul din prima, rata de promovare fiind de 41,46 la sută. Reporterii BZI l-au contactat pe Fănel Susanu, administratorul unei școli de șoferi, care a explicat că pentru această rată de promovare este foarte importată seriozitatea instructorilor auto.

„Cursanții sunt la toate școlile de șoferi la fel, noi nu facem o selecție a cursanților. În schimb, am selectat cu atenție instructorii auto la angajare, astfel că aceștia sunt foarte implicați și serioși. Avem grijă ca și autoturismele să fie în regulă, să nu aibă defecțiuni și să nu-i încurce pe cursanți”, a declarat Fănel Susanu, patronul școlii de șoferi Autocontrol Iași.

De la școala de șoferi Auto Juv SRL, în anul 2023, au fost examinați 159 de cursanți, iar 53 au promovat și examenul teoretic și pe cel practic din prima, rezultând o rată de promovabilitate de 33,33 la sută.

„Noi ne dorim ca elevii noștri să promoveze examenul auto din prima, iar apoi să ne recomande și cunoscuților, nu ne dorim ca aceștia să pice examenul, iar mai apoi să-și ia ore suplimentare. Pentru acest procent de promovabilitate trebuie ca elevul să promoveze și sala, și traseul din prima. Contează foarte mult și interesul cursanților, degeaba facem noi cursuri și instructorul își dă interesul la orele de conducere, dacă cursantul nu își dă interesul. Școala noastră funcționează de 3 ani și avem instructori foarte serioși”, au declarat reprezentanții școlii de șoferi Auto Juv SRL, una dintre școlile de șoferi din Iași cu o rată mare de promovare a examenului auto.

Comentarii
  • Școlile de șoferi nu mai sunt ce-a fost odată, instructorii nu se implică, promovabilitatea examenului din prima este sub 10%, se urmărește efectuarea multor ore suplimentare pentru a câștiga cât mai mulți bani.

  • Ei nu va dorit muriti de bucurie cand pica unul examenul .
    E logic cand pica unul examenul e ca si cum s-ar intoarce un client si ar cumpara un nou telefon .

  • La o adica voi ati deschis scola de soferi sa faceti bani nu sa ia lume permisul si atat .
    Dece nu luati luati doar banii de motorina daca nu va buvurati cand pica unu ?

  • Puneti mana pe carte,ciubotelor,daca vreti sa scapati de mirosul actual de pe voi,de tramvai!Voi vreti permis,dar nu stiti sa scrieti dupa dictare!Maimutelor!

  • Catalin

    Reportajul este superficial si neprofesionist: trebuie citit dincolo de cifre. De exemplu: scolile cu cei mai multi cursanti, au cel mai mic procentaj de promovabilitate. Ce va spune acest lucru ? Scolile cu procentaje de promovabilitate mai mari au si categoriile C SI D si se stie ca pentru a obtine categoria C sau D, respectivul trebuie sa aiba categoria B, deci nu o ia de la zero, are o anumita experienta ! Din punc de vedere statistic, cifrele mici nu sunt relevante ! Etc…..

  • Articolul este unul superficial si neprofesionist. Trebuie citit dincolo de cifre. De exemplu, scolile cu cei mai multi elevi au si cele mai mici procentaje de promovabilitate ! Ce va spune acest lucru ?! Scolile cu procentaje mai mari au si categoriile C si D; or, nu se poate obtine categoria C sau D fara ca respectivul sa aiba categoria B, deci, nu o ia de la zero, are o anumita experienta ! Apoi, cirele mici nu sunt relevante din punct de vedere statistic ! Etc……

  • Vorbim de succes acolo unde promovabilitatea este de peste 40-45% din prima incercare! Conteaza extrem de mult profesionalismul instructorului si calitatea masinii, aspecte care sunt de cautat cu atentie cand iti inscrii copilul la o scoala de soferi!
    Desi sunt peste 100 de scoli auto in Iasi, putini sunt instructorii care chiar isi merita banii!
    De asta si ajung unii muritori de foame si isi cauta alte locuri de munca!

  • De ce iesit în trafic la 7-9 16-18 ?
    Ați blocat toată Dacia fomiștilor …
    Mai stați și cu capul numai in tel și elevii merg că p …

  • Auto Dalcom în top 🤣🤣cred ca glumiți… cu niște instructori de toată jena și un director de rahat nu se face așa primăvară. Am făcut cu unul dintre instructorii de acolo și tot ce făcea era să stea pe telefon și să ne plimbăm aiurea prin oraș și rar câte o frână dacă își ridica privirea din telefon în rest puteam intra liniștiți în ceilalți participanți la trafic ca nu era bye…tot lătrau mai ridică și tonul ca nu știu să merg prin trafic, păi vin la școala de șoferi să învăț să conduc ca nu m am născut învățat. Ștergeți mahalaua asta din top ca n-are sens. În schimb pot recomanda niște școli care chiar își fac treaba și nu regretați dacă mergeți acolo (nu e reclamă sau ceva, experiență proprie, am mers din școală în școală să găsesc instructorul potrivit), este Autonastase, AutoExpress Drive, Auto Safe.

Adauga un comentariu