Titlurile zilei

Milionarul sirian Michael Nseir se ia la trântă cu Primăria Iași din cauza unui certificat de urbanism! A pierdut 600.000 de euro cu blocurile din Bucium. Afaceristul, despre dezvoltatorii imobiliari: „Nu au curajul pentru că sunt proști” – FOTO

Publicat: 30 sept. 2021
Afaceristul Michael Nseir și blocurile începute în zona Bucium, din Iași
Afaceristul Michael Nseir are o misiune imposibilă cu Primăria Iași

Primăria Iași a fost acționată în instanță după ce afaceristul Michael Nseir nu a primit timp de 3 luni un banal certificat de urbanism, care trebuia eliberat în 15 zile. Investitorul susține că a pierdut 600.000 de euro din cauza indolenței funcționarilor. Și ceilalți dezvoltatori imobiliari sunt invitați să se alăture acțiunii

Bătaie de joc la compartimentul de urbanism din Primăria Iași! De mai bine de un an, banale acte administrative nu sunt eliberate sau sunt obținute de beneficiari după luni de calvar, chiar dacă este vorba doar de construirea unei locuințe individuale. Mulți investitori au înghițit în sec, în timp ce alții își încearcă norocul în instanță. Este și cazul milionarului sirian Michael Nseir care, prin societatea My Plast Investments SRL, a efectuat mai multe tranzacții.

Spre exemplu, în 2018 a cumpărat de la Mioara Nistor și Ștefan Nistor o suprafață de teren cu tot cu clădiri, amplasament situat pe strada Fermei, nr. 20A, în zona Bucium. Pentru terenul respectiv, foștii proprietari au obținut autorizație de construire în luna aprilie 2017. Autorizația prevede construirea unui număr de două blocuri de locuințe colective mici, cu câte 9 apartamente pe fiecare imobil, fiecare cu regim de înălțime de S+P+2E. Ulterior, Michael Nseir s-a apucat de construit, urmând ca investiția să fie finalizată pe 13.04.2021. Însă, a depășit termenul și a reușit să ridice doar structura și să monteze tâmplăria exterioară. La un moment dat, primarul Mihai Chirica a impus condiții suplimentare pentru autorizarea blocurilor.

Michael Nseir, disperat să construiască și al treilea nivel, dar Primăria Iași nici nu-i răspunde

Ca să continue investiția, milionarul Michael Nseir a depus o cerere pentru eliberarea unui certificat de urbanism, necesar pentru supraetajarea celor două imobile. Cererea a fost depusă pe data 04.06.2021, cu numărul de întregistrare 65.919. Însă, nici până acum, Instituția Arhitectului Șef nu a răspuns solicitării, nici pozitiv, nici negativ. În consecință, afaceristul a dat în judecată instituția la Tribunalul Iași, dar și primarul municipiului, urmând să fie stabilită și o dată pentru primul termen.

„Refuz nejustificat de soluționare a unei cereri legitime” este principala acuzație adusă de reclamanta My Plast Investments SRL.

Culmea, proiectul a fost pregătit de la început pentru trei etaje, fiind vizibili stâlpii pentru nivelul suplimentar. Primăria Iași nu a comentat inițiativa afaceristului.

„Nu facem comentarii suplimentare, e decizia firmei respective”, a precizat Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al instituției.

De precizat că un certificat de urbanism trebuie eliberat în maximum 15 zile lucrătoare de la înregistrarea cererii.

Michael Nseir: „E dreptul tău, nu trebuie să-ți fie frică”

Contactat telefonic de reporterii „BZI”, Michael Nseir a precizat că vrea să fie un exemplu pentru ceilalți dezvoltatori care nu au curajul să se lupte cu Primăria Iași.

„Este o prostie. La Cluj, la Oradea se eliberează certificatul on-line în 24 de ore. La noi, la Iași, nu mai obții nimic, fiind vorba de un document informativ. Nu mai vreau nimic, i-am dat în judecată. Am recurs la instanță, ca să facă și alții la fel. Nu au curajul pentru că sunt proști, e dreptul tău să nu-ți fie frică. Am închis blocurile, sănătate, am avut o pierdere de 600.000 de euro. Să semneze primarul. De la Primărie au spus că nu dau. Nu am vândut nimic”, a declarat Michel Nseir, în vârstă de 59 de ani, născut în Latakia – Siria.

La un moment dat, primarul Mihai Chirica a declarat că se va ocupa personal de eliberarea certificatelor de urbanism.

Afaceri de milioane de euro pe an pentru afaceristul Michael Nseir

Cele mai importante active deținute de Michael Nseir sunt amplasate pe Calea Chișinăului, pe locul fostei fabrici de mase plastice Moldoplast, cumpărată de sirian pe un preț derizoriu. După închiderea activității, afaceristul a început să facă bani din închirierea spațiilor, numai terenul vizat având o suprafață de 9,2 hectare. Activitatea de producție este încă prezentă pe societatea My Plast Investments SRL, care a înregistrat în 2020 o cifră de afaceri de 18,7 milioane lei, profit de 3,5 milioane lei, datorii de 9,3 milioane lei, cu un număr de 58 de angajați. Afaceristul mai are calitatea de asociat unic în societea Iași Conf SA, care se ocupă tot cu închirierea spațiilor. Portofoliul este completat de societățile Internațional Import Export Comp SRL, Juventus SA, Sea SRL, Horizont Development SRL, Seina Real Estate Investments SRL, unde apare ca asociat și controversatul Zaharia Schrotter, sau Iași City Centre SA.

Comentarii
  • Sa vina si malgasi sa va fie patroni ca voua nu vi-a munci putori nenorocite de asta o si duce ti rau nu va cereti drepturile sclavi prosti care ne mancam intre noi daca legea e 15 zile ce fac in primarii se bulesc la rucola m-am lamurit cu voi il plangeti pe ceausescu plangeti l pe carol prosti frustrati romanians

  • Totul e pe spaga in primarie, de la ghiseu pana la primar unde ajung banii. Deci da spaga si vei primi tot ce doresti, altfel trebuie sa astepti pana ce ti se lungesc urechile. Sa ne explice Chirica de ce nu se respecta aceste termene de catre institutia pe care o conduce, dar sigur nu o va face! Poate-l aresteaza cat mai repede si pe asta, sa-i iasa figurile pe ochi!

  • Ba boilor ce treaba are ca e arab va roade invidia ? Comunisti prosti ce sunteti faceti si voi impotentilor. Are perfecta dreptate e nenorocire la urbanism Iasi .

  • Deci, a obtinut o autorizatie de P+2 iar el de la inceput a lasat fierul beton pregatit pentru inca 2 etaje. Nu mai zice nimic de demisolul care este in totalitate deasupra solului. In accest moment e practic P+3. In sfarsit primaria face ceea ce e corect. Ai obtinut autorizatie pentru P+2, fa ceea ce scrie in autorizatie, nu incerca prin diverse tertipuri sa ridici un zgarie nori eventual si fara locuri de parcare.

  • „Nu au curajul pentru că sunt proști”…..Milionarule sirian Michael Nseir, prosti sunt romanii care i-au lasat pe functionarii publici sa-ti aprobe sa cumperi pe nimic fabrici, Mase plastice si Fabrica de confectii si apoi sa le distrugi. Tupeul tau nu-i intamplator, ai pe multi la mana. Trebuie anchetati toti cei care au aprobat pentru a deveni tu proprietar pe avutia romanilor. De asta nu mai fabricam nimic in Romania. Au venit straini care au stiut sa mituiasca, romanasii au facut legi contra intereselor romanilor, ei facand doar circ prin Parlament si televiziuni.

  • Eu asta cu investitorii arabi nu o mai inghit a mirosit izmanarul ca poate rezolva multe cu spaga si poate multiplica cascavalul.Daca chiar era milionar la el investea acolo sau in alta tara dar nu aici.Bre Nastratin nu toti la primaria Iasi sunt idioti daca ai primit certificat pentru doua etaje e din cauza solului ca probabil nu sustine mai mult de atat .Vai si amar de aia care vor cumpara apartamentele tale daca tu de la inceput vrei sa faci o ilegalitate.Auzi la el tupeu de mafiot „ca sunt prosti” bine ca esti tu destept arabule si faci bani pe spatele romanilor care imprumuta bani pentru o viata ca sa aiba si ei o casa!

  • P+3 in zona de case, nu e normal asa ceva. Iti construiesti o casa investesti o gramada de bani si in loc sa te bucuri de liniste iti tranteste unul un P+3. Acolo este puz de maxim P+1+M el vrea P+3.

  • Morti mati de ,,babuin” sifonar ,ai uitat cand iti dadeai arabeti in primire la ,,presa” ca nu mai aveai tu loc de ei la ,,bisnita” cu blugi si tigari ? afacerist de kkt cocolosit de alt ,,sifonar” Fenechiu care l-a ajutat la capusat si ilegalitati pe acest turnator.De ce nu pleaca la el ….pt ca il executa aia din avion nu mai trebuie sa aterizeze , pe citi ia turnat sifonarul.Sfatuiesc pe toti sa nu cumpere de la sifonar ca vai mama lor de blocuri !

  • Morti mati de ,,babuin” sifonar ,ai uitat cand iti dadeai arabeti in primire la ,,presa” ca nu mai aveai tu loc de ei la ,,bisnita” cu blugi si tigari ? afacerist de kkt cocolosit de alt ,,sifonar” Fenechiu care l-a ajutat la capusat si ilegalitati pe acest turnator.De ce nu pleaca la el ….pt ca il executa aia din avion nu mai trebuie sa aterizeze , pe citi ia turnat sifonarul.Sfatuiesc pe toti sa nu cumpere de la sifonar ca vai mama lor de blocuri !

Adauga un comentariu