Local

Adrian Corduneanu rămâne în arest la domiciliu. Judecătorii au decis – EXCLUSIV

Publicat: 15 iun. 2022
_____ Vizualizări 16 Comentarii
Adrian Corduneanu rămâne în arest la domiciliu. Judecătorii au decis - EXCLUSIV
Adrian Corduneanu rămâne în arest la domiciliu

Adrian Corduneanu are parte de o veste rea venită pe filielă juridică. Interlopul rămâne în arest la domiciliu după ce judecătorii au decis să încuviinţeze contestația înaintată de procurorii de caz.

Vă aducem aminte faptul că Adrian Corduneanu a fost plasat în arest la domiciliu după ce a apărut un dosar penal pe numele acestuia. Recent, judecătorii au decis plasarea sub control judiciar a interlopului ieșean, dar procurorii au contestat această decizie și pare că au avut câștig de cauză.

Adrian Corduneanu va sta în arest preventiv, decid judecătorii

O veste nu tocmai pe placul lui Adrian Corduneanu, faptul că a fost plasat din nou în arest la domiciliu. Judecătorii au decis să le dea dreptate procurorilor care au contestat decizia luată în trecut de magistrați. Procesul de rejudecare a avut loc la Iași,  mai exact la Tribunalul Iași. Decizia prin care Adrian este plasat din nou în arest la domiciliu este una definitivă, iar interlopul ieșean trebuie să plătească cheltuielile de judecată.

Soluţia pe scurt: D I S P U N E: În baza art.425 ind.1 alin.7 pct.2 lit.a Cod procedură penală cu referire la art.205 Cod procedură penală, admite contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi împotriva încheierii pronunţate la data de 31.05.2022 în dosarul penal nr.15265/245/2022/a1.1 al Judecătoriei Iaşi, încheiere pe care o desfiinţează în parte, doar cu privire la dispoziţia de înlocuire a măsurii arestului la domiciliu dispusă faţă de inculpatul Corduneanu Adrian cu măsura preventivă a controlului judiciar şi, rejudecând în aceste limite: În baza art.348 Cod procedură penală raportat la art.205 Cod procedură penală, constată temeinicia măsurii preventive a arestului la domiciliu dispusă faţă de inculpatul CORDUNEANU ADRIAN,măsură pe care o menţine şi care urmează a fi verificată periodic, dar nu mai târziu de 30 de zile de la data prezentei. Ia act că inculpatul a fost asistat de apărător ales pe parcursul soluţionării prezentei contestaţii. În baza disp. art. 275 alin. 3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de către stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Soluţionată în cameră de consiliu şi pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia inculpatului şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei astăzi, 06.06.2022.
Document: Încheiere finală camera preliminară  257/2022  06.06.2022 se arată în decizie.

Aici își va petrece Adrian Corduneanu arestul la domiciliu

Oricum, plasarea în arest la domiciliu pare să nu fie cea mai rea decizie pe care ar putea să o ia judecătorii. Vorbim despre faptul că Adrian Corduneanuare o casă uriașă în care poate sta liniștit și poate organiza petreceri la care să invite maneliști ca Tzanca Uraganu.

De ce a fost plasat Adrian Corduneanu sub arest la domiciliu

Adrian Corduneanu a fost acuzat de şantaj fiind reținut inițial pentru 24 de ore. Interlopul ar fi şantajat un om de afaceri din Iași căruia i-ar fi cerut suma de 1.000 de euro. Bărbatul care are calitate de victimă în dosarul penal instrumentat de procurori a făcut un denunț la Poliția susținând că i-a dat lui Corduneanu suma de 2.000 de lei. Oamenii legii au făcut mai multe percheziţii domiciliare și au întocmit și un dosar penal în acest sens:

„Pe 12 aprilie 2022, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Iași, cu sprijinul luptătorilor SAS, au efectuat o percheziție domiciliară în municipiul Iași în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de șantaj. Bărbatul de 43 de ani, bănuit de comiterea faptei, a fost dus la sediul Poliției, pentru audieri. Din cercetările efectuate până în prezent a rezultat faptul că acesta ar fi solicitat, prin folosirea de amenințări, de la o persoană, 1.000 de euro și ar fi primit 2.000 de lei”, au precizat reprezentanții IPJ Iași.

Adrian Corduneanu are o casă ca în filme și se bucură de ea în orice clipă.

Așadar, faptul că Adrian Corduneanu a fost plasat în arest la domiciliu nu este cel mai negru lucru care i s-ar putea întâmpla acestuia, dacă e să ținem cont de faptul că spațiul în care se află închis se bucură de cele mai bune condiții, totul fiind lux.

Comentarii
Adauga un comentariu