Actualitate

Alexandru Rafila, despre implicare maneliștilor în campania de vaccinare anti-Covid-19: „Ideea este bună, cu trei condiții”

Publicat: 28 apr. 2021
Dr. Alexandru Rafila, într-o intervenție publică la sediul PSD
Medicul Alexandru Rafila nu recomandă testarea anticorpilor după vaccinare

Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătăţii, Alexandru Rafila, este de acord cu implicarea maneliștilor în campania de vaccinare anti-Covid-19. Deputatul Partidului Social Democrat susține introducerea „liderilor de opinie” din zona artistică, inclusiv a cântăreților de manele, în promovarea campaniei.

Alexandru Rafila a subliniat că este extrem de important ca acest demers să fie unul coordonat şi finanţat corespunzător.

„Ideea este bună, cu trei condiții: să existe o coordonare a campaniei de informare, să existe bună credință din partea celor care se implică şi să înțeleagă de ce fac acest lucru. Indiferent că este vorba de un artist dintr-o altă zonă, maneliști, cum spuneți dvs, pentru mine nu are asta importanță. Important este ca persoane credibile, lideri de opinie din zona artistică, să facă acest lucru, dar nu la voia întâmplării. Acest demers trebuie şi finanțat. Că face cineva benevol, foarte bine, dar în lipsa unei gândiri coerente şi a unei finanțări dedicate campaniei de informare şi de aderență la vaccinare cred că rezultate vor fi îndoielnice”, a declarat deputatul PSD, miercuri, la Parlament.

Alexandru Rafila: „Din punctul meu de vedere, în septembrie ar trebui să renunțăm la mască în locuri publice”

Medicul Alexandru Rafila a discutat de asemenea şi despre informațiile oficiale care arată o scădere a numărului de infectări cu COVID-19.

„Am să mă refer la scenariul cel mai optimist. Dacă tragem toți în aceeași direcție (…) probabil că acea țintă a imunității de grup ar putea fi atinsă la sfârșitul lunii septembrie sau în luna octombrie. E o perioadă suficientă în care să putem menține acest ritm de 100.000 de persoane vaccinate zilnic, care ar permite atingerea țintei respective.

(Reporter: În septembrie ar însemna fără mască în spaţii publice?)

Da, din punctul meu de vedere. Lucrul acesta este probat în țări care au atins imunitatea de grup, precum în Israel, cel mai cunoscut exemplu. Trebuie să înțelegem că libertatea comunităților noastre depinde de înțelegerea pe care o avem şi de sprijinul pe care îl dăm vaccinării. Nu avem altă soluție”, a mai spus dr. Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila: „Vreau să terminăm odată cu reîntoarcerea la restricții”

Reprezentantul României la OMS a transmis faptul că restricțiile oferă doar un moment de respiro. De asemenea, deputatul Partidului Social Democrat a menționat că dorește să se finalizeze aceste măsuri și să fie ridicate pentru totdeauna.

„Restricțiile oferă doar momente de respiro. Adică, se introduc restricții mai mult sau mai puțin dure, scade la un moment dat incidența bolii, se ridică restricțiile, după care, după un interval de 1 – 2 luni, restricțiile se reintroduc. Vreau să terminăm odată cu această reîntoarcere la restricții şi să urmăm calea în care restricțiile sunt ridicate odată pentru totdeauna. Acesta trebuie să mesajul pentru oamenii acestei țări. Trebuie scoasa din discuție orice referire la obligativitatea vaccinării, la discriminare. Nu trebuie niciun fel de acțiune coercitivă menționată sau indusă, pentru că acest lucru va reduce aderența la vaccinare”, a adăugat deputatul PSD.

Dr. Valeriu Gheorghiță, despre implicare maneliștilor în campania de imunizare

Medicul militar Valeriu Gheorghiță are în vedere susținerea campaniei de vaccinare anti-Covid-19 de către maneliști. Aceasta ar putea fi eficientă a transmis marți, 27 aprilie 2021, președintele CNCAV. Acesta consideră că exemplul dat de persoana vaccinată este extrem de important pentru comunitatea din care face parte. Interpelat dacă ar implica maneliștii în campania de vaccinare, președintele CNCAV a transmis, marți, în conferința de presă, că s-a gândit la acest aspect, pentru că orice persoană care aduce un plus în privința vaccinării trebuie luată în calcul.

„Este un aspect la care vă mărturisesc că m-am gândit. Cred că o persoană care poate să aducă un plus în ceea ce privește vaccinarea poate să își găsească locul în acest demers de comunicare și de activități pro-vaccinare”, a spus dr. Valeriu Gheorghiță.

Adauga un comentariu