National

Alexandru Rafila, anunț înfiorător: „Vom ajunge să depășim 10.000 de cazuri”

Publicat: 01 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Alexandru Rafila anunț înfiorător Vom ajunge să depășim 10.000 de cazuri
„Transportul în comun este principalul furnizor de cazuri noi în București"

Duminică seara, 1 noiembrie, medicul Alexandru Rafila a făcut un anunț înfiorător, în direct la România TV. Acesta a afirmat că, până la alegerile parlamentare, numărul infectărilor cu noul coronavirus va crește la 10.000 de cazuri.

„Singura soluție pentru a contracara ocuparea paturilor este de a încetini infectarea.

Opina mea este că în circa 4-6 săptămâni vom ajunge să depășim 10.000 de cazuri și lucrul acesta se va reflecta în ocuparea totală a paturilor. Impactul asupra mortalității va fi evident. Dacă mă uit la situația din Cehia, văd că acolo capacitatea s-a depășit cu mult, iar mortalitatea a cescut foarte mult.

Trebuie să ie măsura potrivită la timpul potrivit. O carantinare necesită o soluție politică.

Transportul în comun este principalul furnizor de cazuri noi în București”, a spus Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila: „Sunt forme inaparente, asimptomatice”

Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a vorbit pe 30 octombrie, despre situația epidemiologică din România. Alexandru Rafila a declarat că există probabilitatea ca, în următoarea lună, România să ajungă la 10% din populație care a trecut prin infecția cu noul coronavirus.

„Raportul dintre numărul de cazuri diagnosticate și numărul de cazuri care există în realitate este, în general, de la 1 la 10. Dacă o să vă uitați la numărul de cazuri din România, avem, să spunem, 200.000 sau peste, probabil că numărul de cetățeni români care s-au infectat până în acest moment se apropie de 2 milioane. Dar astea sunt forme inaparente, asimptomatice”, a declarat Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila: „Se întâmplă la fel și la gripă“

Medicul Rafila a precizat că în următoarea lună vom ajunge la 10% din populație care a trecut prin boală.

„Se întâmplă la fel și la gripă. Numărul de cazuri de gripă diagnosticate este mult mai mic decât numărul de cazuri reale de gripă și lucrul ăsta se stabilește prin studii de seroprevalență, adică studii care arată câte persoane au anticorpi din totalul populației, deci care au trecut prin boală.

S-a făcut și în România, Institutul Național de Sănătate Publică finalizează în perioada următoare un astfel de studiu și o să aflăm rezultatele acestui studiu. Opinia mea este că ne apropiem, încet-încet, de această proporție de 10% din populație. Probabil că în următoarea lună vom ajunge la 10% din populație care a trecut prin boală”, a mai spus Alexandru Rafila.

„Trebuie acționat rapid”

Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății (OMS) este de părere că în maximum o lună numărul de cazuri noi de persoane infectate cu COVID-19 s-ar putea dubla.

„În mod clar, în momentul de faţă, trebuie rapid acţionat la la nivelul sistemului de sănătate publică pentru că este singurul loc unde putem să identificăm mai rapid cazurile, să testăm contacții şi să luăm măsurile de izolare. Cu cât facem lucrul ăsta mai rapid şi nu aşteptăm 4-5 zile să obţinem rezultatul unei persoane suspecte, cu atât putem să sperăm să aducem lucrurile sub control“, a menționat Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, care susține că sistemul de sănătate ar putea fi depășit dacă numărul de cazuri noi anunțate zilnic va crește foarte mult.

Adauga un comentariu