Prima pagină » Titlurile zilei » Afaceristul care a amenințat cu greva foamei a primit avizul pentru blocul din CUG! Primarul Mihai Chirica: „O lipsă de comunicare drastică” – FOTO

Afaceristul care a amenințat cu greva foamei a primit avizul pentru blocul din CUG! Primarul Mihai Chirica: „O lipsă de comunicare drastică” – FOTO

02 nov. 2023, 02:00, 20 ,
Ciprian BOARU, în Titlurile zilei

După protestul din fața primăriei, agentul imobiliar Radu Gorgan a primit avizul de oportunitate după o întârziere de aproape 2 ani. Problema afaceristului a fost analizată de edilul Mihai Chirica. A fost nevoie de un gest extrem pentru ca funcționarii primăriei să-și facă treaba

Agentul imobiliar Radu Gorgan, patronul societății Global Intermed SRL, a câștigat o primă etapă cu Primăria Iași, după ce a amenințat că va face greva foamei în fața Palatului Roznovanu. Afaceristul a reclamat faptul că, din 2021, municipalitatea a refuzat să emită avizul de oportunitate în scris, după ce Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului și Urbanism (CTATU) a aprobat investiția.

După zeci de audiențe, Radu Gorgan nu a reușit să obțină documentul. În consecință, pe data de 30.10.2023 a venit cu o pancartă în fața primăriei, pentru a protesta față de atitudinea funcționarilor care au refuzat eliberarea avizului de oportunitate. Întârzierile i-au provocat afaceristului mai multe pierderi. A cheltuit bani pe utilaje în speranța că va putea deschide șantierul pentru blocul de locuințe colective de pe Aleea Tudor Neculai, nr. 44. În situații similare, afaceriștii au acționat primăria în instanță.

Primarul Mihai Chirica a intervenit în dosarul agentului imobiliar

Problema lui Radu Gorgan a ajuns și la urechile primarului Mihai Chirica care a pomenit despre situație în ședința ordinară de Consiliu Local de pe data de 31.11.2023. Ulterior, afaceristul a primit documentul.

„Referitor la domnul cu pancarta, am avut o discuție cu domnia sa, dar după ce am făcut o analiză cu corpul de control, am vrut să trec în revistă exact de ce s-a ajuns aici, care sunt, să spunem, sincopele administrative, care sunt cele subiective ale solicitantului. Sunt amestecate în sensul că domnia sa deține o suprafață de teren pe aleea Tudor Neculai, într-o fâșie dezvoltată foarte mult pe o singură latură, lângă un depozit farmaceutic, chiar la intrare pe aleea Strugurilor, în care a intenționat, în primă fază, să facă un P+10 pe o fâșie nu mai lată decât camera aceasta (sala de ședință a primăriei – n.r.).

A stat în comisii, a făcut analiza unu, au făcut analiza doi, li s-a cerut retragerea față de axul drumului proaspăt reabilitat, li s-a cerut retragerea față de vecinătățile din spate, în special, și în cele din urmă s-a ajuns la un compromis cu un regim de înălțime cel puțin la jumătate, într-o variantă cu parcările duse în spate ca să nu mai aibă contact cu vecinătățile în mod direct. Adică nu era o chestiune foarte abordabilă de cerința dumnealui și încercarea noastră, datorită altor scandaluri la care am participat, de a fi mai atenți atunci când se avizează. Sigur, au fost și sincope, a avut un certificat, a expirat, i s-a eliberat al doilea certificat, dar nu cum spune dumnealui.

Pe baza celui de-al doilea certificat a trecut de trei prin comisia de oportunitate. De trei ori consecutiv și pe schimbarea unei alte comisii care, în fine, a fost revalidată datorită noilor regulamente de urbanism. Deci o situație puțin confuză din perspectiva mea, dar și o lipsă de comunicare drastică. Că de fapt acolo a fost o lipsă de comunicare mai mult decât o lipsă de abordare administrativă.

El s-a bazat pe arhitectul domniei sale, nu îi mai dăm numele, fie pomenit, iar noi ne-am bazat pe reacția mai atentă a celor de la urbanism, care nu s-a întâmplat nici acest lucru în urma raportului corpului de control. Dar am dezmorțit lucrurile și fiecare s-a dus pe drumul care trebuia să fie”, a spus primarul Mihai Chirica.

Radu Gorgan a chemat primăria în instanță

În 2021, pentru Radu Gorgan au început și problemele în firmă. Atunci, societatea a început să înregistreze pierderi. În 2022, cifra de afaceri a fost de doar 48.474 de lei, pierderi de 298.470 de lei, datorii de 801.985 de lei, cu un număr de 4 angajați.

„Cum credeți că o firmă privată se poate dezvolta în Iași, dacă obținerea unui simplu certificat de urbanism durează 4 luni, iar un simplu aviz nu este emis nici după aproape 4 ani?”, este unul dintre mesajele de pe pancarta afaceristului.

În urmă cu câteva zile, Radu Gorgan a deschis o acțiune la Tribunalul Iași, prin care obligă primarul municipiului să elibereze avizul de oportunitate. Între timp, problema a fost rezolvată.

Comentarii
  • o foarte mare greseala!

  • Sa fortezi lucrurile si sa construiesti bloc pe fasia aia de teren e pura imbecilitate.
    Mare victima, grevistul asta.
    Prostia mai mare e ca oamenii ajung sa cumpere apartamente in asemenea blocuri.

  • Chirica se teme de șantaj…..

  • Deci daca faci panarama, obtii ce vrei. Bine de stiut.

  • ”Formele ” de comunicare la bugetari sunt plicurile si sforile partidelor

  • Spaga mascata sub forma teatrala

    Teatru mascat a luat spaga chirica sub forma de panarama o noua forma de a lua spaga!!!!asa sa dat spagi si la cumatrie!! Niste escroci amindoi……….

  • S-a dat spaga, s-a primit autorizatia. Mafia din primaria lui Chirica asa lucreaza…

  • i-o fi dat shpaga si acum se arata cinstit penalul asta de Chirica ca o dat avize in locuri inadmisibile si asa ingesuite langa celelalte blucuri de nu au locatarii unde sa mai respire
    iar asta afcerist e disperat sa faca banarit

  • Constantin Niculai.

    Deci daca faci protest in fata la primarie, obtii ce vrei. Cu alte cuvinte Chirica fuge fata de astfel de forme de protest. Mare belea primarul asta.

  • 🛑 Investitorul sa apeleze URGENT la un arhitect străin cu studii in afară. Suntem sătui de blocuri care seamănă cu ale din vremea lui Ceaușeascu

    Bravo ! Tinerii din Iași au nevoie de blocuri noi si frumoase! Cu cât se construiesc mai multe cu atât prețurile scad sau stagnează la blocurile cu bulină rosie din oras( alea construite de comunisti intre anii 1950 – 1978).
    Bravo la toți cei implicați. Acum noi îi urăm ” spor la lucru” .

  • daca vrei sa obtii ceva pe loc iei o placuta cu tine si faci greva, deci aviz celor care au de rezolvat diverse probleme si nu reusesc- piticul rezolva, nu ii plac protestele. Se teme de presa. Bine de stiut. Bravo investitorului ca a rezolvat!

  • Se trage de sireturi cu toti, trebuie doar putin tupeu cu el. Sper sa avem si noi un primar care sa respecte toti cetatenii. Cum o sa rezolve problema celor care stau la case si sunt nevoiti acum sa suporte constructia??? Poate ca cei care nu au dat avizul s-au gandit si la asta!

  • In ce oras si administratie traim,cum naiba ii lasam acolo sa isi bate pl de noi…!!!pestele de la cap se impute,cand ai atatea dosare,amanete e greu sa mobilizezi subalternii sa faca treaba !

  • Da eu cu cine votez?

    Da de cand ridicati statuie domnului primar? Pana acum vreo saptamana il spurcati in fel si chip. V-ati impacat, candideaza din partea AUR sau ….?

  • O lipsa de spaga „drastica”

  • Hai cu ratistiii.cum sa dai 500 euro rata pe 30 ani?!))pai ești chiriaș dator)))pun pariu ca piata va fi sufocată de apartamente date în plată de bănci.

  • sa_ma_pish_pe_primari

    bloc si sa nu dea chirica autorizatie ? i-a fost frica ca va zice ala ca a dat spaga ? la un amarat faca locuinta care face greva la primarie , nu ar da un spatiu locativ .. FTT-n gat de primar

  • Titi ȘOFERUL

    Gorgan asta e mai prost decât tata-su care era sluga lu Țirugan la FORTUS un slugoi care cerea șpăgi de la șoferi.,Jeg Gorgan , jeg fiisu care face șantaj sa construiască între blocuri. Cum sa dai boului ăstuia autorizatie prin care blochează drumurile????

  • Bravo! De acum vine partea cea mai importantă: aducerea unui arhitect cu studii in Elveția,Londra( UK) pentru a realiza un bloc frumos ca in afară !
    Pe lângă arhitectul adus din afară poate să stea și 2-3 arhitecți localnici să caște gura și să vadă cum se face un bloc ca in occident.
    Doamne ajută, bani de-o sută !

  • La puscarie chirica!!spagarule

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *