Economic Local

Agricultorii din Iași au solicitat subvenții pentru 100.000 de hectare. Apelul făcut de directorul APIA, Sergiu Jităreanu

Publicat: 13 mai 2020

Agricultorii din județ au depus în număr mare la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) cererile de obținere a subvențiilor. Până în prezent, în cadrul campaniei de primire a cererilor unice de plată în anul 2020, s-au depus 13.428 cereri pentru o suprafață de 96.563,01 hectare. „Începând din data de 6 aprilie 2020, primirea cererilor de sprijin s-a mutat în mediul online, pentru a respecta prevederile privind distanțarea socială și a preveni răspândirea pe teritoriul României a epidemiei de coronavirus. Din totalul cererilor depuse până în acest moment, 3.271 de cereri pentru o suprafață de 7.363,24 hectare au fost depuse normal, până la data de 13 martie, restul, până la 13.428 cereri fiind depuse online”, a declarat Sergiu Jităreanu, director APIA Iași.

Agricultorii din Iași, verificați de APIA în weekend

Campania de depunere a cererilor unice de plată va încheia la data de 15 iunie 2020.

„Facem un apel la fermieri, pe această cale, să le răspundă la telefon funcționarilor APIA pentru a putea fi finalizată depunerea cererilor. Tot în această perioadă, APIA Centrul Județean Iași este implicată direct în procesul de constatare a pagubelor privind seceta pedologică înregistrată în primăvara aceasta. APIA sprijină colegii de la DAJ Iași pentru a efectua mai rapid procesele verbale care vor sta la baza despăgubirilor de la stat. Astfel, acordăm sprijin prin mijoace auto proprii (12 autoturisme) și personalul din cadrul serviciului control teren și inspecții de la nivel județean pentru formarea a 15 echipe mixte, echipe care lucrează inclusiv în perioada de weekend pentru a veni în sprijinul fermierilor afectați de secetă”, a mai declarat Sergiu Jităreanu.

Adauga un comentariu