Din lumea filmului

Actorul Jeremy Bulloch a murit. Fanii „Star Wars” sunt în lacrimi

Publicat: 18 dec. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Actorul Jeremy Bulloch a murit. Fanii Star Wars sunt în lacrimi
Actorul Jeremy Bulloch a murit la vârstă de 75 de ani. Starul a jucat rolul lui Bob Fett în trilogia originală „Star Wars”.

Actorul Jeremy Bulloch a murit la vârstă de 75 de ani. Starul a jucat rolul lui Boba Fett în trilogia originală „Star Wars”. O serie de complicații i-au fost fatale, actorul suferind de Parkinson de mai mulți ani. Cu o carieră de peste 45 de ani, Bulloch a jucat şi în „Octopussy” (1983), film din seria „James Bond”, şi în serialul „Doctor Who”, în anii 1970.

Actorul englez a îndurerat fanii “Star Wars” din întreagă lume.

Actorul Jeremy Bulloch a murit

Bulloch a fost numit “legendă” de către Daniel Logan, cel care a preluat rolul Boba Fett în „Star Wars: Episode II – Attack of the Clones”(2002). Acesta a ținut să îl omagieze și i-a scris următoarele rânduri: „Nu voi uita vreodată ce m-ai învăţat. Te voi iubi mereu”, a scris Logan. „Conversaţiile nu vor fi la fel fără tine. Fie ca forţa să fie veşnic cu tine”.

George Lucas, creatorul “Star Wars” a spus că Bulloch „a adus combinaţia perfectă între mister şi pericol interăretării rolului Boba Fett”.

„Jeremy a fost un adevărat domn care a sprijinit foarte mult Star Wars şi fanii şi sunt foarte recunoscător pentru contribuţia lui la sagă şi moştenirea ei”, a adăugat Lucas.

Mark Hammill, care a interpretat rolul Luke Skywalker în trilogia originală, l-a descris de asemenea drept un „gentilom englez pur, un actor minunat, o companie plăcută”.

„Am pierdut astăzi cel mai bun vânător de recompense din galaxie”, a scris Billy Dee Williams, cunoscut drept Lando Calrissian în „Star Wars”.

Născut în Leicestershire, primul rol important al lui Jeremy Bulloch a fost în filmul muzical „Summer Holiday”, în 1963, când avea 17 ani, în care a jucat alături de starul pop Cliff Richard.

Un alt star al trilogieI s-a stins din viață luna trecută

Actorul Jeremy Bulloch care l-a interpretat pe Bob Fett a murit la 75 de ani. Vestea a venit ca un șoc pentru fanii “Star Wars” care luna trecută au mai pierdut un actor remarcabil al trilogiei.

Dave Prowse actorul s-a făcut remarcat pentru rolul lui Darth Vader s-a stins din viata. George Lucas a fost cel care l-a chemat să dea o probă pentru rolurile lui Vader și Chewbacca.

„Fie ca Forța să fie cu el pentru totdeauna!”, a spus agentul său, Thomas Bowington, care a făcut anunțul morțîi, fără să dea amănunte despre cauze, citând doar replica celebră din film. Fizicul lui Dave a fost cel care l-a recomandat pentru rolul lui Darth Vader. Acesta a fost culturist profesionist având 1,98 m înălțime.

Star Wars este o serie de filme științifico-fantastice despre spațiul cosmic, concepută de George Lucas. Primul film din serie a fost difuzat în 25 mai 1977 de 20th Century Fox și a devenit un fenomen de cultură populară, răspândit în lumea întreagă, după care au urmat încă două filme, difuzate la distanță de trei ani.

La șaisprezece ani după difuzarea ultimului film din trilogie, a fost difuzat primul film dintr-o nouă trilogie a cărei acțiuni se petrece înaintea celei dintâi, tot la o distanță de trei ani, iar ultimul film a fost difuzat în 19 mai 2005.

Din 2008, câștigurile seriei de filme formată din șase părți Războiul stelelor au fost totalizate la aproximativ 4.3 miliarde $, făcându-l să fie a treia serie cu cele mai mari încasări din lume, după seria James Bond și Harry Potter.

Adauga un comentariu