Actualitate

Acuzații grave aduse de Alfred Simonis premierului Ludovic Orban: „O dovadă certă de imoralitate și de lichelism politic!“

Publicat: 18 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Acuzații grave aduse de Alfred Simonis premierului Ludovic Orban O dovadă certă de imoralitate și de lichelism politic
Alfred Simonis

Liderul deputaților PSD, Alfred Simonis, a lansat mai multe acuzații grave la adresa premierului Ludovic Orban. Alfred Simonis îl acuză pe Ludovic Orban de imoralitate și de lichelism politic. Asta deoarece Ludovic Orban susține de fațadă că nu este de acord cu trecerea primarilor social democrați în tabăra liberală, însă nu face nimic să le împiedice. Și președintele Klaus Iohannis este luat în colimator, fiind acuzat că s-a declarat împotriva traseismului politic, însă primarul din comuna timișoreană Bethausen

„În timp ce premierul Orban se face că plouă, că nu știe nimic, că racolările de primari de la PSD sunt doar bazaconii iar președintele Iohannis spune cu subiect și predicat că este împotriva traseismului politic, un prim traseist este confirmat cu acte în regulă, bine merci, primarul de la Bethausen, Ioan Lihoni. O dovadă certă de imoralitate și de lichelism politic!”, scrie Simonis pe Facebook.

Din dușamnul liberalilor, transformat în cel mai mare susținător

Exemplul dat de Alfred Simonis este cât se poate de grăitor. Primarul Ioan Lihoni era un mare adversar al liberalilor doar în urmă cu câteva luni, iar acum s-a transformat în cel mai mare susținător al acestora.

„Comuna și eu personal am fost sabotați. Nu am fost ajutat de PSD atâția ani de zile, mi s-au tăiat patru proiecte. Nu am fost inclus printre cele 30 de comune care au primit apă și canal prin Aquatim”, a declarat Ioan Lihoni zilele trecute.

Acuzații grave aduse de Alfred Simonis premierului Ludovic Orban: Premierul se face că plouă!

Premierul Ludovic Orban a declarat că „nu cunoaște detalii” despre primarii PSD care au trecut la PNL și au fost însușiți ca și candidați la alegerile locale din 27 septembrie.

„Nu cunosc detalii legate de acest subiect. Știți poziția mea legată de acest subiect”, a răspuns Orban, întrebat de ce PNL a atras mulți primari de la PSD pentru a fi candidați PNL la alegerile locale.

Întrebarea a venit în contextul în care premierul critica aleșii locali ai PSD, în principal pe cei din București.

Klaus Iohannis, împotriva traseismului politic doar la nivel declarativ

Președintele Klaus Iohannis a vorbit despre acest subiect, spunând că nu vede cu ochi buni racolarea unor membri PSD la PNL. Șeful statului a precizat că este împotriva traseismului politic, pe care o califică drept „o boală gravă a politicii românești”.

„Nu văd cu ochi buni aceste racolări. Eu am fost dintotdeauna şi sunt şi acum împotriva traseismului politic“, a spus Klaus Iohannis.

La începutul lunii, Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, a spus că PSD va face plângere penală la DNA împotriva reprezentanților PNL din Guvern deoarece, spune el, primarii social-democrați sunt șantajați să treacă la PNL.

Liberalii, acuzați și de useriști de favorizare a traseismului

Și deputatul USR Ionuț Moșteanu a spus că PNL că a „transferat”, doar în ultimele zile, peste 30 de primari de la PSD, care se adaugă altor „zeci de traseiști” – primari și viceprimari PSD transferați deja.

„Doar în ultimele zile, peste 30 primari PSD s-au transferat la PNL. Se adaugă altor zeci de traseiști – primari și viceprimari PSD transferați deja. La Pitești, viceprimarul PSD este candidatul PNL. La Iași, PSDistul Chirica. Prin toți acești primari, pesedismul supraviețuiește”, a scris pe Facebook Ionuț Moșteanu.

Adauga un comentariu