Titlurile zilei

Afacere inedită, în Iași! Trecătorii se uită la toneta cu burgeri, inspirată din filmele americane: „Am considerat că este timpul să facem o schimbare radicală în viața noastră” – FOTO

Publicat: 03 dec. 2022
Afacere inedită în Iași Trecătorii se uită la toneta cu burgeri inspirată din filmele americane Am considerat că este timpul să facem o schimbare radicală în viața noastră - FOTO
Povestea tinerilor care au creat o afacere unică în Iași

Doi tineri aflați la început de drum au pornit o afacere ce îi vizează pe toți iubitorii de burgeri din oraș, dar nu numai. Alexandra Grapă și soțul său au devenit antreprenori de puțin timp, acesta fiind cel mai mare vis al lor. După ani de muncă la diferiți angajatori, atât în țară, cât și în afară, cuplul a reușit să înființeze, în luna octombrie a acestui an, propria afacere, „Teton Burgers”, un fast-food cochet, cu specific american, situat în inima campusului studențesc din Tudor

Alexandra și Daniel Grapă, doi tineri ambițioși din municipiul Iași, au investit aproximativ 50.000 de euro într-o afacere inedită, din domeniul gastronomiei. Totul a început după ce proaspăt căsătoriții au devenit părinți și au decis că vor să-și schimbe viața, să aibă „ceva al lor”. Înainte de a investi toate resursele în noul business, cei doi activau în domenii complet diferite.

Alexandra a lucrat mult timp ca dispecer național, iar Daniel a fost agent de vânzări. Experiența mai multor luni de lucru într-o bucătărie din America, facilitată de programul „Work and travel”, a contribuit la dezvoltarea tinerilor.

Povestea tinerilor care au creat o afacere unică în Iași

Alexandra și Daniel Grapă au reușit să pună pe picioare o afacere inedită în Iași, un fast-food inspirat din filmele americane, la propriu și la figurat. Toneta cu burgeri pentru toate gusturile este amplasată în Tudor Vladimirescu, iar trecătorii se opresc să o admire. Povestea tinerilor a început după ce au devenit părinți, ambii dorindu-și să treacă la un alt nivel. Astfel, au trecut la treabă.

„Eu sunt Alexandra, tânără mămică, soție și antreprenor de curând. Odată cu venirea pe lume a fetiței am considerat ca este timpul să facem o schimbare radicală în viața noastră și așa s-a născut proiectul «Teton Burgers». De acum patru ani, când ne-am cunoscut, Daniel, soțul și partenerul meu în acest proiect, mi-a făcut o primă promisiune, că «într-o zi o să avem ceva al nostru». Am început să ne gândim la diverse afaceri, dar nu simțeam conexiune cu acestea, până când am decis: fast-food.

Sunt pasionată de bucătărie, iar soțul meu de călătorie. În urmă cu câțiva ani a fost plecat cu un proiect în America și a lucrat într-un restaurant, timp de câteva luni. A fost prilejul ideal pentru a afla ce înseamnă cu adevărat bucătăria. Pentru că și-a dorit să păstreze veșnic această amintire, și-a tatuat pe încheietura mâinii Munții Teton, de aici și denumirea locației noastre”, a declarat Alexandra Grapă pentru cotidianul BZI.

Burgeri pentru toată lumea

Alexandra Grapă a vorbit despre gama variată de burgeri, ce este disponibilă în locația de suflet a familiei sale, dar și despre cum arăta viața lor înainte de „Teton Burgers”.

„Am investit aproximativ 50.000 de euro. Înainte de a investi în această afacere, lucram la Vel Pitar, ca dispecer național, iar soțul meu lucra ca agent de vânzări. La noi, oricine poate găsi cei mai buni hamburgeri, 100 la sută Black Angus, fără adaos de soia și alte minuni greu de pronunțat. Dacă nu îți place vita, avem și hamburgeri de pui, halloumi, vegetarian, aripioare, crispy, cartofi prăjiți, sendvișuri.

Pentru noi, «Teton» este al doilea copil al nostru. Știm că suntem direct răspunzători de produsul oferit, motiv pentru care toate produsele sunt proaspete, nu facem rabat de la calitate. Ne poți găsi și online pe Glovo, Tazz, Bolt și Iași Delivery, unde avem și promoții”, a adăugat Alexandra Grapă.
Comentarii
 • Daca eroul a inteles ca burgerul inseamna adevarata bucatarie, atunci luati-va de mana si mergeti indarat in bostonul natal. Oricat de multa prostie e acolo, macar aia stiu ce e aia bucatarie adevatata. Poate invatati si voi.

 • Stire de rahat. Ce treaba are poza cu copilul si burgerii? Trebuie sa cumparam de mila, compasiune sau ce? Burgerii is buni?

 • Pai tre’ sa arate la flaieri că ei au poze scumpe, nu ca sarakiile.
  Daca afacerea a fost luată printr-un program financiar, ok, înțeleg, daca nu, mă face să mă întreb ai cui sunt ei, pentru că nu există tânăr antreprenor in Romania din proprii bani. În primul rând că nu îți poți permite taxele la stat pentru mai mulți angajați, ca tânăr antreprenor. Taxe pe sănătate, pe pensie, impozite etc in timp ce leprele bugetare de birou nici nu fac nimic decât să sugă bani de la buget adunați de la sclavii de contribuabili. Mai sunt vreo 11-12 milioane de români în tara asta și aia adunați ca furnicile in cate un oras cu infrastructura de căcat. În sate bate vântul. Nu o mai rămas nimeni.

 • Fix in coasta mall-ului. Ceva e putred la mijloc cu tinerii antreprenori. Or fi copiii vreunui magistrat pensionat special pe caz de avarism cronic și incompetenta crasă, că oameni curați și competenți nu exista in aparatul de stat. „Să facă și copiii ceva”, că doar nu le lipsește nimic că au furat și au luat șpagă măicuța și tăicuțul ca să aibă și ei o viață decentă de copil de bugetar de lux. Visul romanesc.

 • Hai sa fim serioși: ce tip de antreprenor își deschide prăvălie in coasta mall-ului? Tu sau eu care am învățat o meserie și muncim și cotizam ca prostii? Nu, niciodată. Tineri antreprenori al căror „succes” se bazează pe șpăgile și corupția neamului lor bugetar și securist. Mars, suntem satui de odraslele bugetarilor care devin antreprenori de succes peste noapte. Bleah, greata. Caca neamului românesc cinstit sunt al’de ăștia.

 • @Să mă pis pe bugetari .. esti fix definitia neamului prost. Doar pentru ca tu esti un ratat frustrat nu inseamna ca nu „există tânăr antreprenor in Romania din proprii bani”. Sunt tineri antreprenori sub 30 de ani care sunt milionari in euro din afaceri proprii .. si asta fara ajutor de la parinti sau afaceri cu statul. Marea majoritate nu sunt hateri ratati ca tine si in loc sa injure pe cei care realizeaza ceva isi pun mintea la contributie.

 • Nu as vrea să fiu hater dar au și cei care au comentat rāutācios dreptate . Ați uitat să marcati articolul ca fiind publicitate.

 • Titlul e perfect: „trecătorii se uită” și rămân cu uitatul :)))
  P.S.: nu mai fiți hateri că răniți sentimentele puilor de bugetari de lux.

 • @George, prostule ce trăiești pe altă lume.
  Am eu cunoștință ce și-a cumpărat rulotă nouă, special pentru acest tip de activitate.
  Primul pas, din start, 10 000 euro șpagă pentru amplasament.
  Așa ca și-a pus-o la Tg Frumos. Nu pe degeaba, 3000 de euro șpaga, dar na, mai ieftin.

  Nu mai trăiți in Matrix, spălaților pe creier. Voi trăiți într-o lume paralelă, creată de media.

 • Și ce cacat vrei? Sa ne para rău pentru tune ca nu-ti permiți sa dai șpagă? Ca asta te deranjează, ca unii dau șpagă și reușesc sa deschidă afaceri, nu șpaga în sine.
  De fapt, băieții au dat șpagă și la aceasta fițuica de cacat după ce s-au trezit cu câteva articole mizerabile și, totuși, tu citești în continuare fițuica.

 • Disperatii astia nu mai stiu unde sa mai plateasca pentru reclame crezand ca vor face o afacere din ghena aia de container. Cum sa pui poza cu un copil ca sa atragi clineti? Distrusilor

 • De bucurie trag beșîni cu nemiluita întru succesul antreprenorilor ăstora. Burgher, daaaa, meniul campionilor. Haliți, prăpădiților, că vă ducem de tineri la groapă.

 • De bucurie dau drumul la gaze din colon (ca să evit cenzura) cu nemiluita întru succesul antreprenorilor ăstora. Burgher, daaaa, meniul campionilor. Haliți, prăpădiților, că vă ducem de tineri la groapă.

 • Programul „Work and travel” amintit in treacat e doar pentru studenti. Asadar, ce au studiat ambitiosii tineri pentru a ajunge „dispecer national” sau „agent de vanzari” si ce salarii babane au avut in aceste pozitii de-au reusit sa adune cei 50.000 de euro „investiti” in aceasta dosnica mega-afacere, pe care au evitat s-o numeasca „La Grapă”, dar pe care „trecătorii se opresc să o admire”, „se uită” la mesele goale si planuiesc sa-si tatueze anumite parti ale corpului cu diverse forme de relief?

 • Vai de capu’ vostru de amărâți dacă ați ajuns să vă faceți reclama la chiftele cu poza plodului.
  Curat inspirație americană, dar parcă ăia au mai mult bun simț la faze din astea.
  Noroc de prostimea studențească mâncătoare și de rahat dacă e cool și trendy. Vai de capu’ vostru de ratați.

Adauga un comentariu