Local

Alexia, tânăra ale cărei brațe au fost amputate în urma accidentului din Pașcani, pleacă acasă în Ajunul Anului Nou

Publicat: 31 dec. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Alexia tânăra ale cărei brațe au fost amputate în urma accidentului din Pașcani pleacă acasă în Ajunul Anului Nou
Alexia, tânăra ale cărei brate au fost amputate în urma accidentului din Pașcani, pleacă acasă în Ajunul Anului Nou

Alexia a fost întâmpinată la ieșirea din spital de tatăl și de fratele său. Eric a fost alături de Alexia în noaptea accidentului, el a fost primul care a observat că sora sa are un braț amputat, i l-a găsit, iar apoi a dus-o la ambulanță.

După 2 săptămâni de spitalizare și numeroase intervenții chirurgicale, datorită medicilor de la Spitalul „Sf. Maria”, Alexia va putea trece în Noul An alături de familia sa.

Familia este alături de ea iar fratele sau, cel care a ajutat o imediat după accident, a așteptat o cu un un urs alb.

În primul rând vreau sa le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în salvarea Alexei, de la oamenii care au donat sânge pentru Alexia, până la toate televiziunile, cadrele medicale. La început a fost o perioada grea, eram distrus, nu știam ce sa fac. Când i s-au pus ambele mâini la 3 zile după operație, am vorbit cu doamna Sidonia Susanu, care a spus ca e totul în regulă, i-au pus amândouă mâinile, și de atunci m-am luminat la fața și în fiecare zi sunt fericit. Aseară au venit niște doamne si au împodobit casa cu arcade din baloane. Au făcut si ceva special pentru Alexia, o inimioara. Prima oară, acum ca ne-am reunit, au venit și bunicii, o sa sărbătorim tradițional, cu familia, și o sa fie foarte frumos anul viitor și speram sa fie o recuperare cât mai ușoară pentru ea, a spus fratele Alexiei.

Alexia, adolescenta de 15 ani ale cărei brațe au fost amputate în urma accidentului din Pașcani, din data de 17 decembrie 2022, a trecut prin mai multe operații, medicii de la Spitalul de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” din Iași reușind să-i salveze membrele superioare.

Astfel, fata își va putea folosi brațele în proporție de 85 la sută, dar va avea nevoie de un program susținut de recuperare și kinetoterapie-fizioterapie

Reamintim ca pe data de 17 Decembrie 2022 a avut loc un accident grav în Pașcani

Aproximativ 27 de persoane din cele 35 care se aflau în acest autocar au avut nevoie de îngrijiri medicale. Nu sunt decese, dar autoritățile au declanșat Codul Roșu.

La ora 00.03 apel prin SNUAU 112 unde un autocar cu 35 de persoane s-a răsturnat în municipiul Pașcani, din care 10 persoane au nevoie de ingrijiri medicale. Au intervenit forțe și mijloace de intervenție din cadrul cadrul inspectoratului.

La locul intervenției au fost deplasate 3 EPA, 1 TIM, 2 ATPVM, 1 ASAS, 6 SAJ tip B, 2 SAJ tip C.

În urma evaluării medicale au fost transportate la spital 25 de persoane, din care 2 persoane la Spitalul de Copii Sf Maria Iași. Din totalul persoanelor 15 aveau vârste cuprinse între 14-17 ani”, a transmis ISU Iași.

Adauga un comentariu