Coronavirus

Alexandru Rafila, despre recordul de îmbolnăviri cu coronavirus. Ce se va întâmpla în România

Publicat: 01 oct. 2020

Alexandru Rafila a vorbit despre recordul de îmbolnăviri cu noul coronavirus. Potrivit acestuia, numărul mare înregistrat ieri este cauzat de redeschiderea şcolilor. ”Rămâne să vedem dacă în zilele următoare ne stabilizăm sau creşterea va continua”, a afirmat Rafila.

Rafila arată că, în întreaga Uniune Europeană, redeschiderea şcolilor a dus la creşterea numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus. Profesorul susţine că în mediul şcolar respectarea măsurilor de distanţare fizică este mai greu de realizat.

Alexandru Rafila, despre recordul de îmbolnăviri cu coronavirus: „Copiii sunt mai greu de stăpânit”

Faptul că au fost redeschise şcolile au dus la creşterea numărului de îmbolnăviri cu noul coronavirus,cel puţin asta crede Alexandru Rafila.

”E normal să fie aşa, copiii sunt mai greu de strunit, vin la şcoală, pleacă de la şcoală. Copiii, adolescenţii sunt cei care se îmbolnăvesc, fac forme banale, dar pot transmite boala unora dintre cei foarte apropiaţi, mai vârstnici, care pot să facă şi complicaţii”, a declarat Alexandru Rafila.

Ce se va întâmpla în România

Întrebat dacă recordul de îmbolnăviri înregistrat miercuri este cauzat de redeschiderea şcolilor, Rafila a afirmat: ”Părerea mea este că da. Suntem la 10 – 12 zile de la momentul redeschiderii şcolilor. Deocamdată vedem număr mare de cazuri, duminică am avut un record pentru o zi de duminică, sâmbătă am avut un record pentru sâmbătă, astăzi avem un record absolut. Rămâne să vedem dacă în zilele următoare ne stabilizăm, ajungem pe aşa-numitul platou sau creşterea va continua”.

Rafila mai spune că ”este clar că ne aflăm într-o perioadă în care întreaga UE este afectată de creşterea numărului de cazuri şi România nu face exceţie”.

Alexandru Rafila: „De Crăciun și Revelion sperăm să nu fim în stare de urgență”

Reprezentantul României în cadrul Organizației Mondiale a Sănătății, dr. Alexandru Rafila a făcut o declarație șocantă. Acesta a atenționat cu privire la posibilitatea de revenire la starea de urgență în cazul în care numărul cazurilor de infecție cu noul coronavirus vor continua să crească.

„De Crăciun și Revelion sperăm să nu fim în stare de urgență. Eu sper ca acest lucru să nu se întâmple dacă vom fi echilibrați și vom respecta măsurile de protecție sanitară. Totuși numărul îmbolnăvirilor în România a crescut continuu începând cu 1 iunie”, a declarat prof. dr. Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila a mai adăugat că, oricum ar evolua pandemia de SARS-CoV-2, măsurile care vor fi luate trebuie să fie gândite în așa fel încât economia să nu fie afectată.

„Am spus de fapt de la începutul acestei pandemii, dar lumea a trecut de foarte multe ori peste chestiunea asta, este vorba despre sustenabilitatea economiei, pentru că fără o economie funcțională toate discuțiile legate de tratament, de paturi de AŢI, nu cred că sunt posibile, deci noi trebuie să menținem economia funcțională. Și trebuie să ne adaptăm, adică să lucrăm cu ajutorul măsurilor de siguranță. Sperăm că vom avea medicamente eficiente de la anul”, a mai spus prof. dr. Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila, despre vaccinarea antigripală

Alexandru Rafila este de părere că este bine să ne vaccinăm antigripal după 15 octombrie, în așa fel încât imunitatea să dureze cât mai mult anul viitor.

„Avem un pic de noroc anul ăsta, pentru că circulația virusurilor gripale a fost mai redusă decât ne-am fi așteptat pentru această perioadă. Nu numai în România, ci în general, la nivel global”, a declarat Alexandru Rafila.

Adauga un comentariu