Titlurile zilei

Afaceristul Dan Fiterman a închis Hotelul Little Texas! Paturile au fost scoase din camere și se pregătește o nouă afacere. A făcut milioane de euro în ultimii ani – FOTO

Publicat: 07 ian. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Afaceristul Dan Fiterman a închis Hotelul Little Texas Paturile au fost scoase din camere și se pregătește o nouă afacere. A făcut milioane de euro în ultimii ani - FOTO
Afaceristul Dan Fiterman încearcă să se reprofileze pe piața imobiliară

Una dintre afacerile lui Dan Fiterman, patronul clincilor medicale Arcadia, a fost închisă. Cel mai probabil, din cauza pandemiei de COVID-19, situația financiară s-a agravat. Afacerea era pe pierderi încă din anul 2019. Întrebat de reporterii BZI, controversatul afacerist s-a arătat optimist

Schimbări în afacerile lui Dan Fiterman, cel care controlează clinicile medicale Arcadia. Controversatul afacerist are în proprietate și complexul Little Texas de pe stradela Moara de Vânt, nr. 31 – 33 din Iași, format din restaurant și hotel. Capacitatea de cazare este de 30 de camere, amenajarea fiind realizată în stil american. Conform informațiilor deținute de reporterii BZI, hotelul a fost închis definitiv, urmând ca imobilul să fie folosit pentru alte investiții ale familiei Fiterman. Informația a fost confirmată chiar de recepționera hotelului, în momentul în care a fost solicitată o rezervare pentru săptămâna viitoare.

„Ne pare rău, hotelul este închis. Nu mai facem cazări. Din ce am înțeles, vor fi birouri în locul hotelului. V-aș putea caza, dar nu mai sunt paturile, au fost scoase”, a spus recepționera hotelului Little Texas.

În cursul zilei, parcarea hotelului era pustie, singurii clienți prezenți fiind la restaurantul complexului.

Dan Fiterman a oferit un răspuns evaziv despre închiderea hotelului Little Texas

Contactat telefonic, Dan Fiterman a fost destul de evaziv în răspunsuri. A lăsat de înțeles că va lua în calcul schimbarea destinației în care a funcționat hotelul.

„La noi totul este perfect, deocamdată. Este în continuare deschis, vă așteptăm. Probabil, acum se face curățenie, de asta au fost scoase paturile. Poate vom avea în vedere să amenajăm birouri”, a spus conroversatul afacerist Dan Fiterman.

Într-adevăr, în cursul zilei de ieri era deschis, însă doar restaurantul complexului Little Texas. Afacerea a funcționat bine până în 2019, înainte de pandemia de COVID-19. Complexul Little Texas a funcționat prin societatea Us Rom House LTD SRL. În 2019, cifra de afaceri a firmei a fost de 7,8 milioane lei, cu un profit de doar 18.906 lei, dar și datorii de 3,4 milioane lei. Aceleași date arată că firma nu avea angajați. Cel mai probabil, personalul figura pe statul de plată al altor societăți, aflate în portofoliul familiei Fiterman.

Litttle Texas a fost cumpărat cu suma de 1,3 milioane de dolari

Complexul din Moara de Vânt a fost construit de americanul Jerry Little. În 2012 a predat societatea și activele unui cumpărător, ca după un an, familia Fiterman să achiziționeze întreaga afacere contra sumei de 1,3 milioane de dolari, prin intermediul societății Solomon Business SRL. În 2019, Dan Fiterman continuă investițiile și cumpără fostul sediu al Stării Civile de pe strada Agatha Bârsescu, din spatele sediului administrativ al Primăriei Iași. A plătit peste 1 milion de euro altui om de afaceri, Ilie Foia, patronul restaurantului Corso, de pe strada Al. Lăpușneanu. Clădirea are două niveluri, parter și mansardă, plus o suprafață de teren de 1.200 metri pătrați. Clădirea este în continuare abandonată, existând o solicitare pentru consolidarea imobilului. Dar, deocamdată, nu au fost eliberate toate avizele necesare. În portofoliul familiei Fiterman se mai află clinica și spitalul Arcadia, situate pe strada Sărărie, respectiv zona Cicoarei.

Spitalul Arcadia a fost implicat în mai multe scandaluri la începutul anului 2020

Afacerile lui Dan Fiterman nu sunt scutite de scandaluri, mai ales cele de furnizarea serviciilor medicale. La un moment dat, și un medic oftalmolog angajat la Arcadia a acuzat abuzurile conducerii. Într-o acțiune despusă la Judecătoria Iași, oftalmologul Roxana Cîdu susține că trebuia să primească suma restantă de 14.510 lei, valoare facturată și trimisă către societatea colaboratoare, care administra rețeaua Arcadia. În replică, juriștii de la Arcadia au arătat că factura nu a mai ajuns în contabilitatea firmei și că nu pot fi realizate respectivele plăți. Femeia a mai precizat că i s-a vorbit urât în momentul în care a cerut ca problema să se rezolve pe cale amiabilă. După înregistrarea acțiunii, cele două părți implicate au hotărât să cadă de acord în privința plăților restante.

Un pacient a murit după ce a fost operat la Arcadia de o afecțiune banală

Totodată, în edițiile trecute ale cotidianului BZI, a fost relatată situația dramatică a unui ieșean care s-a operat la Arcadia. Constantin Sofian avea 57 de ani și a murit după ce a suferit o intervenție chirurgicală pentru hemoroizi, la Arcadia. Medicul care a preluat cazul este dr. Dragoș Chichirău, medic specialist chirurgie generală. Mariana Sofian, soția lui Constantin, a povestit că suferința bărbatului a început după ce a fost operat la Arcadia. În schimb, doctorul a recomandat să-i facă perfuzii la domiciliu și să nu-l ducă la spital pentru a preveni infectarea cu COVID-19. Soția pacientului a povestitit că l-a apelat de mai multe ori pe doctorul Dragoș Chichirău, care de fiecare dată asigura că starea pacientului este normală, deși în realitate situația era gravă. Pe data de 21.06.2020, la o lună de la operație, Constantin Sofian s-a stins din viață în secția de terapie intensivă de la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași. Medicii l-au preluat într-o stare extrem de gravă.

Adauga un comentariu