Local

Afacerea bănoasă le-a picat brusc! Au devenit colegi de arest după ce au pus o femeie să bage bani într-un plic și să semneze că este de acord ca aceștia să fie cheltuiți!

Publicat: 03 iun. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Afacerea bănoasă le-a picat brusc Au devenit colegi de arest după ce au pus o femeie să bage bani într-un plic și să semneze că este de acord ca aceștia să fie cheltuiți
Judecătoria Iași și indivizii bănuiți de înșelăciune prin metoda "Accidentul"

Patru tineri au fost ridicați de polițiști după ce au luat o sumă importantă de bani de la o bătrână prin metoda «Accidentul». Ieri au fost reținuți pentru 24 de ore, iar acum au de dat explicații în fața legii. Dacă vor fi găsiți vinovați, riscă să stea ani grei în spatele gratiilor

Patru indivizi au ajuns în spatele gratiilor după ce au păcălit o bătrână prin metoda „Accidentul”. Polițiștii Biroului de Investigații Criminale Iași și Secției VIII de Poliție Rurală Lețcani, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, au prins în flagrant și dus la cercetări 4 tineri bănuiți de înșelăciune prin metoda „Accidentul”. Aceștia au fost reținuți. Pe 1 iunie 2021, polițiștii ieșeni au prins în flagrant și dus la audieri 4 tineri cu vârste cuprinse între 18 și 20 de ani, bănuiți de comiterea infracțiunii de înșelăciune.

„Din cercetări a rezultat faptul că, pe 1 iunie 2021, cei 4 s-ar fi deplasat cu un autoturism în comuna Mădârjac la locuința unei femei de 84 de ani, iar, de pe banca din fața casei, ar fi luat un plic cu bani pe care aceasta i-ar fi lăsat acolo, după ce ar fi fost înșelată prin metoda «Accidentul». Astfel, femeia ar fi fost contactată anterior de către un bărbat, care ar fi pretins că este medic și că fiica sa a fost victima unui accident rutier grav, iar, pentru operație, are nevoie de bani. Victima ar fi discutat la telefon și cu o femeie care a pretins că este fiica ei, Doina, și care i-ar fi spus plângând că are nevoie de bani pentru a fi salvată.

Victima ar fi lăsat peste 6.000 de lei într-un plic, pe banca din fața locuinței, bani ce ar fi fost luați ulterior de cei 4 bărbați. De asemenea, în plic femeia ar fi pus și o coală albă pe care ar fi scris că își dă consimțământul ca suma de bani să fie folosită pentru tratamentul fiicei sale. Pe baza probatoriului administrat în cauză, cei 4 tineri au fost reținuți de polițiștii Biroului de Investigații Criminale Iași pentru 24 de ore, fiind introduși în Arestul I.P.J. Iași, urmând ca aceștia să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași cu propuneri legale. Cercetările continuă”, au spus ieri reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

Caz similar petrecut la Iași în urmă cu puțin timp

În urmă cu câteva luni, o tânără a fost obligată să dea explicații în instanță, pentru „țepe” prin metoda „Accidentul”. Atunci, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au dispus trimiterea în judecată a Petronelei Maftei, sub acuzația de înșelăciune. La finele lunii septembrie 2019, anchetatorii au identificat-o pe tânăra bănuită de comiterea infracțiunii amintite. Ea a fost inițial reținută de polițiști pentru 24 de ore. Așadar, polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale au identificat-o pe tânăra de 18 ani, din municipiul Iași.

„Din cercetările efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că, în noaptea de 4 spre 5 august 2019, aceasta ar fi încercat să-l determine pe un bărbat de 64 de ani, din municipiul Iași, să-i achite suma de 3.000 de lei, bani ce ar fi fost necesari pentru presupusa intervenție chirurgicală a unui membru din familie”, au menționat atunci anchetatorii.

Adauga un comentariu