Local

Aeroportul Internațional Iași, premiat în cadrul Galei Mediului de Afaceri: Locul II în topul național al Camerei de Comerț și Industrie al României

Publicat: 15 nov. 2022
_____ Vizualizări 7 Comentarii
Aeroportul Internațional Iași premiat în cadrul Galei Mediului de Afaceri Locul II în topul național al Camerei de Comerț și Industrie al României
Aeroportul Iași a primit locul al doilea în cadrul topului național al Camerei de Comerț și Industrie a României

Evenimentul „Gala Mediului De Afaceri“ a oferit Aeroportului Internațional Iași locul II pentru rezultate financiare deosebite în decursul anului 2021. Deși nu a fost un an propice dezvoltării economice, Aeroportul Internațional Iași a reușit să facă față provocărilor și chiar să înregistreze o creștere financiară. Locul pe care îl dobândește astfel aeroportul este unul prioritar pentru regiunea de nord-est a țării

Aeroportul Internațional Iași este catalogat ca fiind „autostrada aeriană“ a Iașului ce face legătura cu celelalte țări. Consiliul Județean (CJ) Iași împreună cu conducerea aeroportului au realizat eforturi considerabile pentru atragerea surselor de finanțare și implementarea unor proiecte importante. Astfel, construirea unui nou terminal, precum și investiții în sisteme de securitate de ultimă generație, propulsează aeroportul ieșean pe locul II în țară. Dezvoltarea facilităților cargo reprezintă pasul următor în dezvoltarea aeroportului.

Romeo Vatra la costum si microfon in mana tine un discurs
Aeroportul Iași a primit locul al doilea în cadrul topului național al Camerei de Comerț și Industrie a României

Aeroportul Internațional Iași premiat la Gala Mediului de afaceri ediția 2022

lucrari la aeroportul Iasi
Un proiect privind securitatea în cadrul aeroportului va fi implementat în cadrul aeroportului

Aeroportul Internațional Iași a fost premiat în cadrul Galei Mediului de Afaceri pentru rezultatele financiare deosebite din 2021.

„Să fim primul dintre aeroporturile din Județul Iași e un rezultat practic imposibil de ratat, dar să fim pe locul al doilea în Topul Național al Camerei de Comerț și Industrie a României e un rezultat excelent, pentru care felicit întreaga echipă IASI Airport. Consider că legătura între mediul de afaceri și aeroport este una intrinsecă și echivocă, de suport pentru facilitarea investițiilor și de  creștere a  conectivității Iașului. Terminalul T4 va fi avea un impact pozitiv în economia locală, iar dezvoltarea de facilități cargo este una dintre prioritățile noastre, fiind următorul pas pe care îl vom face după finalizarea noului terminal“, precizează Romeo Vatră, directorul Aeroportului Internațional Iași.

Lucrările de construire la Terminalul 4 avansează cu pași repezi. Construirea celui de al patrulea terminal în cadrul Aeroportului Internațional Iași va propulsa aeroportul pe locul doi în țară. Se preconizează că traficul din cadrul noului terminal va fi de 3.3 milioane de pasageri pe an. Suprafața de desfășurare va fi una imensă, 31.210 mp vor constitui noul terminal. De asemenea, se vor construi  600 de locuri de parcare, dintre care 15 vor fi dedicate vehiculelor cu încărcare electrică.

persoane in fata aeroportului Iasi
Anul 2021 nu a fost unul ușor pentru mediul de afaceri din Iași

Rezultate financiare deosebite pentru Aeroportul Internațional Iași

 santier la Aeroportul Iasi doua avioane
Lucrările de construire la T4 avansează conform prevederilor din contract

La eveniment au fost prezenți reprezentanți ai mediului economic-financiar din Iași, dar și vicepreședintele Consiliului Județean (CJ)Iași, Marius Dangă.

Proiectele în curs de implementare în cadrul Aeroportului Internațional Iași îi conferă acestuia poziția de pilon al dezvoltării economice în regiunea de nord-est a țării. Directorul aeroportului, Romeo Vatră, a precizat în cadrul evenimentului că aeroportul este autostrada aeriană ce leagă Iașul de întreaga lume.

„Anul 2021 nu a fost unul ușor pentru mediul de afaceri. Cu toate acestea, cel ieșean a reușit un plus de 15% al cifrei de afaceri față de cel de referință, 2019. Oamenii de afaceri ieșeni și-au folosit creativitatea pentru a răzbi prin valuri mari. Consiliul Județean Iași face eforturi pentru a veni în sprijinul mediului de afaceri prin dezvoltarea Aeroportului, prin crearea de parcuri industriale dar și prin promovarea intereselor economice ale județului în țară sau pe piețe externe“, afirmă Marius Dangă, vicepreședinte CJ Iași.

Anii în care Aeroportul Internațional Iași a stagnat și nici un proiect nu a fost implementat se cunosc în evoluția aeroportului. Constant, se fac eforturi pentru găsirea unor noi surse de finanțare pentru dezvoltarea aeroportului. Întârzierile, reprezintă o pierdere de 200 milioane de lei pentru aeroport.

Gala Mediului de Afaceri se adresează antreprenorilor şi managerilor la nivel de top din mediul de afaceri și cel economic.

Comentarii
  • Am crezut ca are alta stofa ,dar e la fel ca ceilalti politruci ,cand s-a ridicat pe fotoliu a uitat de cei ce muncesc ,tine in spate vreo 4 care muncesc (bravo) dar are vreo 18 care o freaca dar de sunt cu spirit liberal .Pe amaratii cu salarii mici sunt trimisi la …….MANAGEMENT LIBERAL ,,TRAIM NOI RESTUL SUNTETI SCLAVI ,, bravo esti la fel cu toti pungasi care neconduc ,dupa atitudine cred ca vrei si tu un ciolan de parlamentar…..te votammmmmmmm .Vin sarbatorile si va uram ,,SANATATE MULTA VIATA SI SA AI IN VIATA TOT CE NE-AI OFERIT NOUA ,,multumim.

  • Conducerea ,, Camerei de masurat prostia si imbecilitate ,, aduce la cunostiinta angajatilor AEROPURTATULUI DIN ROMANIA ca premiul pt cel mai cretin ,rautacios , mincinos a fost castigat de dna. simonicutatescu care a iesit pe locul doi .Au fost inscrisi la acest premiu un singur concurent .Tot dna respectiva au fost decernate si diploma de EXPERT
    IN ,,,CODOSIE,,,,,INTRIGA,,,,MAHALA,,,INFATUARE,,LIPSA CELOR 7 ANI DE EDUCATIE,,!!!!!Mentionam ca premiul a fost votat de peste 22 de colegi cu mentiune ca nu a fost votata de dl .MUSULMAN florinescu . TE IUBIM SI DORIM SA AI NOROCUL IN VIATA CARE L-AI AVUT SI IN ULTIMA LUNA. HAI HAI .A fost inmanata si o mentiune ,,GLUGA DE FAN,, dar am inteles ca nu s-a putut prezenta castigatorul care se antreneaza pt urmatoarea editie.

  • DL.dir multumim pt omenie, bun simt si vorbe placute si mai ales pt corectitudine……propun o marire cu 20 la suta pt conducere si birouri si 10 la suta pt muritori .Asa e cand votez liberali ,sa-mi cada mana.

  • DL.dir multumim pt omenie, bun simt si vorbe placute si mai ales pt corectitudine……propun o marire cu 20 la suta pt conducere si birouri si 10 la suta pt muritori .Asa e cand votez liberali ,sa-mi cada mana. Scuze voi ati marit bogatia bogatilor si C A asa ca va mai cer mai bagati doar voi mana in sac ca meritati si luati mai mult…….blesteme nu meritati nici astea.Multumim de masa …….alt …..

  • Dom derector!! Pune mâna si da salarii omenesti la oameni,, si nu ameninta ca i dai afara cum am auzit,, ca aeroportul asta ,, nu i mosia parintilor tai(ca daca iti sare poporul de angati in cap si inchizi sandramaua si pt jumate de zi nu te vad bine) ,,, bine ca v ati marit voua si altor lichele prin C A salariul,,, asa ca fii domn cu erai si cand ai fost interimar,,,

  • Da este adevarat ca sunt uni care nu prea au salarii dar asta e viata cine poate oase roade cine nu …….nu moare de foame ,doar nu vor ce de jos salarii ca a noastre …sa mai ia un job.

Adauga un comentariu