Eveniment-Social

Alegeri pentru funcțiile de conducere, într-o mare instituție din Iași

Publicat: 23 mart. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Alegeri pentru funcțiile de conducere într-o mare instituție din Iași

Săptămâna trecută a fost una extrem de importantă pentru Senatul Universității „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași. Au fost luate și alte decizii extrem de importante pentru buna funcționare a unității de învățământ superior. Este vorba inclusiv de cele ce vizează funcții de conducere ale forului academic

Săptămâna trecută, noul Senat al Universității „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași a luat o serie de decizii vitale pentru buna funcționare a instituției. Totul pe fondul gravei situații declanșate de pandemia coronavirusului. În acest context, și-au transmis opțiunea pe cale electronică 66 din cei 71 de membri ai Senatului UAIC, ceea ce reprezintă mai mult de două treimi din numărul total al membrilor Senatului universitar. Urmare a votului electronic, au fost aprobate o serie de aspecte esențiale ce țin de buna funcționare a forului legislativ de la „Cuza”. E vorba de validarea președinților comisiilor de specialitate, cu caracter permanent, ale Senatului UAIC.

Care sunt cei care vor conduce cele mai importante comisii?

Concret, prof. univ. dr. habil. Liviu-George Maha (Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor) – Comisia 1, respectiv pentru programe de licență și activități de formare a personalului didactic din învățământul preuniversitar. Prof. univ. dr. Dorina Lăcrămioara Petrescu (Facultatea de Litere) – comisia 2, respectiv pentru programe de masterat și studii doctorale. Urmează CS II univ. dr. Sorin Tașcu (Facultatea de Fizică și Institutul de Cercetări Interdisciplinare) la comisia 3, anume pentru programe de cercetare științifică și transfer de cunoștințe. Conf. univ. dr. Ioana Maria Costea (Facultatea de Drept) la comisia 4, anume pentru strategie, dezvoltare instituțională și managementul calități. Prof. univ. dr. habil. Cristian Enăchescu (Facultatea de Fizică) – comisia 5, respectiv pentru relații internaționale și parteneriate de studii și cercetare, respectiv prof. univ. dr. habil. Daniela Tatiana Agheorghiesei (Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor) – comisia 6 pentru activități studențești și parteneriate cu mediul economic și sectorul public.

Adauga un comentariu