Sport

Alex Băluță este pe picior de plecare de la Slavia Praga. Cele două echipe cu care se află în discuții

Publicat: 15 iul. 2020
Alex Băluță s-a întors la Slavia Praga după ce i-a expirat împrumutul la Slovan Liberec, însă atacantul craiovean nu va rămâne în campionatul Cehiei și în sezonul viitor.
Alex Băluță este pe picior de plecare de la Slavia Praga.

Fotbalistul Alex Băluță s-a întors la Slavia Praga după ce i-a expirat împrumutul la Slovan Liberec, însă atacantul craiovean nu va rămâne în campionatul Cehiei și în sezonul viitor

Fotbalistul Alex Băluță s-a întors la Slavia Praga după ce i-a expirat împrumutul la Slovan Liberec, însă atacantul craiovean nu va rămâne în campionatul Cehiei și în sezonul viitor.
Fotbalistul în vârstă de 26 de ani, cotat la 2 milioane de euro, și-a manifestat intenția de a juca meci de meci la o formație importantă pentru a rămâne în vederile selecționerului Mirel Rădoi, în vederea posibilei prezențe la Campionatul European din 2021.

Din informațiile Digi Sport, Alex Băluță are șanse mari să plece la formația maghiară Academia Puskas, locul trei în campionat, echipă la care mai evoluează un jucător de naționalitate română, Nandor Karoly Tamas, atacant în vârstă de 19 ani.

„Academia Puskas s-ar fi înțeles cu Slavia Praga, însă deocamdată nu-i poate satisface salariul jucătorului”, spune un apropiat al fotbalistului cu patru selecții și un gol în reprezentativa României.

La Academia Puskas și-a făcut junioratul internaționalul Adrian Rus (24 de ani, 1,88 m), în prezent la MOL Fehervar. Pe fir, pentru semnătura lui Băluță a intrat și Legia Varșovia. Polonezii îi oferă condiții salariale superioare olteanului, însă nu au ajuns, până acum, la un acord cu Slavia Praga, formație care l-a cumpărat de la Craiova, în iulie 2018, pe 2,6 milioane euro.
În sezonul 2019-2020, Băluță a evoluat în 29 de meciuri pentru Slovan Liberec, în toate competițiile, și a marcat șase goluri.

Alex Băluță, jucător împrumutat de la Slavia Praga la Slovan Liberec

2,3 milioane de euro e cea mai înaltă cotă de piață atinsă de Băluță (2018)
Slovan a terminat pe 5, în timp ce echipa de care aparține Băluță, formație la care joacă și Nicolae Stanciu, a devenit campioană
Alex Băluță, jucător împrumutat de la Slavia Praga la Slovan Liberec, a avut un început excelent de campionat după întreruperea cauzată de pandemia de coronavirus și a atras atenția unei echipe de tradiție din Serie A.
Fostul atacant al Universității Craiova e dorit în acest moment de gruparea din Serie A, Hellas Verona, locul 8 în clasament după 26 de etape desfășurate.
Campioană a Italiei în sezonul 1984-1985, când în tricoul galben-albastru jucau fotbaliști precum danezul Preben Elkjaer Larsen sau neamțul Hans Peter Briegel, Verona e condusă în prezent de croatul Ivan Juric (44 de ani).

Alex Băluță, șase goluri în acest sezon pentru Slovan Liberec

Băluță (26 de ani), care poate juca aripă sau în spatele vârfului, a marcat șase goluri și a reușit șapte pase decisive în acest sezon pentru Slovan, având un rol important și pentru calificarea în finala Cupei Cehiei.

„În afara celor de la Verona, mai sunt interesate de el formația AEK Atena și o echipă din Emiratele Arabe Unite”, dezvăluie pentru Digi Sport un apropiat al internaționalului român.

Revenirea fotbalului după pandemia de coronavirus a generat probleme economice în privința transferurilor peste tot în lume, iar situația actuală îngreunează mutarea românului în Serie A.
Din informațiile Digi Sport, Verona, dar și AEK Atena intenționează să-l împrumute pe Băluță, cu opțiune de cumpărare. Slavia ar fi de acord cu această propunere, ca jucătorul să fie împrumutat din sezonul viitor, însă Alex Băluță nu ar fi de acord cu această variantă și ar dori un transfer definitiv.
Atacantul iubit în Bănie a rămas cu inima alături de formația de pe Ion Oblemenco. Băluță, cel care a format un trident ofensiv letal alături de Alex Mitriță și de brazilianul Gustavo, și-a exprimat încrederea că noul anrenor, italianul Cristiano Bergodi, poate aduce titlul la Craiova.

„Păi nu e nimic surprinzător să câștige Craiova, pentru că au puterea. Cât am fost eu acolo, am avut șanse să trecem pE primul loc, am fost la mâna noastră. Au șanse în continuare, au echipă foarte bună, sunt acoperiți pe toate posturile, mai ales că a venit acum și domnul Bergodi. Având în vedere că cu domnul Mangia lucrurile au decurs așa de bine și că nimeni nu se aștepta, nimeni nu avea încredere în dânsul, am reușit să aducem Cupa la Craiova după 25 de ani. Mi-aș dori ca anul acesta domnul Bergodi să aducă campionatul, așa cum domnul Mangia a adus Cupa”, a declarat Alex Băluță.

Alex Băluță a povestit cum s-a simțit după pandemie

Fostul jucător al Craiovei a povestit cum s-a simțit la prima partidă după o perioadă lungă.

„A fost o perioadă destul de grea pentru că a trebuit să ne adaptăm din nou la efort, să încercăm să fim din nou la forma avută anterior. Păcat că nu am început cu dreptul, deși aveam mare încredere în noi, ne-ar fi ajutat să ajungem pe loc de play-off. Suntem în cărți deocamdată. Ne-am pregătit din greu 3-4 săptămâni, deci ușor nu a fost deloc, mai ales că am jucat și cu tribunele goale. A fost un sentiment ciudat. Dar îmi era dor să revin în iarbă și să resimt emoția de pe teren”, a mai spus Alex Băluță.

Adauga un comentariu