Sport

Adrian Mutu nu mai are contract cu FRF și a primit o ofertă din afara țării

Publicat: 20 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Adrian Mutu nu mai are contract cu FRF și a primit o ofertă din afara țării
Adrian Mutu, selecționerul naționalei de tineret, dorit de gruparea israeliană Beitar Jerusalim

Adrian Mutu (42 de ani), selecționerul naționalei de tineret, e dorit de gruparea israeliană Beitar Jerusalim. Tehnicianului piteștean i-a expirat contractul cu Federația Română de Fotbal, însă directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiță, a dat asigurări la finalul Supercupei României, CFR – FCSB 4-1 (d.l.d.) că „Briliantul” va continua pe banca reprezentativei de tineret. Fost jucător de top care și-a început cariera de antrenor la FC Voluntari, Adrian Mutu a devenit interesant pentru mai multe formații din fotbalul european, după ce România a jucat la Budapesta, contra Olandei (1-1), Ungariei (2-1) și Germaniei (0-0). Tricolorii au ratat accederea în Final 8, dar Mutu și-a sporit capitalul de imagine ca antrenor.

Adrian Mutu, dorit de un club din Israel

Potrivit presei din Israel, Adrian Mutu se află pe lista celor de la Beitar Jerusalim.

„Fostul jucător român, care a avut o carieră deosebit de impresionantă atunci când a jucat la Inter, Juventus, Milano, Chelsea și Fiorentina, dar a fost, de asemenea, controversat când a fost implicat în tot felul de cazuri.
A fost chiar suspendat de două ori, o dată la 9 luni și o dată la 7 luni, pentru utilizarea de substanțe interzise. În acel moment, el a fost chiar dat afară din Chelsea și a fost obligat să îi plătească despăgubiri”, scrie publicația israeliană One, citată de ProSport.

După încheierea activității de fotbalist, cel mai bun marcator român din Serie A a fost președinte la Dinamo, manager la FRF, antrenor la FC Voluntari și antrenor la Al Wahda (Emirate) – echipa de tineret.

Beitar Jerusalim e pe locul 9

Beitar Jerusalim a ratat calificarea în play-off-ul din Israel, iar acum ocupă locul 9, cu 35 de puncte, la nouă lungimi deasupra primei poziții retrogradabile. Echipa este condusă de Yossi Mizrahi (68 de ani), antrenor interimar, numit după plecarea lui Slobodan Drapic, de la mijlocul lunii martie.
Beitar a câștigat de șase ori titlul în Israel, ultima oară în sezonul 2007/2008. Formația de pe Teddy Stadium s-a clasat pe locul 3 în stagiunea 2019/2020, sub comanda lui Ronny Levy, fostul antrenor de la Unirea Urziceni sau FCSB.

Lotul lui Beitar este evaluat la 9,5 milioane de euro de site-ul de specialitate transfermarkt.com, iar cel mai valoros jucător este mijlocașul defensiv Ali Mohamed, din Niger (1,2 milioane de euro). Căpitan este mijlocașul dreapta israelian Idan Vered (31 de ani), care deține și pașaport românesc. Despre el s-a scris în 2013 că ar putea juca pentru tricolori, în mandatul lui Victor Pițurcă, însă acesta a preferat să reprezinte Israelul, bifând ulterior două prezențe la naționala de seniori.
De-a lungul timpului, la Beitar Jerusalim au evoluat mai mulți jucători români, precum Corneliu Papură, Dănuț Perjă, Liviu Antal sau Vlad Morar.

Adauga un comentariu