Eveniment-Social

Alegeri speciale la vârful Universității „Cuza” din Iași. A fost votat noul președinte al Senatului

Publicat: 20 feb. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Alegeri speciale la vârful Universității Cuza din Iași. A fost votat noul președinte al Senatului

Ieri, 19 februarie 2020, noul Senat al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și-a ales noul președinte. Acesta este prof. univ. dr. Gabriel Ovidiu Iancu, universitarul care ocupa această poziție fiind reales. Astfel, din totalul de 66 de voturi exprimate, un vot a fost anulat și 65 de voturi au fost pentru.

„În viitorul mandat de președinte al Senatului de la Universitatea «Cuza» îmi propun, alături de membrii Plenului, respectarea legislației în vigoare (pe zona educațională – n.r.) și mai ales cu privire la Articolul 213 din Legea Educației Naționale ce face referință la responsabilitățile Senatului. De asemenea, și a Articolului 208, tot din Legea Educației, cu privire la monitorizarea și controlul activității și deciziilor conducerii Universității noastre. E vorba de exercitarea rolului comisiilor de specialitate ale Senatului cu privire la rapoartele de monitorizare și control din instituție”, a declarat profesorul Iancu.

Pe 19 februarie 2020, noul Senat ales al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și-a ales noul președinte. Acesta este prof. univ. dr. Gabriel Ovidiu Iancu, universitarul care ocupa această poziție fiind reales. Astfel, din totalul de 66 de voturi exprimate, un vot a fost anulat și 65 de voturi au fost pentru.

„Le mulțumesc colegilor senatori pentru încrederea acordată! În viitorul mandat de președinte al Senatului de la Universitatea «Cuza» îmi propun, alături de membrii Plenului, respectarea legislației în vigoare (pe zona educațională – n.r.) și mai ales cu privire la Articolul 213 din Legea Educației Naționale ce face referință la responsabilitățile Senatului. De asemenea, și a Articolului 208, tot din Legea Educației, cu privire la monitorizarea și controlul activității și deciziilor conducerii Universității noastre. E vorba de exercitarea rolului comisiilor de specialitate ale Senatului cu privire la rapoartele de monitorizare și control din instituție. Pe de altă parte, tocmai pentru a face funcțional Senatul, săptămâna viitoare voi avea o ședință pentru a definitiva structura operativă a comisiilor de specialitate”, a declarat profesorul Iancu.

Universitarul Iancu a fost decan al Facultății de Geografie și Geologie, cu studii realizate inclusiv în Japonia. Acesta a fost și prorector pentru programe de masterat și studii doctorale la „Cuza”. Reamintim că, în intervalul 24-28 februarie 2020, se pot depune candidaturile oficiale pentru pozitia de rector. Asa cum a anunțat în exclusivitate pentru BZI LIVE, prof. univ. dr. Tudorel Toader candidează pentru un nou mandat în fruntea celei mai vechi universități moderne a României. Urmează ca în perioada 2-6 martie să fie organizate dezbateri publice ale candidatului sau candidaților la funcția de Rector, iar pe 11 martie să aibă loc primul tur al alegerilor.

Adauga un comentariu