Titlurile zilei

Acești tineri din Iași călătoresc în cele mai luxoase vacanțe cu nimica toată! Andra Darie și Andrei Dodițe au locuit două luni în Tanzania cu doar 2.000 de euro. Cei doi împărtășesc toate experiențele pe rețelele de socializare

Publicat: 24 sept. 2021
Cei doi ieșeni în mai multe locuri exotice
Andra Darie și Andrei Dodițe, creatori de conținut

Doi tineri din Iași, care iubesc să călătorească, au vrut să împărtășească această pasiune și secretele ei cu întreaga lume. Andra Darie are 25 de ani și lucrează în domeniul marketingului, iar iubitul său, Andrei Dodițe, are 28 de ani și este software tester. Cei doi au creat pe rețelele de socializare pagini în care postează fiecare experiență a lor din vacanțe. Au început totul în plină pandemie. Cea mai ieftină vacanță a lor a fost în Grecia, cu 600 de euro, iar cea mai scumpă – 2.000 de euro, în Africa

Andra Darie are 25 de ani, iar iubitul său, Andrei Dodițe, are 28 de ani și împreună împărtășesc aceeași pasiune, călătoriile. Cei doi ieșeni călătoresc în întreaga lume și de câte 4-5 ori pe an, cu un buget foarte redus. Foarte multă lume îi întreba cum reușesc să meargă în vacanțe cu adevărat luxoase, cu bani puțini, și așa și-au creat contul „Aer de Vacanță”, pe rețele de socializare, unde împărtășesc toate secretele lor.

„Este o poveste scurtă și simplă în spatele acestui proiect. Noi iubim să călătorim de mult timp. Călătoream foarte mult și când eram singuri, dar și mai mult de când suntem un cuplu. De-a lungul timpului, atât prietenii, cât și familia sau colegii de muncă tot ne întrebau cât ne costă, cum reușim să călătorim pe buget mic. În același timp ne cereau sfaturi, idei de itinerarii, sugestii de cum să cumpere bilete de avion ieftine. Atunci ne-am dat seama că am putea ajuta mai multă lume dacă împărțim informația la o scară mai largă.

Scopul nostru este să încurajăm cât mai multă lume să călătorească. Știm că sunt mulți oameni care își doresc să ajungă într-un anumit loc, dar cred că o vacanță într-o țară străină este prea scumpă, că nu și-ar permite. Ideea este că se poate chiar și cu mai puțini bani! Nu le venea să creadă cum noi reușeam să muncim și să plecăm și în câte 4-5 concedii într-un an. Se poate, doar că tot ce trebuie făcut este să fie foarte bine planificate aceste vacanțe din timp și trebuie făcute economisiri. La fel împărțim sfaturi și studenților, sfaturi pe care le-am fi vrut și noi să le știm când călătoream prin Europa cu puținii bănuți pe care reușeam să-i strângem”, a declarat Andra Darie, creator de conținut.

Reporterii „BZI” au prezentat în edițiile anterioare că Iașul a fost inclus într-un clasament al orașelor europene în care se mănâncă bine .

„Noi mergem în vacanțe pentru peisaje și experiențe noi, nu pentru mâncare scumpă sau cazări luxoase”

Cei doi ieșeni au început totul în plină pandemie, în luna martie 2020, atunci și-au creat conturile. Într-un singur an au reușit să adune pe rețelele de socializare zeci de mii de urmăritori, care le apreciază munca. Andrei și Andra sunt două persoane foarte chibzuite, și, spun ei, acesta este principalul factor prin care reușesc să ajungă în vacanțele mult dorite. Andra lucrează în domeniul marketingului, iar iubitul său, Andrei Dodițe, este software tester. Din salariile lor strâng bani și călătoresc. În perioada pandemiei lucrau și erau în vacanță în același timp, în cele mai exotice locuri.

„Canalele de socializare le-am creat în plină pandemie, chiar în luna martie 2020, am dat startul acestui proiect, dar am început să le luăm în serios acum un an, în septembrie 2020. Cu TikTok-ul am început mai târziu, anul acesta. În luna mai am început să urcăm conținut în mod regulat. Am avut o mare surpriză, că impactul a fost unul uriaș din partea oamenilor și am avut un feedback pozitiv.

Până acum, în călătorii am invesit foarte mulți bani, dar pe noi asta ne face fericiți și nu ne pare deloc rău. Pe lângă asta, pentru «Aer de Vacanță» am investit și în aparatură. Am început cu o cameră de acțiune, după am trecut la alta mai performantă, a trebuit să ne luăm telefoane un pic mai performante, dar s-a meritat fiecare leuț. Nu avem un buget extraordinar de mare, suntem doi oameni normali, cu locuri de muncă normale, doar că iubim să călătorim.

Strâgem banii din timp pentru fiecare vacanță. În fiecare lună economisim, dar un alt secret pentru o vacanță într-un loc frumos și pe bani puțini este să nu cheltui foarte mult când ajungi acolo. Noi mergem în vacanțe pentru peisaje și experiențe noi, nu pentru mâncare scumpă sau cazări luxoase. În multe vacanțe preferam să gătim, decât să mergem la restaurante, iar în ultimele zile, de multe ori, rămâneam cu bani și ne și răsfățam”, a adăugat Andrei Dodițe, creator de conținut.

Cea mai scumpă vacanță a durat două luni și a costat 2 mii de euro

Prima vacanță în doi a fost în Spania, în anul 2015, la un an după ce au format un cuplu și nu s-au oprit aici. Un an mai târziu au mers în Santorini, unde au stat timp de 10 zile și a fost cea mai ieftină vacanță a lor. Ultima călătorie și cea mai lungă a fost în Africa. Acolo au stat două luni.

„Prima călătorie împreună a fost în Spania, în 2015. Am stat o lună la familia mea, în Madrid. Eu acolo am crescut și i-am arătat tot orașul lui Andrei. Am și vizitat nordul Spaniei tot atunci. Prima călătorie în doi și organizată de noi a fost în 2016, în Santorini și Atena. A fost și una dintre cele mai ieftine, eu eram studentă și Andrei câștiga foarte puțin atunci. În Santorini am stat 10 zile și totul ne-a costat pe amândoi dor 600 de euro, cazare, transport, mâncare și tot ce am făcut acolo. Cea mai scumpă vacanță a fost și ultima, în Tanzania. Aici am stat două luni și am cheltuit aproximativ 2 mii de euro.

A fost o experiență unică și pe care o recomandăm tututor. Africa e superbă. Noi am și lucrat cât timp am fost acolo. Anul acesta am vizitat și insula Menorca și ne-a cucerit complet, fiind și locul preferat din străinătate. Este insula perfectă pentru noi. În România, locul nostru preferat este la Colibița. Despre următoarea destinație încă nu putem spune nimic, dar vom pleca în curând într-un loc tare frumos, în Europa. Muncim full-time, călătorim cât putem de mult, în weekend și în zilele libere pe care le avem. Aceștia suntem noi”, a precizat Andra Darie.

În edițiile anterioare, reporterii „BZI” au prezentat povestea a doi ieșeni care au ales să se mute în Tenerife .

Comentarii
 • Mari mincinoși. Doar publicitate ieftină a acestor mucosi și nimic mai mult. Chiar așa Tanzania e pensiunea Carolina unde stai moca doua luni de zile? Drum, cazare, masă, transport local, nevoi curente. Cu 30 de euro pe zi două guri? Dacă îi iei la puricat vezi ca în total au cheltuit cel puțin 8000 de euro cu finanțări nedeclarate.

 • Măi,,ilie pălie” ,eu am dat 2000 E pe o amarata de vacanta in Bulgaria 5 zile( ce i drept am avut di tăti,dar 2000 ,2 luni in Tanzania ….??,?

 • Eu cu 1000 de euro traiesc si aici bine. Singur, ca nu mai am carma de la vapor (sotia).
  In Tanzania ce au gasit astia ?
  Vreun tur pentru vaduvi ? Nu.
  Vreo masa de zei la ospat, zilnic ? Nu.
  Vaduvia e grea si nu mai arde omului sa plece in excursie, sau, hai, maxim pana la ERA.

 • Măi ziarista lui pește prăjit(Andreea Pădurescu), pentru tine a merge în Tanzania înseamnă vacanță de lux? Fată, pe ce lume trăiești? Cu 2000 euro stai și 7 luni în Africa!

 • Măi ziarista lui pește prăjit(Andreea Pădurescu), pentru tine a merge în Tanzania înseamnă vacanță de lux? Fată, pe ce lume trăiești? Cu 2000 euro stai și 7 luni în Africa!

 • Măi ziarista lui pește prăjit(Andreea Pădurescu), pentru tine a merge în Tanzania înseamnă vacanță de lux? Fată, pe ce lume trăiești? Cu 2000 euro stai și 7 luni în Africa!

 • Măi ziarista lui pește prăjit(Andreea Pădurescu), pentru tine a merge în Tanzania înseamnă vacanță de lux? Fată, pe ce lume trăiești? Cu 2000 euro stai și 7 luni în Africa!

 • Nu pot sa cred cat hate exista in mediul online! Acesti tineri educa lumea si invata pe toti pe canalul lor de youtube Aer de Vacanta cum poti calatori ieftin si cum poti scapa de prejudecati si de cum calatoriile le-au schimbat viata! Aici pe langa hate-ul gratuit pentru ei sau pentru Andreea nu isi are rostul!

 • Au zis tanzania ca sa nu zica zanzibar. Nu stiu cum e in zanzibar (eu nu gasesc bilete ieftine ca aer de vacanta), dar stiu sigur ca nu ieftin cat sa poti trai 2 luni cu 2000 de lei.
  Nu am nimic cu cuplul plimbaret, dar mai usor cu miniciunelele, in zanzibar nu stai nici 2 saptamani cu 2000 de euro. Iar cea mai ieftina vacanta a fost in santorini? Sigur….

 • Salutare!
  Da, am dat 2.000 euro pentru 2 luni. 1200 euro au fost zborurile (600 de persoana) si 800 de euro zboruri interne, excursii si mancare. Aveti toate detaliile in cele 30 de vloguri pe canalul nostru de Youtube: Aer de Vacanta.

 • HA HA CE GLUMA BUNA , NOI STIM ADEVARUL !
  BUNICII LUI ANDRA SUNT DIN VASLUI SI AU AVUT UN MAGAZIN ALIMENTAR CAM MAI MULT DE 20 DE ANI , UNDE AU AMAGIT TOTI CARE CUMPARAU PE DATORIE , DE FAPT BUNICII LUI ANDRA AU PESTE 300.000 EUR IN CONT , BANI CARE AU FOST OBTINUTI PRIN PRETURI EXAGERATE DE MARI SAU DATORII CARE AU FOST MODIFICATE FRAUDULOS !
  EI PAR CA DUC O VIATA DE LUX , DAR DE FAPT SUNT NISTE COPIII DE BANI GATA CARE PRIMESC BANI DE LA FAMILIE , BUNICII LUI ANDRA SUNT DIN COMUNA OSESTI , UNDE AU AVUT SI MAGAZINUL ACUM INCHIS ,
  ALO REPORTERII DE 2 RON CAUTATI ALTE MINICUNI MAI BUNE
  SEMNAT INSPECTOR GADGET ROMANIA

 • Alo Andra spune ca bunicii tai din OSESTI VASLUI , au avut un magazin alimentar mai bine de 20 de ani , in care au amagit oamenii la caiet si au avut niste preturi exagerat de mari , acum ei au undeva pe la 300.000 EUR in cont bani care defapt sunt ai tai acum , ai oamenilor necajiti care au cumparat mancare pe datorie cu adaous de 200% asa ca sa iti fie rusine ca mergi in vacante pe niste bani care nu sunt munciti de tine , dar mai spune cum ti-ai cumparat apartament in IASI la 25 de ani , de unde ai avut banii spune si asta la oameni sa stie adevarul , nu povesti ieftine care nici tu nu le crezi !
  In veghe patriei Inspector Gadget

 • Ar putea” inspectorul ala privat”dacactit stie atat de multe despre a esti tineri sa isi spuna si numele adevarat?? Sau in toata lasitatea lui se ascunde sub un pseudonim?! Este foarte usor sa faci rau gratuit cuiva.Invidia in Romania este sport national nr 1.voi astia care stiti tot si doar stiti sa haituiti pe cineva iesiti din cara pace si spune cine esti daca tot stii atat de multe.

 • Dragilor, de cand lumea si pamantul oamenii saraci cu dujul doar stiu sa scuipe venín.Va doresc succes in continuaré. Nu bagati in seama dusmania si ura, continúati cu proiectul vostru si cei care va cunosc cu adevarat va apreciaza efortul. Mult Succes!!

Adauga un comentariu