Local

Al patrulea pacient Covid-19 din Iași care urma să fie trimis în Polonia a decedat

Publicat: 22 oct. 2021
Un pacient Covid-19 din Iași a decedat pe aeroport

Al patrulea pacient infectat cu noul coronavirus cu o formă severă din Iași a făcut stop cardiac la aeroport, când urma să fie transferat cu avionul în Polonia. S-au început manevrele de resuscitare, însă din păcate a decedat, a transmis prof. dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU SMURD Iași.

„Al patrulea pacient a făcut stop cardiac la aeroport. S-au început manevrele de resuscitare, s-au reîntors în UPU unde a decedat”, a transmis prof. dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU SMURD Iași.

20 de pacienți români cu Covid-19 vor fi transferați în străinătate

Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat astăzi, 22 octombrie 2021, faptul că patru pacienţi din Iaşi vor ajunge, vineri, în Polonia, această ţară punând la dispoziţie, pentru bolnavii de COVID-19 din România, nu mai puțin de 20 de paturi de Terapie Intensivă. Cseke Attila a afirmat într-o conferinţă de presă, că trei pacienţi au ajuns în Polonia de ieri.

„Vom continua ce am început ieri, operaţionalizarea transferului de pacienţi către Polonia. Ieri a avut loc un transport de trei pacienţi, astăzi mai mult ca sigur patru pacienţi din Iaşi vor ajunge în Polonia. Polonia ne-a pus la dispoziţie o capacitate de Terapie Intensivă de maxim 20 de paturi. Le mulţumim, aşa cum mulţumim şi Austriei şi tuturor celorlalte ţări. În Ungaria continuăm operaţionalizarea paturilor. Sunt măsuri de sprijin importante pentru noi. Fiecare viaţă este importantă, ne luptăm pentru viaţa fiecăruia dintre concetăţenii noştri, dar trebuie să fim conştienţi de faptul că trebuie să fim şi noi înşine să ne ajutăm”, a transmis ministrul Sănătăţii.

Comentarii
Adauga un comentariu