Local

Acțiune pentru combaterea consumului de droguri, la Iași. Un minor a fost pus sub control judiciar

Publicat: 01 oct. 2022
_____ Vizualizări 4 Comentarii
Acțiune pentru combaterea consumului de droguri la Iași. Un minor a fost pus sub control judiciar
Acțiune pentru combaterea consumului de droguri, la Iași

În perioada 29 septembrie a.c. – 1 octombrie a.c., polițiștii și procurorii ieșeni au desfășurat mai multe activități, în vederea combaterii consumului de droguri în școli.

Astfel, în urma depistării unui minor care deținea substanțe susceptibile a fi droguri de risc (cannabis), în timpul programului școlar, au fost efectuate investigații în vederea identificării persoanei care ar fi comercializat drogurile.

Astfel, a fost identificată sursa susceptibilă de aprovizionare ca fiind o persoană minoră.

În aceste condiții, la data de 30 septembrie a.c., a fost efectuată o percheziție domiciliară, fiind ridicate mai multe mijloace probatorii.

Ulterior, s-a procedat la prinderea în flagrant delict a unui major, în timp ce ar fi comercializat unui minor, substanțe susceptibile a fi droguri de risc (cannabis).

La data de 30 septembrie a.c., a fost dispusă reținerea pentru 24 de ore a majorului bănuit de săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc, reținându-se faptul că, în cursul lunii septembrie 2022, ar fi comercializat, în mod repetat, substanțe susceptibile a fi droguri de risc unui minor.

La data de 1 octombrie a.c., acesta a fost prezentat în fața judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Iași, care a dispus arestarea preventivă, pentru 30 de zile.

Față de minor, a fost luată măsura preventivă a controlului judiciar.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul I.P.J. IAȘI – Secția 3 Poliție Rurală Iași.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Comentarii
  • Acesti copii sunt doar victime ale traficantilor de droguri. Politia nu face nimic sa rezvolve problemele in sine, in schimb nenorocesc vietilor unor copii mangliti de traficanti ca Mircea Silvestru. Politia ar trebui sa chestioneze si locuitorii de pe langa George Cosbuc 70 sa povesteasca ce se intampla acolo.

  • Veniți și în Complexul Codrescu din Copou. Aici baga droguri direct in camin, mai ales in C10 si C12 si administratorii nu zic nimic (cred ca iau si ele cascaval).

  • Politia trage pe nas si aresteaza copii care fumeaza, frumos!! Cica opriti traficul de droguri dar toata lumea trage de rupe in orasul asta chiar si politistii care retin un minor pentru ca avea cannabis la el. Rusine mare sa va fie!!! OPRITI TRAFICUL DE STUPEFIANTE CA STRICA VIITORUL COPIILOR SI SOCIETATEA. In schimb arestati copii care fumeaza buruieni aproape inofensive in timp ce altele mult mai rele se intampla in acest oras chiar ” sub nasul politistilor”. RUSINE SA VA FIE DROGATILOR!!!

Adauga un comentariu