Local

Afacerista Petronela Ștefan s-a lipit la contractul de lucrări pentru modernizarea drumurilor dintr-o comună ieșeană! Costurile sunt de 4 milioane de euro  – FOTO

Publicat: 10 nov. 2023
_____ Vizualizări 4 Comentarii
Afacerista Petronela Ștefan s-a lipit la contractul de lucrări pentru modernizarea drumurilor dintr-o comună ieșeană Costurile sunt de 4 milioane de euro   FOTO
Două oferte au fost depuse pentru modernizarea drumurilor din comuna Horlești

Două oferte au fost depuse în cadrul licitației pentru modernizarea drumurilor din comuna Horlești. Recent, acestea au intrat în etapa de evaluare. Prețul cel mai mic este un criteriu de departajare

O nouă licitație este organizată pentru modernizarea drumurilor din județul Iași. La procedura pentru comuna Horlești, județul Iași, recent, au fost depuse 2 oferte din partea asocierii Simmar Trans SRL – Lis Affair SRL – Geo Mike SRL și asocierii Conest SA – Simpa Consult SRL. Societatea Lis Affair este controlată de Petronela Ștefan, abonată la contractele cu primăriile din județul Iași. Valoarea estimată este de 19.673.334 de lei, fără TVA, aproape 4 milioane de euro. Investiția este finanțată din Programul Național de Investiții (PNI) „Anghel Saligny”.

„Prin realizarea proiectului propus se asigură accesul foarte ușor către punctele de interes comun din localitate. Totodată, prin asigurarea legăturii dintre drumurile existente pe toată durata anului va fi influențată benefic activitatea economico – comercială, creșterea valorii terenului, prin creșterea interesului localnicilor de a construi și reabilita locuințele”, se arată în caietul de sarcini.

Contractul prevede și furnizarea serviciilor de proiectare și de asistență tehnică. Și comuna Țibănești va avea drumuri reabilitate cu fonduri guvernamentale.

Constructorul va interveni pe mai multe tronsoane din comuna Horlești

Conform contractului, se va interveni pe mai multe tronsoane cu o lungime de 13,6 kilometri. Străzile propuse spre modernizare sunt Movilă, Morii, Zgheroaia, Principală. Zorilor, Stavnic, Foros, Crizantemelor, Siliște, Poarta Țărnii, Șesului, Moșia Popii, Primăverii, Drumul Speranței, Oilor, Crinului, Izvor, Nucului, Speranței, Bujorului, Vâlcele, Salcâmilor, Fundătura etc.

„În prezent, circulația auto și pietonală pe drumurile din comuna Horlești se desfășoară anevoios, cu multe incidente la trecerea peste obstacole naturale de tip râuri, pâraie, scurgeri, torenți și timpi mari de parcurs ca urmare a degradării accentuate a podețelor existente. Accesul autovehiculelor destinate situațiilor de urgență nu se poate realiza, din cauza stării actuale a drumurilor trebuind ă parcurgă trasee ocolitoare pentru a ajunge la locurile în care sunt solicitați ”, se mai arată în documentația procedurii.

În comuna Horlești au mai fost alocate fonduri guvernamentale.

La Dolhești, contractul este de 1,4 milioane de euro

Noi investiții au fost anunțate în județul Iași, în ceea ce privește modernizarea infrastructurii rutiere. Cu fonduri din Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, Primăria comunei Dolhești a lansat, pe data de 03.11.2023, licitația pentru asfaltarea drumurilor sătești. Valoarea estimată a contractului era de 7.237.935 de lei, fără TVA, aproape 1,4 milioane de euro. Însă la procedură nu s-au prezentat ofertanți. Între timp, recent, procedura a fost reluată. Conform contractului, modernizarea viza un lot de 14 drumuri sătești cu o lungime totală de 6.853 de metri.

Comentarii
Adauga un comentariu