Stiri medicale

Al doilea val de Covid-19: 1 din 4 persoane care intră în terapie intensivă nu vor ieși în viață

Publicat: 08 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Al doilea val de Covid-19 1 din 4 persoane care intră în terapie intensivă nu vor ieși în viață
Al doilea val ar fi apoi" mai mare și mai lung decât primul"

Jérôme Salomon, directorul general al Sănătății din Franta, a avertizat cu privire la saturarea serviciilor spitalicești. Spitalele franceze au avut de-a face cu aproape 3.000 de persoane cu Covid-19 într-o zi. Acesta a avertizat cu privire la deteriorarea situației din sănătate. Aceste probleme par a fi prezente, in contextul celui de-al doilea vad de coroanvirus, in multe tari din Europa.

Conform ultimelor cifre care vin din Franta, 3.000 de noi pacienți afectați de Covid-19 au fost spitalizați în decurs de 24 de ore.

„Un pacient din patru care intră în terapie intensivă nu va supraviețui câteva săptămâni mai târziu. Franța este țara din Europa cu cele mai multe cazuri: 1,6 milioane”, a spus Jérôme Salomon, directorul general al Sănătății din Franta.

Peste 58.000 de persoane au testat pozitiv pentru coronavirus într-o singură zi doar in Franta.

Un al doilea val, mai mare și mai lung?

Potrivit oficialitatilor din Franta, dacă izolarea este bine respectată, la jumătatea lunii noiembrie ar putea fi atins un vârf de 6.000 de pacienți aflați în terapie intensivă. Potrivit estimărilor Institutului Pasteur, curba ar scădea în următoarele săptămâni, iar al doilea val ar fi mai puțin puternic decât primul.

„Al doilea val ar fi apoi” mai mare și mai lung decât primul”, au precizat oficialii din domeniul sanatatii din Franta.

Adauga un comentariu