Actualitate

Dr. Valeriu Gheorghiță, despre implicare maneliștilor în campania de vaccinare anti-Covid-19: „Este un aspect la care vă mărturisesc că m-am gândit” – VIDEO

Publicat: 27 apr. 2021
Valeriu Gheorghiță și Andrei Baciu în timpul unei conferințe de presă
Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva noului coronavirus, medicul militar Valeriu Gheorghiță, a transmis marți, 11 mai 2021, într-o conferință de presă, faptul că obiectivul impus de a avea 5 milioane de persoane imunizate până la 1 iunie, dată de la care va urma să se renunţe la o serie de restricții în pandemie, nu se referă la cetăţenii vaccinaţi cu schema completă de două doze

Medicul militar Valeriu Gheorghiță are în vedere susținerea campaniei de vaccinare anti-Covid-19 de către maneliști. Aceasta ar putea fi eficientă a transmis marți, 27 aprilie 2021, președintele CNCAV. Acesta consideră că exemplul dat de persoana vaccinată este extrem de important pentru comunitatea din care face parte.

Interpelat dacă ar implica maneliștii în campania de vaccinare, președintele CNCAV a transmis, marți, în conferința de presă, că s-a gândit la acest aspect, pentru că orice persoană care aduce un plus în privința vaccinării trebuie luată în calcul.

„Este un aspect la care vă mărturisesc că m-am gândit. Cred că o persoană care poate să aducă un plus în ceea ce privește vaccinarea poate să își găsească locul în acest demers de comunicare și de activități pro-vaccinare”, a spus dr. Valeriu Gheorghiță.

Dr. Valeriu Gheorghiță: „Cu toții ne dorim să scăpăm de restricții, să revenim la viața normală”

Oficialul consideră că nicio persoană nu trebuie să aștepte o hotărâre de la nivel central pentru ca un cetățean să susțină campania de vaccinare.

„Acest lucru se poate face individual, se poate face sub mai multe forme și nu cred că trebuie să existe un cadru organizat la nivel central. Cred că fiecare în comunitatea sa poate să susțină acest demers de vaccinare, ținând cont de faptul că ne dorim, până la urmă, cu toții același lucru și anume revenirea la normalitate, limitarea consecințelor negative ale pandemiei. Eu nu cred că este o persoană care este mulțumită cu existența acestei pandemii și cu atâtea restricții de luni de zile.

Cu toții ne dorim să scăpăm de restricții, să revenim la viața normală, cu toții suntem obosiți și de aceea demersul acesta de comunicare trebuie să fie luat ori de câte ori o persoană consideră că poate să facă acest lucru și nu trebuie să ne uităm doar la persoane care se bucură de o popularitate crescută, însăși persoana care este vaccinată reprezintă un exemplu pentru cei din jurul lui și puterea exemplului este importantă”, a mai spus Gheorghiță.

Trupa Cargo s-a implicat în maratonul de la Timișoara, au mai spus reprezentanții CNCAV.

Valeriu Gheorghiţă, veşti bune pentru cei care evită AstraZeneca

De asemenea, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, dr. Valeriu Gheorghiţă, a precizat faptul că în centrele de imunizare cu serul Pfizer va creşte numărul de persoane vaccinate pe flux de la 84, în prezent la 96, iar începând din luna mai centrele de imunizare vor avea un număr de telefon afişat în platforma de programare, pentru a facilita astfel comunicarea cu cetăţenii.

„Pentru a facilita comunicarea cu centrele de vaccinare în perioada următoare, cel mai probabil în prima săptămână din luna mai începe distribuirea de telefoane în centrele de vaccinare şi va fi afişat numărul de telefon al fiecărui centru de vaccinare în platformă, tocmai pentru a se putea lua legătura direct cu centre de vaccinare şi a facilita această comunicare”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, marţi, într-o conferinţă de presă.

Astfel, a afirmat că va creşte numărul persoanele vaccinate cu Pfizer de la 84 la 96 pe flux.

„Tot ca element de noutate, începând de mâine, 28 aprilie, în centrele de vaccinare cu Pfizer se creşte numărul de persoane vaccinate pe flux de la 84 la 96. S-au şi făcut notificări în acest sens pentru a merge la capacitate maximală ,având în vedere că, după cum ştim, în această săptămână a fost recepţionată cea mai mare tranşă de vaccinuri de la compania Pfizer, de circa 725.000 de doze. De asemenea, continuă activitatea centrelor de vaccinare mobile şi a echipelor mobile, pe 28 aprilie se activează al nouălea centru de vaccinare mobil în judeţul Argeş. Vor fi vaccinate 80 de persoane încă din prima zi”, a mai afirmat Gheorghiţă.

Comentarii
  • Domnule șef de trib, revenirea la viata normala se poate face doar dacă suntem extrem de corecți și de transparenți, atat noi, purtătorii de masca purtata împotriva covidului, (și nu sub barbă și slinoasa de frica amenzilor), cât și voi, capetele care ar trebui sa fie luminate, nu sulfe!
    Dacă vreți sa dispară covidul prin vaccinare, trebuie sa faceți tot posibilul ca să expuneți în mod corect totul!
    DSP nu face anchete ca să nu apară scriptic cazuri, asa ca indicele scade (ca să se deschidă școlile în scenariul verde, chiar dacă sunt 1500 copii intr- o școală), deci aproape ca s-a ” sinucis” covidu’!!!
    Concluzia :OAMENII NU SE MAI VACCINEAZĂ PENTRU CA NU MAI ARE ROST!!! ” De ce sa- ți inoculezi un ser, atâta timp cât covidul dispare de la sine? ” Numai ca nu e asta realitatea, ci aceea în care voi va învârtiți în cercul vicios: vreți și vaccinare, dar DSP nu declara cazurile!

Adauga un comentariu