Actualitate

Ai parul deteriorat sau iti cade din abundenta? Aceste doua retete sunt de mare ajutor. Cum se prepara aceste masti

Publicat: 29 ian. 2020

Ai părul deteriorat? Ei bine, nu trebuie să disperi. Din fericire, există remedii eficiente pentru a reda sănătatea podoabei capilare deteriorate.

În fiecare zi părul nostru suferă din cauza efectelor nocive ale mediului. Şi, de asemenea, colorarea, utilizarea unui uscător de păr şi a unei plăci de întins nu aduce beneficii. Cum să faci? Să cumpăraţi produse costisitoare pentru revitalizarea părului său să mergeţi la salon?

Ce e de făcut dacă ai părul deteriorat

Ei bine, soluția e foarte simplă. Revigoreaza-ţi părul cu o mască uşor de făcut chiar la tine acasă. Aceasta este ieftină şi nu va fi nevoie să arunci bani în saloane de coafură sau pe produse care nu îşi fac efectul. Totodată, această mască accelerează creşterea părului, îl întăreşte şi activează foliculii de păr latenţi. Dacă părul şi-a pierdut strălucirea, a devenit fragil şi creşte greu, ar fi bine să foloseşti această reţetă.

1. Masca ideală dacă ai părul deteriorat

Iată o mască plină de vitamine, pe care le puteţi cumpăra din farmacie fără costuri mari. Aceasta trebuie să o folosiți de 2 ori pe săptămână, timp de o lună, apoi repetaţi la 3 luni!

Ingrediente:
-1 fiolă de vitamina B6,
-1 fiolă de vitamina B12,
-1 fiolă de vitamina B1,
-5 ml extract de aloe,
-1 lingura balsam pentru păr.

Se amesteca ingredientele cu balsam şi se amesteca bine. Aplicaţi o mică parte a măştii pe încheietura mâinii pentru a vă asigura că nu exista reacţii alergice. Dacă după 10 minute nu apare o senzaţie de arsură la locul de aplicare şi nu s-a înroşit, puteţi aplica în siguranţă masca pe par. Dacă părul este foarte lung, cantitatea de balsam poate fi mai mare.

Mod de folosire

Înainte de aplicare, pieptănaţi cu atenţie părul timp de 5 minute cu o perie. Un astfel de masaj va stimula circulaţia sângelui în piele. Spălaţi-vă părul cu şamponul obişnuit şi acoperiţi cu un prosop. La aplicarea măşti, părul trebuie să fie foarte umed.

Aplicaţi masca şi puneţi-vă o cască specială. Dacă nu aveţi, puteţi înfăşura părul într-o pungă de plastic. Aşteptaţi 20-30 de minute, după care vă clătiţi cu apa caldă. Nu vă pieptănaţi părul imediat, lăsaţi-l să se usuce.

2. Masca împotriva căderii părului

Dacă părul cade adesea pe pieptene, este timpul să vă gândiţi cum să-i consolidaţi. Foarte bine stimulează creşterea produsele de îngrijire cu acid nicotinic. Nu trebuie să fie cumpărate dintr-o farmacie, vă oferim o mască eficientă pentru creşterea părului. Trebuie să o aplicaţi în fiecare zi timp de 2 săptămâni, iar apoi puteţi repeta procedeul după 3 luni.

Ingrediente:
-2 fiole de acid nicotinic,
-5 ml extract de aloe,
-5 picături de tinctura de propolis.

Se amesteca produsele într-un recipient de plastic sau sticla. Testaţi-vă masca pe încheietura mâinii pentru a vă asigura că nu exista reacţii alergice.

Mod de folosire

Înainte de aplicare, pieptănaţi cu atenţie părul timp de 5 minute cu o perie groasă. Spălaţi-vă capul cu şamponul obişnuit şi lăsaţi părul să se usuce la jumătate, ar trebui să fie puţin umed. Aplicaţi masca la rădăcină, puneţi un prosop pe cap şi lăsaţi să acţioneze. Nu vă faceţi griji dacă simţiţi o uşoară senzaţie de arsură, este normal. Clătiţi părul cu apa caldă.

Sănătatea părului depinde de un stil de viaţa sănătos şi o dietă echilibrată dar şi de igienă. Cu un deficit de vitamine şi oligoelemente în organism, părul devine fragil, uscat şi poate cădea. Pentru a le restabili, împreună cu produsele cosmetice convenţionale utilizaţi complexe de multivitamine şi revizuiţi-vă dieta.loading...

Adauga un comentariu