Local

Administrator de firmă din Iași, trimis la pușcărie de către judecători! Patronul ieșean, acuzat că a creat o „gaură” de peste un milion de lei

Publicat: 27 oct. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Administrator de firmă din Iași trimis la pușcărie de către judecători Patronul ieșean acuzat că a creat o gaură de peste un milion de lei
Un ieșean a fost pedepsit de către magistrați după ce a fost acuzat de comiterea infracțiunii de evaziune fiscală

Un bărbat din Iași a fost pedepsit de magistrați, după ce a fost acuzat că a încercat să fenteze autoritățile. Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat pe Ferdinand Stănescu la 5 ani și 4 luni de pușcărie, sub acuzația de evaziune fiscală, constând în evidențierea în actele contabile ori în alte documente legale a cheltuielilor care nu au la bază operațiuni reale ori evidențierea altor operațiuni fictive, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligațiilor fiscale, în formă continuată. Anchetatorii ieșeni au susținut că, în urmă cu mai bine de un deceniu, administratorul de firmă a creat o „gaură” de peste un milion de lei la bugetul consolidat al statului

Un administrator de societate din județul Iași a fost trimis la pușcărie de către magistrați! Patronul ieșean a fost acuzat că a creat o „gaură” de peste un milion de lei. Așadar, un bărbat a fost pedepsit de magistrați, după ce a fost acuzat că a încercat să fenteze autoritățile.

Judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat ieri pe Ferdinand Stănescu la 5 ani și 4 luni de temniță, pentru evaziune fiscală. La aplicarea sentinței, magistrații au constatat că acesta a mai fost pedepsit în trecut, pentru o infracțiune similară.

„Instanța admite acțiunea civilă formulată în cauză. Îl obligă pe inculpatul Ferdinand Stănescu să îi plătească părții civile Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), prin Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice (DGRFP) Iași, suma de 1.041.574 de lei (echivalentul a 246.330 de euro), cu titlu de prejudiciu nerecuperat”, au afirmat magistrații ieșeni.

Ferdinand Stănescu , acuzat că a creat o „gaură” de peste un milion de lei la bugetul statului

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Acest proces al lui Ferdinand Stănescu a început pe data de 27 ianuarie 2021. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași l-au trimis în judecată pe administratorul firmei Nicu Metal SRL sub acuzația de evaziune fiscală constând în evidențierea în actele contabile ori în alte documente legale a cheltuielilor care nu au la bază operațiuni reale ori evidențierea altor operațiuni fictive, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligațiilor fiscale, în formă continuată (7 acte materiale).
Conform anchetatorilor ieșeni, în perioada 2 septembrie 2010 – 1 august 2012, administratorul societății comerciale Nicu Metal SRL ar fi comis faptele de evaziune fiscală.

Ieșeanul, condamnat anterior pentru fapte similare

Oamenii legii au adăugat că, în urmă cu mai bine de un an, Ferdinand Stănescu, din localitatea Ciurea, a fost condamnat de Tribunalul Iași pentru săvârșirea în perioada 2010-2012 a infracțiunii de evaziune fiscală, în formă continuată (5 acte materiale). Pe de altă parte, prin noua sentință, emisă ieri de Tribunalul Iași, magistrații au dispus desființarea unor documente întocmite în fals.

„Instanța dispune desființarea parțială a unor înscrisuri falsificate, în care au fost înregistrate / înscrise sau, după caz, declarate achizițiile fictive de la presupușii furnizori, respectiv doar acele rubrici ale acestora, în care au fost înscrise valorile achizițiilor și / sau plăților aferente acestora”, au încheiat judecătorii din cadrul Tribunalului Iași.

Adauga un comentariu