Sanatate

Aceste simptome trebuie luate în considerare! Consecințele pot fi fatale

Publicat: 30 apr. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Aceste simptome trebuie luate în considerare Consecințele pot fi fatale
Intervenția rapidă este esențială

Unele boli au potențialul de a duce la apariția unor complicații care pot pune viața în pericol. Este și cazul unor afecțiuni ale sistemului digestiv, pentru care trebuie administrat cât mai rapid un tratament corespunzător. Alteori, anumite leziuni sau traumatisme sunt responsabile pentru apariția urgențelor medicale.

Durerile abdominale, greața și vărsăturile, diareea, pierderea poftei de mâncare sunt câteva dintre simptomele tipice bolilor sistemului digestiv. Chiar dacă, uneori, acestea indică afecțiuni care nu sunt neapărat grave, când se manifestă sever și persistent sau sunt însoțite de alte semne și simptome, ca febră, confuzie, umflarea și întărirea abdomenului, poate fi vorba de o afecțiune care s-a complicat cu o peritonită.

Peritonita trebuie tratată chirurgical în multe cazuri

Ocluzia intestinală, o boală care se manifestă prin blocarea trecerii și eliminării conținutului din intestine, provocată de bolile inflamatorii intestinale, cancerul colorectal, herniile abdominale sau, la copii, de defectele de formare și motilitatea tubului digestiv, poate duce la inflamația peritoneului, membrana care căptușește cavitatea abdominală, și apariția unei infecții la nivelul acestuia.

Peritonita poate apărea și din cauza unui ulcer gastric sau duodenal perforat, sau a unor boli care afectează intestinul, ca boala Crohn, rectocolita hemoragică și diverticuloza. Apendicita este o altă cauză frecventă. Pancreatita acută și colecistita acută se pot complica, de asemenea, cu peritonită. Și leziunile care perforează organele digestive pot duce la apariția unor infecții ale peritoneului, cu consecințe potențial fatale.

Peritonita trebuie tratată chirurgical în multe cazuri, pentru îndepărtarea țesutului infectat, tratamentul cauzei și oprirea răspândirii infecției. Intervenția rapidă este esențială, de aceea nu trebuie întârziată solicitarea și acordarea ajutorului medical. Un compartiment de primiri urgențe modern, unde bolnavii sunt preluați rapid și au acces imediat la tratament, este o opțiune care trebuie luată în considerare de orice pacient.

Adauga un comentariu