Local

Acestea sunt spitalele și farmaciile ce vor fi de gardă în minivacanța de 1 decembrie

Publicat: 30 nov. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Acestea sunt spitalele și farmaciile ce vor fi de gardă în minivacanța de 1 decembrie
În zilele libere din perioada 30 noiembrie-3 decembrie 2023, ieşenii care vor avea nevoie de asistenţă medicală se pot adresa mai multor spitale din oraş care vor asigura urgenţele medicale

Bugetarii vor avea parte, în perioada 30 noiembrie – 3 decembrie 2023, de o minivacanță. Durerile și afecțiunile nu țin cont însă de zilele de sărbătoare și pot apărea din senin. Prin urmare, ieșenii trebuie să știe care sunt unitățile medicale care vor asigura urgențele și care sunt farmaciile cu program non-stop în minivacanța de 1 decembrie

Ieșenii pot să stea liniștiți, deoarece, indiferent că au nevoie de tratament împotriva răcelii, analgezice sau pur și simplu au uitat să-și ia rețetele, vor avea la dispoziție trei farmacii cu program non-stop. De urgențele medicale se vor ocupa medicii de la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţe „Sf. Spiridon” Iaşi și Spitalul Clinic de Urgență Pentru Copii „Sf. Maria” Iași.

Care sunt spitalele de gardă în minivacanța de 1 decembrie

În zilele libere din perioada 30 noiembrie – 3 decembrie 2023, ieşenii care vor avea nevoie de asistență medicală se pot adresa mai multor spitale din oraş care vor asigura urgenţele medicale. Adulții se pot prezenta la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţe „Sf. Spiridon” Iaşi. Pacienții pot solicita informații la numărul de telefon 0232.240.822, iar de problemele urgente ale copiilor se vor ocupa medicii de la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic de Urgență Pentru Copii „Sf. Maria” Iași.

Aparținătorii acestora pot lua legătura cu doctorii la numărul de telefon 0232.264.266. Asistență medicală de urgență vor oferi și medicii de la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Municipal Pașcani. Pentru mai multe informații, pacienții au la dispoziție numărul de telefon 0232.763.600. Totodată, Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Elena Doamna” Iași va asigura urgențele medicale în data de 1 decembrie 2023, telefon 0232.210.392, iar pe 30 noiembrie, 2 și 3 decembrie 2023, urgențele vor fi asigurate de Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Cuza Vodă”, telefon 0232.213.000, interior 233 – triaj.

De asemenea, în cazul prezentării la alte spitale din oraş, ieşenii pot consulta, mai întâi, graficul gărzilor, care este disponibil pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică: https://dspiasi.ro/informatii-utile/garzi/.

Care sunt farmaciile cu program non-stop din Iași

În minivacanța de 1 decembrie, pe cuprinsul municipiului Iași, două farmacii vor fi de gardă. Este vorba de Farmacia Ropharma din Piaţa Unirii, nr. 3, telefon 0232.220.549, dar şi Farmacia Rosmarin din Bulevardul Tudor Vladimirescu, nr. 44, telefon 0232.263.365. În Paşcani va fi deschisă non-stop Farmacia Galemih, de pe strada Gării, nr. 91, telefon 0232.760.612.

În cazul unor urgenţe medico-chirurgicale neinternate, concediile medicale pot fi acordate de medicii de familie în prima zi lucrătoare, în baza recomandării din partea medicului care a asistat urgenţa.

De asemenea, datele de contact şi zonele arondate Centrelor de Permanenţă din judeţul Iaşi pot fi găsite pe site-ul DSP Iaşi, la link-ul https://dspiasi.ro/informatii-utile/centre-de-permanenta/.

În minivacanța de 1 decembrie, Serviciul Județean de Ambulanță Iași și serviciile private de ambulanță vor elibera certificatele de deces.

„Certificatele constatatoare de deces se eliberează în această perioadă de către Serviciul Județean de Ambulanță Iași, Ambulanța Privată Dacomed Iași, Ambulanța Privată For You Med Iași și Ambulanța Privată Med (Medical Emergency Division), prin apelarea numărului unic de urgență 112”, au transmis reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Iași.

Adauga un comentariu