Coronavirus

Alergologul Poliana Leru vorbește despre diferențele dintre alergie și COVID-19: ”Acesta este primul semn distinctiv!”

Publicat: 01 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Alergologul Poliana Leru vorbește despre diferențele dintre alergie și COVID-19 Acesta este primul semn distinctiv
Alergologul Poliana Leru vorbește despre diferențele dintre alergie și COVID-19: ”Acesta este primul semn distinctiv!”

Suntem în plin sezon de ambrozie, dar și în pandemie de coronavirus. Trebuie să știm cum putem face diferența dintre o alergie și infecția cu COVID-19.

Alergologul Poliana Leru vorbește despre diferențele dintre alergie și COVID-19. În condițiile în care suntem în plin sezon de ambrozie, iar unele simptome ale acestei alergii seamănâ cu cele ale infecției cu COVID-19, alergologul explică diferențele dintre simptomele alergiei și ale coronavirusului.

„Este prima dată când avem simultan o epidemie de viroză respiratorie și suntem în plin sezon de alergie la ambrozie, în perioada de vârf. Este o situație deosebită și dificilă”, a spus Poliana Leru.

Alergologul Poliana Leru vorbește despre diferențele dintre alergie și COVID-19

Medicul alergolog susține că există unele asemănări între simptome și, pe fondul psihozei create de pandemia de COVID-19, o persoană alergică ar putea considera că este infectată cu coronavirus.

„În primele zile, pentru cei care nu se știu cu alergii, se poate crea o confuzie dacă au simptome nazale de tip strănut, prurit, curgerea nasului”, precizează Poliana Leru.

Febra este marea diferență

Alergologul Poliana Leru susține că primul semn distinctiv între o alergie și infecatrea cu COVID-19 este febra ce apareîn cel de-al doilea caz.

„Primul semn distinctiv este febra. La pacienții cu COVID febra apare în peste 70% din cazuri. În același timp, pacienții cu COVID au o stare generală modificată, o astenie, au manifestări generale dincolo de cele nazale astfel încât mai mult decât în primul moment nu se poate confunda”, a menționat Poliana Leru.

Simptome asemănătoare

Medicul alergolog vorbește și despre simptomele asemănătoare care pot apărea în cazul alergiilor și a infectării cu COVID-19, dar care au manifestări diferite.

„Durerea de cap la pacientul cu rinită alergică este un semn când apare din nou sinuzită, dar manifestările se instalează progresiv. Nu sunt brusc instalate cum se întâmplă la COVID-19. Pierderea mirosului este o consecință a afectării sinusale, nu se întâmplă brusc în alergii cum se întâmplă în COVID”, menționează medicul, care adaugă că, în cazul în care luăm antialergice starea se ameliorează semnificativ, atunci este clar că este vorba de alergie.

Cum prevenim alergia la ambrozie

Poliana Leru susține că în cazul alergiei la ambrozie, metoda de prevenire este aceeași ca în cazul tuturor alergiilor și anume evitarea substanței la care suntem alergici.

”În general, în bolile alergice singura prevenție este evitarea substanței la care ești alergic. Evitarea contactului cu ambrozia este dificilă pentru că este foarte răspândită planta”, a menționat medicul alergolog.

Ce spun medicii din străinătate

Medicul Michael Benninger, președintele Institutului Head and Neck din Clinica Cleveland susține că febra, dificultățile de respirație sau diaree fac diferența dintre alergii și infecatrea cu COVID-19.

„Dacă aveți o tuse, aceasta este mai puternic asociată cu o răceală comună decât cu alergiile, daca nu aveți astm alergic. Dificultățile de respirație și lipsa respirației sunt simptome asociate cu coronavirus, dar pot fi, de asemenea, semne de astm care pot apărea în timpul sezonului alergic. Daca nu aveți febră împreună cu aceste simptome, astmul ar putea fi vinovatul. Persoanele cu astm trebuie să nu întrerupă tratamentul, mai ales că persoanele cu afecțiuni respiratorii sunt expuse riscului de apariția unor boli potențial severe“, a declarat Michael Benninger.

Adauga un comentariu