Magazin

Ai vizitat vreodată Bulgaria? Iată 5 dintre cele mai frumoase obiective turistice!

Publicat: 28 iun. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ai vizitat vreodată Bulgaria Iată 5 dintre cele mai frumoase obiective turistice

Ai fost vreodată în Bulgaria? Țara vecină României este de o frumusețe rară și merită să o descoperi pe îndelete, atât în concedii, dar și în excursii de o zi.

În cele ce urmează, îți vom prezenta cele mai frumoase obiective turistice din această țară, pe care le poți descoperi rezervând excursii de o zi in Bulgaria.

Castelul Reginei Maria din Balchik  

Fără îndoială, acesta este cel mai popular obiectiv turistic de pe litoralul bulgăresc. Castelul Reginei Maria este amplasat în Balchik, iar locația nu a fost aleasă întâmplător. Însăși Regina Maria și-a dorit să aibă o reședință de vară acolo, având în vedere priveliștea. Și trebuie să recunoaștem că este una dintre cele mai frumoase zone de pe întreg litoralul Mării Negre din partea europeană. În afară de complexul de locuințe și o capelă, vei mai putea vizita și o grădină botanică unică în Europa Centrală și de Est, renumită pentru colecția de cactuși. De asemenea, parcul de la castel este o imitație a labirintului minoic.

Varna

Rămânem tot în zona litoralului și îți aducem în atenție și stațiunea Varna. Trebuie să știi că Varna este cel mai mare oraș de pe litoralul bulgăresc și tot aici se regăsește și cel mai mare port maritim din țară. Este un oraș cu o istorie bogată și fascinantă, unde vei putea descoperi numeroase atracții turistice. Cele mai populare obiective sunt: Catedrala Adormirea Maicii Domnului, Muzeul Arheologic Varna, Termele Romane sau Baile Romane, Gradina Marii, Acvariul, Observatorul, Planetariul, Palatul Euxinograd.

Peștera Devetashka

Nu puteam să nu includem și obiective turistice naturale, care te vor impresiona cu frumusețea lor și pe care le vei îndrăgi din prima clipă. Printre acestea se află Peșterea  Devetashka, în interiorul căreia s-au găsit dovezi ale locuirii în Paleolitic. Peștera are o deschidere impresionantă și este cea mai înaltă din Europa de Est. Suntem siguri că te va impresiona prin frumusețea ei.

Veliko Tarnovo

Din această listă nu putea lipsi orașul Veliko Târnovo, unul dintre cele mai vizitate și apreciate. A fost capitala medievală a Bulgariei și oferă priveliști impresionante. De asemenea, are o isorie foarte bogată, fiind centru cultural, istoric, administrativ și turistic. Este interesant de menționat faptul că acest oraș se află pe trei dealuri (Trapezita, Sveta Gora și Tsaravets), iar fiecare deal reprezintă foste reședințe ale țarilor și patriarhilor. Orașul este o bijuterie arhitecturală, iar priveliștea este de neuitat.

Manastirea Basarabov  

Nu în ultimul rând, trebuie să menționăm și Mănăstirea Basarabov, o mănăstire rupestră de o frumusețe rară. Aceasta este unică în țară și este situată într-o locație cu un peisaj încântător. Trebuie neapărat să vizitezi această mănăstire pentru o experiență de care îți vei aduce aminte cu drag.

Dacă ți-am stârnit curiozitatea, tot ce trebuie să faci este să intri pe site-ul O Zi Cât o Vacanță și să alegi excursiile care ți se potrivesc, către Bulgaria.

Sursa foto: https://www.ozicatovacanta.ro/excursii-o-zi/bulgaria/

Adauga un comentariu