Local

Acuzat că era „dealerul festivalurilor de muzică electronică” din România! Procurorii spun că aducea „marfa” din Anglia!

Publicat: 14 nov. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Acuzat că era dealerul festivalurilor de muzică electronică din România Procurorii spun că aducea marfa din Anglia

Un bărbat a fost reținut și, mai apoi, arestat preventiv, după ce a fost prins cu substanțe interzise. Acțiunea care a dus la prinderea individului de 35 de ani a fost organizată de procurorii DIICOT Iași. Anchetatorii susțin că individul aproviziona clienții la festivalurile de muzică electronică din România. Următoarea distribuire ar fi trebuit să aibă loc la finele lunii, în stațiunea Azuga.

Procurorii DIICOT Iași au dispus reținerea pentru 24 de ore a lui Eduard Costel Ioniță, de 35 de ani, pentru trafic de droguri de risc și droguri de mare risc, în formă continuată, și introducere în țară de droguri de risc și droguri de mare risc.

„În cursul acestui an, inculpatul E.C.I. a procurat atât din surse interne, cât și externe (Anglia) cantități importante de droguri de risc (canabis și ketamină), droguri de mare risc (amfetamine, MDMA și cocaină), pe care le-a comercializat către diferite persoane cu ocazia participării la festivalurile de muzică electronică desfășurate în diverse orașe ale țării”, au precizat procurorii DIICOT Iași.

Potrivit acestora, pe 4 noiembrie 2019, individul a mers în Anglia, de unde a cumpărat 93,42 grame de pulbere care conține amfetamină cu cofeină, 41,82 grame de fragmente solide care conțin cocaină, 101 comprimate ecstasy și 147,01 grame de pulbere ce conține ketamină. „Inculpatul a disimulat drogurile într-un bagaj de mână tip troler de culoare neagră și l-a expediat în țară, în mod fraudulos, prin intermediul unei societăți de transport persoane și colete. Ulterior, cu o cursă aeriană, pe ruta Londra – București, acesta a revenit în țară pe 6 noiembrie 2019, deplasându-se în localitatea de domiciliu”, au adăugat anchetatorii.

Un adevărat depozit de stupefiante

Oamenii legii au adăugat că, după primirea coletului, individul, împreună cu legăturile sale aveau de gând punerea în vânzare a cantităților de droguri de mare risc și droguri de risc introduse în țară la o petrecere care urma să se desfășoare în perioada 29 noiembrie – 2 decembrie 2019 în localitatea Azuga, din județul Prahova.

„Pe 8 noiembrie 2019, inculpatul a ridicat de la reprezentantul firmei de transport trolerul de culoare neagră, fiind prins în flagrant în timp ce îl transporta cu un autoturism pe raza municipiului Roman, din județul Neamț. Cu ocazia efectuării acțiunii de prindere în flagrant, asupra inculpatului au fost găsite 15 comprimate ecstasy (MDMA). Cu ocazia efectuării percheziției domiciliare în imobilul în care locuiește inculpatul au fost identificate și ridicate 42 de grame de cocaină, 101 grame de amfetamină – pulbere, 147 de grame de ketamină, 116 comprimate de MDMA ecstasy, 30 de grame de rezină de canabis (hașiș), 2,60 grame de canabis, bani, precum și alte bunuri folosite în derularea activității infracționale”, au menționat procurorii.

Tribunalul Iași a dispus arestarea preventivă a lui Eduard Costel Ioniță pentru 30 de zile, au mai spus oamenii legii. Individul, care nu are antecedente penale, a contestat deja decizia magistraților ieșeni. Totuși, aseară, judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași au respins contestația formulată de acesta.

Adauga un comentariu