Prima pagină » Titlurile zilei » Afecțiuni agresive și greu de tratat. Medicii se luptă cu un dușman pe care nu-l cunosc: „În trecut, acestea nu se manifestau așa” – FOTO

Afecțiuni agresive și greu de tratat. Medicii se luptă cu un dușman pe care nu-l cunosc: „În trecut, acestea nu se manifestau așa” – FOTO

14 aug. 2023, 02:00, 13 ,
Cristina Doroftei în Titlurile zilei

Medicii sunt îngrijorați de afecțiunile cu care se confruntă în prezent. Acestea s-au modificat în mod vizibil, au devenit mai agresive și duc la invalidități care nu sunt normale. La Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie din Iași, listele cu pacienți care vin cu sechele după infecția post-Covid sunt lungi, iar aceasta devine din ce în ce mai greu de diagnosticat

Medicii afirmă faptul că infecția post-Covid este mai violentă față de cea Covid. Se observă faptul că prima categorie de pacienți obosește mai repede, respiră mai greu și se confruntă cu insuficiențe respiratorii grave față de cei din a doua categorie.

„Covidul este cu noi în continuare, partea proastă este că pacienții se prezintă după o perioadă de patru, cinci zile de la debutul bolii și nu mai putem stabili diagnosticul prin test. Pacienții nu consideră că ar fi infecție Covid, pentru că nici boala nu se mai manifestă cum se manifesta la început. Nu mai are același aspect radiologic și nu mai are aceleași aspecte clinice”, transmite dr. Sorete Adriana de la Spitalul de Pneumoftiziologie din Iași.

Infecția post-Covid, mai violentă decât cea Covid

Complicațiile de tip insuficiență respiratorie sunt principalele sechele cu care se confruntă un pacient infectat post-Covid. Mai mult decât atât, o afecțiune care în trecut putea fi ținută sub control cu un tratament corespunzător a ajuns să facă victime.

„Dacă luăm aceeași parametri, aceeași vârstă, greutate și înălțime, vom observa că un pacient care a fost infectat post-Covid se confruntă cu complicații de tip insuficiență respiratorie, deci i se scurtează respirația, gâfâie, obosește și rămâne fără aer mai des decât o persoană care a fost infectată cu Covid.

Post-Covidul obosește mai repede decât Covid. Ceea ce este alarmat, însă, sunt cazurile de trombembolism, de înfundare, de închegare a sângelui, care au devenit mult mai frecvente. Nu se știe încă de ce, dar, din ce am observat de la pacienții care vin aici, aceste cazuri au crescut. Unele dintre ele sunt foarte grave și se poate ajunge și la deces”, declară dr. Sorete Adriana de la Spitalul de Pneumoftiziologie din Iași.

Afecțiunile a căror cauză nu se cunoaște au devenit mai greu de tratat. Trombembolismul se află pe această listă

poză cu Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie din Iași

Medicii încă nu știu să ne spună dacă infecția post Covid sau vaccinul împotriva infecției Covid, are legături cu acest fenomen

Situația cea mai alarmantă este reprezentată de cazurile de trombembolism care au crescut în mod dramatic. Această boală apare atunci când se formează un cheag de sânge într-o venă profundă,blocând circulația sângelui. Medicii încă nu știu să ne spună dacă infecția post-Covid sau vaccinul împotriva infecției Covid are legături cu acest fenomen. Cauzele sunt încă necunoscute, așa că medicii sunt nevoiți să lupte cu un dușman pe care nu-l văd, nu-l cunosc și care provoacă invalidități anormale.

„Invalidități, precum trombembolismul mic pulmonar, se pot trata. Acestea cedează cu tratamentul corespunzător, însă un trombembolism care se face la nivelul creierului nu mai are șanse, pentru că, dacă nu se termină cu deces, se termină cu deficite motorii severe. Aceste afecțiuni, în trecut, nu se manifestau așa. Nu se poate face legătura între episodul infecției post-Covid, vaccinare și trombembolismul pulmonar.

Nu se știe încă dacă această închegare a sângelui care apare în mod mai frecvent este după infecția Covid, post-Covid sau după vaccinare. Încă suntem într-un interval de timp scurt, sunt trei ani de la pandemie, lucrurile vor ieși la suprafață, iar în următorii 5-7 ani se vor vedea urmările acestui Covid. Cu toate acestea, fenomenul epidemiologic nu este oprit, este mai mic, o formă mai ștearsă, dar există și face victime, însă cu cauză necunoscută”, subliniază dr. Sorete Adriana de la Spitalul de Pneumoftiziologie din Iași.

Comentarii
  • 🤣🤣🤣🤣 afecțiunile post vaxxin se numesc afecțiuni “post-covid “

  • Nu se poate face nici o legatura. Multumim duamna doctor pentru clarificari.
    Toti scriitorii de maculatura din umf nu pot face nici ei nici o ancheta, cercetare, doctorat care sa valoreze mai mult de 0,2 bani…care ar putea face o legatura.
    Multumim eroi dalbi
    Asteptam urmatorul salariu si a 15a reincarnare pentru a afla adevarul.

  • Corect! Toti au titluri…prof.dr.dc prof universitar..cercetatori etc….si o scalda, ,,nu se stie , vaccinul sau afectiuni post covid…!!!!! Dar cune vreti sa stie, ?, bunica?…aveti mii de euro luna , titluri etc…mie mi-ar fi rusine sa ies in media cu astfel de explicatii penibile !

  • Efectele vaccinului…sigur și eficient…pentru oricine…numai pentru victime nu..

  • Jim Jones si potiunea salvatoare

    N-are cum sa fie vaccinul de vina. Ar fi zis Arafat la stiri, va dati seama.

  • Aceste sechele post-Covid, posibil reale, dar nici un doctor nu spune de agravarea lor datorita” calitatii” aerulu ! Un aer curat este inodor, incolor, umiditate sub 40%, pm 1,2 care tind spre 0, lipsa germenilor patogeni. Ori noi ce avem in Iasi? Un aer plin de mirosuri, umezeala, culturi de germeni, praf, pm-uri,oxid de azot, carbon. Este mai rau decat ai fuma ! Atentie ! Nu incurajez fumatu ! Aceasta este o comparatie realista. Respirand acest aer foarte poluat ve-ti fi bolnavi de plamani ca un fumator inrait. Garantat.

  • Ati gasit-o pe mumia asta, mare specialista care ” fugea” de pacienti in timpul pandemiei, ca si managerul nostru Dabija Crisan Radulescu. Doi nevertebrati care isi dau cu parerea despre lucruri pe care nu le cunosc. La desfundat canalul, acolo sunteti slecialisti si lasati-ne spitalul in liniste. Hahalerelor!

  • Testează să vadă la cine mai rămâne peste tot în corp proteina ? O doza , 2 doze etc. ? Bine că la noi nu au fost prea multe oi dar în alte țări mortalitatea rămâne cresctuta de când au băgat pe gat , fără aspirație, doza de prostie.

  • De acord domnule „Coleg” își da cu părerea răutatea întruchipata care nu e în stare sa tina sub control TBC-ul. Acum e mare specialista în post Covid. Ea care dădea pastilele.pacietilor cu Tbc la.geam.in pandemie și nici nu ii consultanta nici ea nici doctorițele din dispensarul Tbc. Vai de noi cu asa specialiști!

  • Colegul al 2 lea

    Apoi cu o profesoara ca Trofor, care tot covidul a stat inchisa in cabinet si cu un razboinic Ca Crisan… ce dracu mai oameni buni? Mihaescule, ai lasat spitalul pe mana celei mai incompetente echipe posibile. Doctori buni precum Mitrofan, ne-au parasit. Actul medical facut de mantuiala, pozat si postat pe fb. Mandrie mare…. Mai si trimiti poze pe grupuri de watsapp cu tine la mare…. Nu ti-ar fi rusine!!!!!

  • Toti cacatii au pareri sa isi expuna

    Mama ce de coleguti curajosi aici…. Dar nu i gaseste dracu si pe dvs? Va gasesssteee 🙂 hai pupici si mai usor cu frustrarea asta ca doar prostia nu doare nu? Lua-v-ar boala de mumii ce sunteti. Pic de curaj sa ziceti in fata la doamna doctor care e o somitate ba fraiericilor. Hai figa la
    Joaca cu p*** in nisip ca poate va prinde o boala si aveti nevoie si mumia n o sa mai fie… vai va scuip pe mormantul mamei voastre jur :)))) hai pupici dulci spor la bananuta ;

  • Prosti cu spume toti

    Nu serios… taci din gura

  • Va pup pe toti cu pla!!!!!

    Vai vai vai curajosii plii aici s-au adunat sa comenteze ei ca sunt ei muuult mai destepti…. Fa! Cand veniti la doctor ziceti sarumana ca ma primit natia voastra de sclavide stati la coada cu caciula-n mana ! Victime veti fi toata viata voastra si voi si plozii vostri borati! Apropo de plozi… va iau plozi-n p diiirect! Acum gata gurita ca incepe telejurnalul la rtv si aveti singura ora de pauza din viata voastra mizerabila de muritori de foame !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`